Σελίδες

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Η χώρα και πάλι μπροστά στο δίλημμα «Νέα μέτρα ή χρεοκοπία.



«Νέα μέτρα ή χρεοκοπία». Για μια ακόμα το δίλημμα μπαίνει στο τραπέζι των συζητήσεων ,αυτή τη φορά του Λ.Παπαδήμου με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση...
Καθοριστικής σημασίας η συνάντηση το απόγευμα του πρωθυπουργού με τον Α.Σαμαρά καθώς οι κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η ΝΔ ,είναι ακριβώς ότι ζητά ο Λ. Παπαδήμος μεταφέροντας τους όρους της τρόικα ,για να συνεχιστεί η διαδικασία εκταμίευσης της νέας δόσης και να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση. Από τους πολιτικούς αρχηγούς θα ζητηθεί να ψηφιστεί το νομοσχέδιο με τις νέες περικοπές που θα έρθει στη βουλή ενδεχομένως στο τέλος της εβδομάδας «άλλως θα υπάρξει κυβερνητική κρίση εκλογές και χρεοκοπία».
Το μήνυμα του μεγάρου Μαξίμου ήταν άλλωστε σαφές ήδη από την περασμένη εβδομάδα όταν ο Λ.Παπαδήμος τόνισε ότι η δική του κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας. Το ερώτημα βέβαια είναι ανεξάρτητα με την στάση των πολιτικών αρχηγών ,ποια θα είναι η στάση των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων τους σε ένα νομοσχέδιο με νέες περικοπές μισθών και συντάξεων.
Η συζήτηση να περάσουν όλα αυτά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου χωρίς να περάσουν από τη βουλή έχει ήδη ξεσηκώσει συζητήσεις μεταξύ των βουλευτών οι οποίοι μιλούν για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Κι όλα αυτά τη στιγμή που τρόικα έχει ήδη διαμηνύσει ότι τα μέτρα πρέπει να έχουν ψηφιστεί πριν την 15η Ιανουαρίου και ενώ το PSI (είναι το θέμα συζήτησης του Λ.Παπαδήμου με τον Ευάγ.Βενιζέλο και τους αρχηγούς των κομμάτων) είναι ακόμα μετέωρο με τους δανειστές να ζητούν μεγαλύτερο κούρεμα ,επιτόκιο γύρο στο 5% και η βρετανική νομοθεσία να διέπει το όλο εγχείρημα με ότι σημαίνει αυτό για τα ομόλογα ειδικά των ελληνικών ασφαλιστών ταμείων.
Και το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι και από την πλευρά των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι ποιο είναι το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών πολιτών με κούρεμα της τάξης του 60-70% που ουσιαστικά ελάχιστα διαφέρει -και μόνο τυπικά- από την χρεοκοπία. Το μέγαρο Μαξίμου πάντως αν δεν βρεθεί κοινός τόπος στις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς δεν αποκλείει σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών «για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του»

Από Roufianos


http://enomenoiblogers.blogspot.com

2 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Αναρωτήθηκαν αραγε ποτε μια χώρα με νεκρους πολίτες τι θα την κάνουν;

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

Ούτε που τους νοιάζει Ρίκη, αφού αυτά τα κοράκια έχουν εξασφαλιστεί για 10 γεννεές τους...
όσο για τη χώρα μας θα τη μετατρέψουν σε Ειδική Οικονομική Ζώνη με συνθήκες δουλεμπορίου για τους ξένους επενδυτές - αφεντικά τους.