Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Άδειασμα Πεπόνη - Μουζακίτη από τους υφισταμένους τους αλλά και από τον Προϊστάμενό τους Ν.Παντελή!!


Και το "θέατρο του παραλόγου" που εξελίσσεται σε τσίρκο MEDRANO, με τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς που από τη μια παραιτούνται και από την άλλη παραμένουν στις θέσεις τους, από τη μια καταγγέλουν παρεμβάσεις στο έργο τους και από την άλλη αναιρούν τα καταγγελλόμενα τους και μιλούν για απλές δηλώσεις επιθυμιών πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων που καθόλου δεν τους επηρεάζουν στο έργο τους και τέλος από τη μια δηλώνουν ότι θα δώσουν ονόματα και από την άλλη δίνουν "ονόματα" που δεν δημοσιοποιούνται αλλά και που δεν καταγγέλλονται ρητά για παρεμβάσεις, συνεχίζεται με πλήρη πλέον συσκότιση της υπόθεσης που κανείς μας δεν μπορεί να καταλάβει τι σκόπευαν και τι ήθελαν τέλος πάντων να καταγγείλουν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, και γιατί παραιτήθηκαν αφού δεν αποχώρησαν τελικά από τη θέση τους.... 

Ο κ. Κορέας, ο οποίος συνεπικουρεί το έργο των δύο οικονομικών εισαγγελέων και μεταξύ άλλων χειρίζεται την περιβόητη υπόθεση των CDS κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, γραπτή αναφορά για όσα περιστατικά είχαν υποπέσει στην αντίληψή του, αρνούμενος ότι ο ίδιος είχε δεχθεί πιέσεις σε εκκρεμείς υποθέσεις.
Να σημειωθεί ότι η υπόθεση των CDS αφορά στην καταγγελλόμενη συμμετοχή του αδελφού του τέως πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, Αντρίκου Παπανδρέου, σε εταιρεία που φέρεται ότι εμπλέκεται με ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας των ελληνικών ομολόγων.
Αύριο αναμένεται να καταθέσουν ενώπιον του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή, ακόμη δύο χαμηλόβαθμοι οικονομικοί εισαγγελείς, που χειρίζονται επίσης υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος. 
Εξ άλλου «Αδειάζει» τους δυο οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη ο εποπτεύων του οικονομικού εγκλήματος, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ν. Παντελής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ξεκαθάρισε στη σημερινή κατάθεσή του ότι όσα είχαν συζητηθεί σχετικά με εκκρεμείς υποθέσεις και το ενδιαφέρον που είχε εκφραστεί γι’ αυτές «δεν συνιστούσαν παρεμβάσεις».

 
Αντίθετα, ήταν απολύτως νόμιμες ενέργειες υπηρεσιακών παραγόντων.

Τόσο στην κατάθεσή του ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Φώτη Μακρή που διενεργεί ένορκη διοικητική εξέταση για την υπόθεση όσο και στην γραπτή 10σελιδη αναφορά που παρέδωσε ο κ. Παντελής παραδέχεται ότι ήταν αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας των δυο εκ των τριών περιστατικών που περιγράφουν στα υπομνήματά τους οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς, διευκρινίζοντας όμως ότι σε καμία περίπτωση το ενδιαφέρον αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί παρέμβαση στο έργο τους.
Μάλιστα, η περιγραφή των γεγονότων από τον κ. Παντελή συμπίπτει –κατά τις ίδιες πηγές- απόλυτα με αυτή των δυο εισαγγελέων.

«Αυτές οι οχλήσεις δεν αξιολογήθηκαν ούτε από τους ίδιους ως παρέμβαση στο έργο τους αφού τους ζητήθηκε να ολοκληρώσουν την έρευνα χωρίς καμία υπόδειξη για την κατάληξη της», υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παντελής ο οποίος φέρεται να εξεπλάγη δυσάρεστα όταν του γνωστοποιήθηκε η επιστολή παραίτησής τους για την οποία ...εμφανίζεται να μην είχε καμία γνώση.

Πηγές του Αρείου Πάγου τόνιζαν, εξάλλου, ότι την επίσπευση οποιασδήποτε έρευνας, οποιουδήποτε εισαγγελέα, δικαιούται να ζητήσει ο οποιοσδήποτε πολίτης έχει έννομο συμφέρον χτυπώντας είτε την πόρτα του εισαγγελικού λειτουργού, είτε υποβάλλοντας σχετική αίτηση. Σε μείζονος σημασίας υποθέσεις η «απλή υπηρεσιακή υπόδειξη θεωρείται απολύτως ενδεδειγμένη στα πλαίσια καθήκοντος εποπτείας ανωτέρου».

Εξαιρετικό ενδιαφέρον για την εξέλιξη της υπόθεσης, ωστόσο, θα παρουσιάσει η αυριανή επίσκεψη, ως επιθεωρητής δικαστηρίων του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Φώτη Μακρή στο Πρωτοδικείο και στο ΣΔΟΕ. Αν και η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη η επικοινωνία του τόσο με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη όσο και με τους χαμηλόβαθμους συνεργάτες του κ. Πεπόνη θα καθορίσει εάν και ποίους θα καλέσει ως μάρτυρες για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πηγές: http://www.newsbomb.gr/

http://www.newsbomb.gr/

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: