Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Αχ, αυτή η «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ...


Μήνες τώρα παρακολουθούμε αυτό το επικοινωνιακό σίριαλ στο οποίο πρωταγωνιστούν η «τσιμπίδα», οι χειροπέδες, και «της φυλακής τα σίδερα». Κάθε τόσο μας σερβίρουν την πληροφορία ότι τάχα τις επόμενες μέρες κάποιοι μεγαλόσχημοι ή, κατά πως συνηθίζεται να λέγονται «επώνυμοι», θα πιαστούν στην «τσιμπίδα» πότε της εφορίας, πότε του ΣΔΟΕ και πότε της Δικαιοσύνης.
Φαίνεται, όμως, ότι, από την τόσο μεγάλη χρήση της, έπαθε χαλάρωση αυτή η «τσιμπίδα» και όλο της ξεφεύγουν, όλο και ξεγλιστράνε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτοί οι περιλάλητοι «επώνυμοι». Είτε είναι μεγάλοι φοροφυγάδες και φοροκλέφτες, είτε καταχραστές επιδοτήσεων, είτε διακινούν και ξεπλένουν μαύρο χρήμα, είτε το εξάγουν παρανόμως σε ξένες τράπεζες.
Το τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ είναι η διαρροή κατά την οποια στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ έχουν πιαστεί πρώην υπουργοί, αμφοτέρων των κυβερνητικών παρατάξεων. Και ότι δεν θα τη γλιτώσουν την παραπομπή στη Δικαιοσύνη.
Αν πράγματι έχουν βρεθεί στοιχεία ικανά να οδηγήσουν στο σκαμνί κάποιους πρώην υπουργούς για σοβαρές φορολογικές παραβάσεις, τι νόημα έχουν αυτές οι διαρροές; Γιατί δεν δένετε πρώτα καλά την υπόθεση και όταν όλα είναι έτοιμα να κάνετε ουσιαστικές ανακοινώσεις; Τι νόημα έχουν αυτά τα συνεχή κακαρίσματα, όταν, ως τώρα, δεν έχουμε δει και τα αντίστοιχα αυγά, ή έχουμε δει μόνο κλούβια;
Ως πότε θα αντιγράφετε την πρακτική του τσοπάνου του Αισώπου, που φώναζε κάθε τόσο «λύκος στα πρόβατα» και στο τέλος δεν του έδινε κανείς σημασία;
Οι πραγματικές επιτυχίες δεν έχουν ανάγκη αυτού του παιγνιδιού με τις διαρροές. Αυτή η πρακτική ταιριάζει μάλλον περισσότερο προς τις ...τζούφιες. Κάντε πρώτα μια επιτυχία στον πόλεμο κατά του οικονομικού εγκλήματος των «άσπρων κολάρων», και τότε να σας χειροκροτήσουμε.
Αυτά τα επικοινωνιακά τερτίπια τα μάθαμε πια. Και τα βαρεθήκαμε. Δεν καταφέρνετε να μας αποπροσανατολίσετε. Απλώς μας εξοργίζετε περισσότερο κάθε φορά που τα χρησιμοποιείτε, θεωρώντας προφανώς ότι είμαστε διατεθειμένοι να τρώμε μια ζωή «κουτόχορτο».
Ο Θεός να την αναπαύσει, η μακαρίτισσα η μάνα μου, όταν καμιά κότα την παραζάλιζε στο κακάρισμα, χωρίς και να δίνει αυγά, στο τέλος την έκανε κοτόσουπα.  
Για προσέξτε. Γιατί το παρακάνατε με τα τζούφια κακαρίσματα.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: