Σελίδες

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Μας τα τρώνε οι τράπεζες

http://aggeloiellas.blogspot.com/2011/01/blog-post_897.html 
WIN GOVERNING + WIN BANKING.Ένας καλός τρόπος να κάνεις λεφτά.

Σύμφωνα με το Νόμο (703/77, αρθ. 9, παρ. 5, περί καρτέλ και μονοπωλίων) απαγορεύεται ρητά και τιμωρείται η συνεννόηση, συμπαιγνία και συναπόφαση ομοειδών εταιρειών για καθορισμό κοινών τιμών των εμπορευμάτων που διαθέτουν στην αγορά.
  Το εμπόρευμα στο οποίο, εδώ, αναφερόμαστε είναι το χρήμα, ομοειδείς εταιρείες οι τράπεζες, έμποροι οι τραπεζίτες. Η αρχή που ελέγχει τη νομιμότητα της συμπεριφοράς των τραπεζών είναι η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) που είναι εκπρόσωπος του συνόλου των Ελλήνων πολιτών στην τραπεζική αγορά και επόπτης όλων των τραπεζών.

ΕΙΔΗΣΗ ΠΡΩΤΗ: Πριν λίγες μέρες ο Προβόπουλος, διοικητής της ΤτΕ, και οι υπόλοιποι τραπεζίτες συνευρέθηκαν, συζήτησαν και αποφάσισαν να κατεβάσουν από κοινού τα επιτόκια δανεισμού τους από τους Έλληνες πολίτες, δηλαδή αυτά των καταθέσεων ταμιευτηρίου, προθεσμίας και λογαριασμών όψεως και να ορίσουν ένα, περίπου κοινό, επιτόκιο, πολύ χαμηλό. Σχηματικά οι τράπεζες αποφάσισαν τα χρήματα που δανείζουν στους Έλληνες πολίτες με 20% (μαζί με τα "έξοδα"), να τα δανείζονται από τους Έλληνες πολίτες με 1%.

Οι έμποροι χρήματος, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, βρίσκονται υπό την προστασία των πολιτικών και προσφάτως προικίστηκαν με ένα κεφάλαιο κίνησης και προστασίας μερικών δις ευρώ λόγω φημολογούμενης δυσκολίας τους, από τους φόρους των Ελλήνων πολιτών, με απόφαση του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Οι δύο κατηγορίες πολιτών που δεν είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται επισήμως, δηλαδή δια νόμου, τον τελευταίο καιρό, είναι οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί.

Ερώτηση: Αν οι τράπεζες δεν είναι ανταγωνιστικές σύμφωνα με το νόμο και την "οικονομία της αγοράς" και καθορίζουν κοινές τιμές του προϊόντος που εμπορεύονται, ποια ανάγκη υπάρχει περισσοτέρων της μιας τραπεζών; Για να έχουν την ψευδαίσθηση οι πολίτες ότι λειτουργούν ο νόμος και ο ανταγωνισμός και όχι ένα μονοπώλιο;

Ερώτηση: Τί θα απαγόρευε σε μια τράπεζα να μην προσφέρει τόκο, να έχει δηλαδή δωρεάν την εκμετάλλευση των χρημάτων των πολιτών;

Απάντηση: Η ελεύθερη αγορά. Η κοινή λογική. Ούτε ένας πολίτης θα δάνειζε δωρεάν τα χρήματά του σε μιά τράπεζα, αν άλλη τράπεζα του έδινε τόκο.

Αλλά αν η ελευθερία της αγοράς παρακάμπτεται και εκμηδενίζεται από την απόφαση του καρτέλ των τραπεζιτών να μην δίνουν τόκο, οι πολίτες θα αρνηθούν να υποκύψουν και θα αποσύρουν τις καταθέσεις τους, παρά τις κραυγές απόγνωσης των "έγκριτων" μέσων ενημέρωσης για τους κινδύνους που διατρέχουν οι πολίτες και τα χρήματά τους αν τα κρατούν στα σπίτια τους. Έγκριτα μέσα ενημέρωσης που δεν ενημέρωσαν τους πολίτες, απέκρυψαν τη δημιουργία του ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΚΑΡΤΕΛ των τραπεζιτών και την άρνηση της "ευνομούμενης" πολιτείας να διώξει και να τιμωρήσει τους τραπεζίτες για τη ρητώς παράνομη συμπαιγνία τους.

Έχουμε εδώ την περίπτωση των τραπεζιτών που πιέζουν μέχρι θανάτου την κότα με τα χρυσά αυγά που τους επιτρέπει να δανείζονται από τους πολίτες με 1% και να τους δανείζουν με 20%! Τί παραπάνω από τους πολίτες γνωρίζουν οι άπληστοι τραπεζίτες και καταφεύγουν σε τέτοιους ακραίους εκβιασμούς;

ΕΙΔΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Όλες οι συναλλαγές άνω των 1500 ευρώ θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω τραπεζών, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες ή επιταγές. Όλοι οι μισθοί και αμοιβές θα πληρώνονται μέσω τραπεζών. Αυτές είναι αποφάσεις της κυβέρνησης που επιτρέπουν όλους τους εκβιασμούς εκ μέρους των τραπεζιτών, προς τους πολίτες που εκπροσωπούνται από την Τράπεζα της Ελλάδος, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Όταν η κυβέρνηση παραβλέπει την παρανομία των τραπεζιτών και επιπλέον τους αμείβει πλουσιοπάροχα υποχρεώνοντας τους εντολοδότες της Έλληνες πολίτες να συναλλάσσονται με ιδιώτες εμπόρους και δη με τους όρους των δευτέρων, χάνει τη νομιμότητά της και παρανομεί τριπλά: δεν τιμωρεί τους παρανομούντες τραπεζίτες, παραχωρεί μέρος της εξουσίας της, αυτό της παρακολούθησης των φορολογητέων χρηματικών συναλλαγών των πολιτών σε ιδιώτες, πράγμα παράνομο και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ και δεν προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

Το όριο των 1500 ευρώ είναι ενδεικτικό της στόχευσης της κυβέρνησης. Αποσκοπεί στην παρακολούθηση των φορολογουμένων δηλαδή εργαζομένων και συνταξιούχων. Οι υπόλοιποι, αυτοί που διακινούν μεγάλα ποσά δεν υπόκεινται σε έλεγχο εφόσον δεν ελέγχονται οι τράπεζες και θεωρούνται νόμιμες οι υπεράκτιες εταιρείες, εργαλείο αποφυγής φορολόγησης.

Το κράτος διαθέτει ένα μηχανισμό παρακολούθησης των φορολογουμένων, την Εφορία. Με μια διεύρυνση των εξουσιών της με ορισμένες "τραπεζικές" λειτουργίες, όπως η έκδοση και εξαργύρωση επιταγών για τη μισθοδοσία και τις συντάξεις και η παρακολούθηση συναλλαγών άνω των 1500 ευρώ, δηλαδή αυτών που μόλις ανατέθηκαν στις τράπεζες, η Εφορία, σαν μία μισθοδοτική τράπεζα, θα ήταν υπεραρκετή. Αντ΄αυτού η κυβέρνηση αναθέτει στις τράπεζες λειτουργίες φοροεισπρακτικές εξαιρετικά προσοδοφόρες γι αυτές. Στην ουσία ιδιωτικοποιεί την Εφορία εν κρυπτώ, χωρίς νόμο, μυστικά, συνωμοτικά, αδιαφανώς, στη ζούλα, τάτσι-μίτσι-κότσι.

Έτσι οι σύγχρονοι τραπεζίτες, μεταξύ άλλων μοιάζουν και σαν δίδυμα αδέλφια με τους μισθοφόρους φοροεισπράκτορες-κλεφτοκοτάδες του Μεσαίωνα που σήκωναν απ΄το σπίτι του χωριάτη κότες, γουρούνια, τυριά, στάρια και τη μικρή του κόρη για χάρη του Άρχοντα, αφού παρακρατούσαν για τον εαυτό τους το κατά την κρίση τους λογικό κατιτίς τους.

Παρεμπιπτόντως, τραπεζίτης είναι ανοιχτό ή κλειστό επάγγελμα;

Για ποιο λόγο ούτε ένας απλός πολίτης σκέφτεται να ανοίξει μια τράπεζα, δουλειά με καλά λεφτά, χωρίς κανένα ρίσκο, αφού δεν υπόκειται στους νόμους του κράτους (και της αγοράς), έχει πελατεία εξασφαλισμένη από την δια νόμου υποχρέωση των πολιτών να απευθύνονται σ΄αυτή, για όλες τις χρηματικές, δηλαδή τις απαραίτητες για τη ζωή τους, συναλλαγές; Και όταν το ταμείο της είναι άδειο γιατί το περιεχόμενό του διέρρευσε στις τσέπες του τραπεζίτη και των συν αυτώ υπό τη μορφή μπόνους, πριμ, stock-options κλπ, κατάσταση που επέρχεται περιοδικά με τρόπο σχεδόν μηχανικό, έρχεται το κράτος να καλύψει το κενό με τα χρήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων;
http://aggeloiellas.blogspot.com/2011/01/blog-post_897.html
http://enomenoiblogers.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το όριο των 1500 ευρώ είναι ενδεικτικό της στόχευσης της κυβέρνησης. Αποσκοπεί στην παρακολούθηση των φορολογουμένων δηλαδή εργαζομένων και συνταξιούχων. Οι υπόλοιποι, αυτοί που διακινούν μεγάλα ποσά δεν υπόκεινται σε έλεγχο εφόσον δεν ελέγχονται οι τράπεζες και θεωρούνται νόμιμες οι υπεράκτιες εταιρείες, εργαλείο αποφυγής φορολόγησης.