Σελίδες

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Παρουσίαση του βιβλίου 'Μαγειρικές εντός…' του Ηλία Μαμαλάκη




Aπο την εκπομπή του σκαι ραδιόφωνο

Ζωή. gr με τη Χριστίνα Βίδου

ο Ηλίας Μαμαλάκης μιλάει για τα μαγειρέματα του στις φυλακές ,και οτι εκεί έμαθε να αγκαλιάζει

το βιλίο  στοιχίζει 15 ευρώ και τα έσοδα θα πάνε στο ταμείο αλληλοβοηθείας κρατουμένων
μπράβο Ηλία
ο ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ και ο Ηλίας Μαμαλάκης σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Μαγειρικές εντός...» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 19.30 στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος.

Το βιβλίο περιλαμβάνει συνταγές από όλον τον κόσμο,  γραμμένες από τα μέλη των θεραπευτικών κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, με τις συμβουλές και την καθοδήγηση του Ηλία Μαμαλάκη. Η έκδοση τυπώθηκε στο ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ και τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες των μελών του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ.


Κάθε συνταγή φέρνει και μια ιστορία:
«Στη φυλακή το φαγητό, λόγω της κακής ποιότητας των υλικών και των μεγάλων ποσοτήτων, είναι χάλια και σχεδόν ποτέ δεν τρώγεται. Παραδόξως σε μας, εδώ και  λίγο καιρό, έχει αναλάβει αρχιμαγείρισσα μια γυναίκα που κυριολεκτικά κάνει μικρά θαύματα. Παρά τις δυσκολίες που προανέφερα, καταφέρνει να φτιάχνει νόστιμο και σπιτικό φαγητό. Τα βασικά υλικά αυτού του αποτελέσματος είναι η αγάπη και η φροντίδα προς τις συγκρατούμενές της, γιατί, όπως λέει η ίδια, «Στερούμαστε, εκτός από την ελευθερία μας, πολλά πράγματα, τουλάχιστον ας μη στερηθούμε και το φαγητό!».
Ο Ηλίας Μαμαλάκης περιγράφει το πώς «βγήκε» αυτή η έκδοση από τη φυλακή
 «Τούτο το βιβλίο γράφτηκε συλλογικά από περίπου 100 άτομα. Πρωτοσυναντήθηκα, ως εθελοντής μάγειρας, με τα μέλη των κοινοτήτων απεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού και Ελεώνα Θηβών πριν από περίπου 2 χρόνια. Εκεί μου ήρθε μια ιδέα! Να μαζέψουμε όλες αυτές τις συνταγές που μαγειρεύουν τα παιδιά μέσα στις κοινότητες στη φυλακή και να φτιάξουμε ένα βιβλίο μαγειρικής! Κάθε συνταγή έχει την ιστορία της… Από ποιον τη μάθανε, γιατί την αγαπάνε, τι σημαίνει γι’ αυτούς…
»Είναι πληθωρικές και πλούσιες συνταγές. Μέσα από αυτές, αισθάνθηκα ότι αναζητήσανε ένα κομμάτι από τη χαμένη τους ελευθερία. Έχει ενδιαφέρον τούτο το βιβλίο. Μέσα από τις σελίδες του θα γνωρίσετε την άλλη όψη της γαστρονομίας».Την έγκλειστη γαστρονομία που αναζητά μια ευκαιρία ελεύθερης έκφρασης».
Τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις φυλακές, που συνέβαλαν στη δημιουργία του βιβλίου, αλλά δεν έχουν δυνατότητα φυσικής παρουσίας στην εκδήλωση, θα δώσουν  το «παρών» με εικαστική έκθεση και  χειροποίητες μαρμελάδες οι οποίες θα μοιραστούν στους παρευρισκόμενους. Τη βραδιά θα κλείσει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με αγαπημένα τραγούδια.
Για περισσότερες πληροφορίες:
ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ - 2103847700
e-mail: info@kethea-endrasi.gr
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: