Σελίδες

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Άρειος Πάγος: Δικαίωση των συμβασιούχων !


Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου άνοιξε το δρόμο για τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων!
Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση,  με ψήφους 26 υπέρ και 19 κατά, έκρινε ότι οι συμβασιούχοι που είχαν εργασιακή σχέση με το Δημόσιο πριν από το 2001 κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και επομένως είναι νόμιμη  η μονιμοποίησή τους.  
Η υπόθεση αφορούσε συμβασιούχους - καθαρίστριες του ΟΠΑΠ, οι οποίες εργάστηκαν στον Οργανισμό από το 1991 έως το 1998 με ανανεούμενες συμβάσεις.
Οι Αρεοπαγίτες έκριναν ότι πριν την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος, δεν υπήρχε απαγόρευση για νομιμοποίηση των συμβασιούχων και έτσι τα Δικαστήρια μπορούν να κρίνουν πλέον με βάση την εργατική νομοθεσία εάν συντρέχουν λόγοι και προϋποθέσεις για τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου.
Σημειώνεται ότι τόσο η πρόταση προς την Ολομέλεια του Εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας Ιωάννη Τέντε όσο και η εισήγηση του αρεοπαγίτη, Αντώνη Δουλγεράκη, ήταν αρνητικές.
Δεκάδες συμβασιούχοι που από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Άρειο Πάγο υποδέχθηκαν τη θετική γι’ αυτούς απόφαση, ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και ανοίγοντας σαμπάνιες.
Στη συνέχεια μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού έφτασαν με πορεία, της οποίας προηγείτο μηχανοκίνητη πομπή, έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά. 


Σχόλιο δικό μας:
Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη δικαστές που ανεπηρέαστοι από τις ηγεσίες τους, τιμούν τον όρκο και την ανεξαρτησία τους!

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: