Σελίδες

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Επιτέλους τσάκισαν ένα πανίσχυρο καρτέλ... το ΤΕΕ !


Ενώ κλείνουν τα μάτια στα καρτέλ τραπεζών,τροφίμων,τσιμεντων , σιδήρου κλπ ληστών των πολιτών που έχουν από χρόνια καταγγελθεί.Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας πλήρωσε την αυθάδειά του να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες κατά των πανίσχυρων χαλυβουργιών.
Ζητείται εισαγγελέας.

Σύμφωνα με σχετική χθεσινή ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού,στο ΤΕΕ επεβλήθη πρόστιμο 60.000 ευρώ και σειρά άλλων όρων επειδή σύμφωνα με την απόφαση υιοθέτησε ελάχιστο κόστος κατασκευής έργων για τον υπολογισμό των αμοιβών των μηχανικών και με τον τρόπο αυτό απέβλεψε και οδήγησε στην αύξηση των αμοιβών αυτών.Κατά την Επιτροπή Ανταγωνισμού οι πράξεις αυτές συνιστούν σοβαρότατους περιορισμούς του ανταγωνισμού στην αγορά παροχής υπηρεσιών μηχανικών που εμπλέκονται στην κατασκευή ιδιωτικών έργων.
Η απόφαση αυτή έρχεται σε μία στιγμή κατά την οποία κυριολεκτικά οργιάζουν όλα τα μεγάλα καρτέλ στην Ελλάδα και γονατίζουν τους προυπολογισμούς των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων.
Ενώ οι οικονομικές ομάδες των τραπεζών,των τροφίμων στα ράφια των σούπερ μάρκετ,των χαλυβουργιών,των τσιμεντάδικων κλπ που έχουν κατά καιρούς επίσημα καταγγελθεί στην Επιτροπή και το υπουργείο Ανάπτυξης συνεχίζουν ανενόχλητες το καθημερινό πλιάτσικο σε βάρος των πολιτών,η Επιτροπή ανακαλύπτει -χωρίς μάλιστα να υπάρξει καταγγελία το ..καρτέλ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας!

Η εξήγηση γι αυτούς που γνωρίζουν είναι φανερή:
Τον Ιούνιο του 2008 και αφού επίσημα έχει καταγγελθεί από την εταιρεία IRON TENCO το καρτέλ του σιδήρου στην Ελλάδα, το ΤΕΕ επιβεβαιώνει με δική του παρέμβαση όλα τα στοιχεία που έχει στα χέρια της από την καταγγελία αυτή η Επιτροπή Ανταγωνισμού και παρά ταυτα προκλητικά αδρανεί.Η παρέμβαση εκείνη του ΤΕΕ αναγκάζει την Επιτροπή Ανταγωνισμού να κάνει έρευνα στις χαλυβουργίες και τους μεγαλεμπόρους τους τον Ιούλιο του 2008.

Το γεγονός έχει φέρει την Επιτροπή σε εξαιρετικά δυσκολη θέση, καθώς τα στοιχεία  που έχει στα χέρια της εκ των πραγμάτων επιβεβαιώνουν όλες τιςκαταγγελίες.
Ο Κωσταντίνος Αγγελόπουλος της Χαλυβουργικής σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, ζητά προκλητικά με εξώδικο από την Επιτροπή να μήν ανοίξουν οι σκληροί δίσκοι που έχουν κατασχεθεί κατά την έρευνα στη χαλυβουργική.



http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: