Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

«Μίζες» ...και στο… Νεκροτομείο Αθηνών!!

Έρευνα διεξάγει, μετά από σχετικές καταγγελίες, το ΣΔΟΕ για την ύπαρξη κυκλώματος στο Νεκροτομείο Αθηνών.
Κάθε χρόνο στο Νεκροτομείο γίνονται περίπου 120.000 νεκροτομές και οι πληροφορίες που ερευνά το ΣΔΟΕ αναφέρουν ότι Γραφεία Τελετών έδιναν «μίζες» στους υπαλλήλους του νεκροτομείου, καταβάλλοντας τουλάχιστον 50 ευρώ για κάθε νεκρό, με αποτέλεσμα να γίνεται ένας «μαύρος» τζίρος που ξεπερνά τα 6 εκ. ευρώ το χρόνο!
Σύμφωνα με ανώτατα στελέχη του ΣΔΟΕ που μίλησαν στην εφημερίδα «Βήμα», «υπολογίζουμε ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται περίπου 130.000 νεκροτομές και υπάρχει σειρά ενδείξεων ότι σε μεγάλο αριθμό εξ αυτών δίνονται ποσά από 50 έως 300 ευρώ προκειμένου να δίνεται προτεραιότητα ή άλλες διευκολύνσεις στην διακίνηση των σορών. Όλα αυτά πιστεύουμε ότι θα αναδειχθούν από την διερεύνηση των λογαριασμών».
Επόμενο βήμα του ΣΔΟΕ το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όλων των υπαλλήλων του Νεκροτομείου, ενώ δεν αποκλείεται οι έρευνες να επεκταθούν και σε άλλα Νεκροτομεία της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη ανοίξει και ερευνώνται οι τραπεζικοί λογαριασμοί ιατροδικαστών αλλά και υπαλλήλων.
Η έρευνα του ΣΔΟΕ είχε ως αφορμή έγγραφες καταγγελίες του δικηγόρου Ιωάννη Απατσίδη, ο οποίος ανέφερε ότι  τα γραφεία τελετών έδιναν «φακελάκι», προκειμένου να παίρνουν προτεραιότητα στη διακίνηση των σορών, ενώ ιατροδικαστές πραγματοποιούσαν και παράνομες ταριχεύσεις.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρωταγωνιστής του σκανδάλου φέρεται ιδιώτης, ο οποίος διενεργούσε νεκροτομές χωρίς να έχει καμία υπαλληλική σχέση με το νεκροτομείο.



http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: