Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Χτες "τιμούσαν" τη γενιά της αντίστασης και σήμερα την ψέκασαν..


Χτες "τιμούσαν" τη γενιά της αντίστασης και σήμερα την ψέκασαν..
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Οι συνταξιούχοι επιχείρησαν να περάσουν προσπαθώντας ταυτόχρονα να ρίξουν, ωθώντας, τη μία κλούβα η οποία ήταν παρατεταγμένη και οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών κατά των ηλικιωμένων διαδηλωτών. 
ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΝΕΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΓΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Ανάμεσα στους διαδηλωτές που ήταν στα επεισόδια ήταν η Κατίνα Μανιτάρα.Η Κατίνα Μανιτάρα έζησε τον πόλεμο, την πείνα και την εκμετάλλευση από τα 8 της χρόνια. Στα 10 της εκτέλεσε τις πρώτες της επικίνδυνες αποστολές μεταφέροντας μηνύματα κάτω από τη μύτη των Ιταλών καραμπινιέρων. Στα 11 Αετόπουλο στη Φωκίδα, στα 14 μάρτυρας στο βασανισμό του πατέρα της από τους παρακρατικούς. Στα 15 γνώρισε τα πρώτα φριχτά βασανιστήρια από τα κυβερνητικά φασιστοειδή. Εντάσσεται στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Σκληρές μάχες και μια μαρτυρική αλλά ηρωική ζωή στο βουνό. Από τα 16 της μια σφαίρα σφηνωμένη στο κεφάλι τη συνοδεύει μέχρι σήμερα. Στα 17 βγάζει τη Σχολή Αξιωματικών του ΔΣΕ και με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού υπηρετεί τον αγώνα του λαού μας".Στις 28 Φλεβάρη 1948, στα 16 της πήρε μέρος στη μάχη του Μακρύβαλτου, στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας, σαν γεμιστής στο οπλοπολυβόλο της ομάδας της. Τροφοδοτούσε με σφαίρες τον σκοπευτή, ώσπου ένα θραύσμα από ρουκέτα αεροπλάνου την χτυπά στο κεφάλι. Από τότε το θραύσμα σφηνωμένο στο κεφάλι τη συνοδεύει μέχρι σήμερα.

σήμερα, εν έτει 2016 και εν μέσω αριστερής κυβέρνησης, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της διαμαρτυρίας των συνταξιούχων για τις περικοπές του μνημονίου και έτυχε της αντιμετώπισης της αστυνομίας που προκάλεσε και την οργή του ιδίου του πρωθυπουργού, αλλά και την απόφαση του αρμοδίου υπουργείου να καταργήσει τα χημικά στις διαδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: