Σελίδες

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Dura lex... sed lex!


Οι αρχιεπίορκοι της διαπλοκής και της διαφθοράς με το πρόσχημα της απόλυσης των "επίορκων" υπαλλήλων θα εξοντώσουν και θα διώξουν κάθε έντιμο και φιλότιμο δημόσιο υπάλληλο ενώ τα δικά τους διορισμένα κολλητάρια θα βρουν τρόπους να τα "καθαρίσουν" και να τα αποδώσουν λευκά για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο στο δημόσιο τομέα... 

Με τον τρόπο αυτό επιβάλλεται ποινή πριν από την οριστική καταδίκη και επομένως παραβιάζεται κατάφωρα το τεκμήριο της αθωότητας, η θεμελιώδης ποινική αρχή που κατοχυρώνεται τόσο από το εσωτερικό δίκαιο όσο και από το κοινοτικό δίκαιο», 
 η δικαστική εκκρεμότητα που την αφορά - και ακόμη δεν έχει τελεσιδικήσει -, ουδεμία σχέση έχει με την υπηρεσιακή της ιδιότητα, αλλά και ούτε έχει εξεταστεί απ’ το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο. 
διαβάστε το άρθρο από 

http://www.emprosnet.gr/article/44466-dura-lex-sed-lex

μια λεπτομέρεια

Η ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ EXEI ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ κα. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΜΝΗΝΟΥ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ III ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΠΑΥΛΟ ΒΟΓΙΑΤΖΗ 


Με την ψήφο του ο κ.Βογιατζής (Ναί σε όλα) έχει καταδικάσει πάρα πολλούς συμπολίτες μας. χιλιάδες άλλες υποθέσεις με υπάλληλους που βαφτίζονται επίορκοι..για υποθέσεις που δεν έχουν καμιά σχέση με την υπηρεσία τους κάτω η ανακοίνωση από Μέλη ΔΕΠ, επιστημονικοί συνεργάτες και διοικητικοί υπάλληλοι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες 22 στον αριθμό, τέθηκαν σε αργία σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου 4093/12.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ καταγγέλλει «ως απαράδεκτο το συγκεκριμένο νόμο με πρόβλεψη του οποίου βαφτίζονται συλλήβδην εκατοντάδες εργαζόμενοι ως επίορκοι πριν ολοκληρωθεί οποιαδήποτε πειθαρχική ή δικαστική διαδικασία που θα το αποδεικνύει. Καταργείται το τεκμήριο της αθωότητας και ανοίγει ο ασκός του Αιόλου αφού αρκεί η απαγγελία κατηγορίας για να εμπλακεί ένας εργαζόμενος σε καταστάσεις που απειλούν την εργασιακή υπόσταση, την αξιοπρέπεια, ακόμα και την επιβίωσή του».

Το ΔΣ του Συλλόγου απαιτεί την απόσυρση του συγκεκριμένου νόμου συνολικά. Ανακοίνωση εξέδωσε και η Πανεπιστημονική στο ΑΠΘ, η οποία σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «με βάση το νόμο αυτό εκτός από συναδέλφους μέλη ΔΕΠ, διώκονται ήδη Διοικητικοί Υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί άλλων βαθμίδων για ποικίλους λόγους που περιλαμβάνουν και την έκφραση πολιτικών διαφωνιών.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και ότι αυτός ο ίδιος συγκεκριμένος νόμος καταδίκασε ήδη σε εκδίωξη υπαλλήλους των ΑΕΙ, με την "κατηγορία" ότι ήταν ΙΔΑΧ/ΔΕ. Όσο και αν η συγκυβέρνηση για να κατευνάσει τις αντιδράσεις μιλά για απολύσεις επίορκων, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι σύντομα μπορεί να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα απολύσεων όλο και περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι» και καταλήγει:
«Η ΔΗΠΑΚ ΑΠΘ καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα, τα συνδικαλιστικά όργανα, τα διοικητικά όργανα να αντιταχθούν έμπρακτα και με συγκεκριμένες ενέργειες στην εφαρμογή του νόμου 4093/12. Να απαιτήσουν την απόσυρσή του συνολικά».


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: