Σελίδες

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

«Ανθρωποκτονία» οι απώλειες 2.200 Ελλήνων από έλλειψη μονάδων εντατικής θεραπείας


ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

«Ανθρωποκτονία» οι απώλειες 2.200 Ελλήνων από έλλειψη μονάδων εντατικής θεραπείας


Αν είστε σε καλό δρόμο, γιατί οι γιατροί όλης της Ελλάδας σήμερα βρίσκονται στο δρόμο; Για ποιό λόγο εσείς αρνείστε να δεχθείτε τη διαπραγματευτική ομάδα της Ομοσπονδίας; Επειδή δεν σας αρέσει ο τρόπος που διεκδικούν τα αιτήματά τους.

Κοιτάξτε κύριε Υπουργέ, δεν είναι άρτος και θεάματα το θέμα της υγείας . Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Μας λέτε για προσλήψεις. Να σας πω τι άλλο μας έχετε πει. 25/1/2007, εσείς προσωπικά. 6.000 προσλήψεις. 26/2/2007, μέσα στη Βουλή, 6.000 προσλήψεις. 8/2/08 6.500 προσλήψεις. Σύνολο, 18.500 προσλήψεις, έχετε ανακοινώσει. Τι να πιστέψει κανείς απ' όλα αυτά.
Βλέπει κανείς ότι αυτή τη στιγμή πλήττονται και οι δύο πλευρές. Το Σύστημα Υγείας, η Υγεία είναι ο μεγάλος ασθενής και το προσωπικό της. Το προσωπικό, το οποίο δεν αμείβεται. Σπρώχνεται τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στη διαφθορά, με κάθε τρόπο. Τους σπρώχνετε να πάρουν φακελάκι. Έχουν 20 χρόνια σπουδών, 20 χρόνια ειδικότητα και αγροτικό ιατρείο και 15 χρόνια σήμερα, που περιμένουν να πάνε για ειδικότητα στη Σουηδία, τα παιδιά της Ιατρικής που έχουν φτύσει αίμα, και τα ίδια και οι οικογένειές τους. Τους πετάτε 1000 ευρώ, σαν είναι όχι μόνο ανειδίκευτοι αλλά λιγότερο απ΄ αυτό που θα έπρεπε να παίρνει σήμερα ο ανειδίκευτος. Και τους παραδίνετε στις φαρμακευτικές εταιρίες. Πηγαίνετε σε ένα Ιατρικό Συνέδριο. Πώς έχουν πάει όλοι οι γιατροί, πώς αναγκάστηκαν να πάνε οι περισσότεροι. Μέσω των φαρμακευτικών εταιριών. Αλωνίζουν οι φαρμακευτικές εταιρίες. Αυτό είναι το Βατοπέδιο της υγείας. Και σιωπάτε. Δεν λέτε τίποτα. Ούτε επίδομα για ειδίκευση, για κατάρτιση, για ανάπτυξη των νέων γνώσεών τους. Είναι απελπιστική η κατάσταση στην υγεία.


Αν ο κ. Σανιδάς, ενδιαφέρεται για την κοινωνική πραγματικότητα - λυπάμαι που το λέω αυτό- θα έπρεπε να δει τις ευθύνες και της κυβέρνησής σας στο θέμα των ανθρωποκτονιών. 2200, θεωρείται, με βάση τα στοιχεία που δώσανε οι εντατικολόγοι, ότι χάσανε τη ζωή τους, διότι δεν υπήρχαν, κρεβάτια που να λειτουργούν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 150 ως 180 κρεβάτια είναι ακάλυπτα σήμερα. Δημιουργούμε έναν λαό 2 κατηγοριών. Τους πολλούς που πληρώνουν με το αίμα και τις οικονομίες τους ή δεν τα καταφέρνουν καθόλου κι εκείνους που μπορούν να δώσουν 3000 ευρώ την ημέρα στο ιδιωτικό νοσοκομείο και την ιδιωτική κλινική, για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της εντατικής θεραπείας.

Ζητώ να μου πείτε τι θα γίνει με τις 1350 ελλείψεις, που υπάρχουν στον Ευαγγελισμό. Ζητώ να μου πείτε τί θα γίνει με την εξέλιξη των γιατρών, που τους έχετε αφαιρέσει κρέπεια. Και ζητώ να μου πείτε τι θα γίνει με τις φαρμακευτικές εταιρίες. Γιατί αλωνίζουνε οι φαρμακευτικές εταιρίες και έρχεται μετά το δημόσιο και πληρώνει αυτά τα τεράστια ποσά για τα φάρμακα
ΜΑ ΔΙΟΡΙΣΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΙΑΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

17 σχόλια:

Laplace είπε...

κ ουτε θα αλλαξει τπτ..
καλο ΣΚ

eirini είπε...

Τώρα άνοιξες μεγάλο και πολύ πονεμένο θέμα άνεμε... Αν αρχίσουμε ιστορίες δεν θα τελειώνουμε. Υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί κάτι; Εμένα αυτό μ'ενδιαφέρει, και δυστυχώς με όλα αυτά που ζω, ακούω γύρω μου δεν πιστεύω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Ποιός από όλους εμάς δεν ανησυχεί για το τί θα γίνει εάν αρρωστήσει ο ίδιος ή οι συγγενείς του στο κράτος που ζούμε;...Όλοι!! Στο σημερινό σύστημα υγείας, τα απλά γίνονται δύσκολα και τα δύσκολα ακατόρθωτα. Αυτή είναι η αλήθεια!
Καλησπέρα φίλε μου!!!

alkis είπε...

@laplace78 καλό σαββατοκύριακο αν και είναι βροχερό και με μελαγχολεί
@eirini εδώ φαίνεται η άλλη διάσταση.τι ίδιο το κράτος ωθεί τους γιατρούς στο φακελάκι με τους μισθούς πείνας στους γιατρούς,όπως ωθεί τους εκπαιδευτικούς στην παραπαιδεία..
οι έχοντες έχουν ιδιωτική ασφάλεια,υγεία,παιδεία..οι μη έχοντες έρμαια του καπιταλισμού

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

Ανεμε δεν ιδρώνει το αυτί τους ! ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ τα πιό σημαντικά ΑΛΛΑ η ψήφος τα υπερνικά ! Άν με εννόησες !

ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ είπε...

δούλεψα για ένα χρόνο σε δημόσιο νοσοκομείο και το είδα με τα μάτια μου. Ολοι κοιτάνε πως να βολευτούν καλύτερα. Λίγοι γιατροί είναι αυτού που κάνουν λειτούργιμα και σχεδόν κανένας διοικητικός υπάλληλος δεν έχει καταλάβει πως δεν είναι στο χωραφάκι του μπαμπά του αλλά σε ένα δημόσιο χώρο που εργοδότης του είμαστε εμείς οι πολίτες! Το μόνο προβλημά τους είναι πως θα πάρουν άδεια. Εξερώ βέβαια κάποιους γιατί εύχομαι πως θα υπάρχουν κάποιοι που θα κάνουν σωστά τη δουλεί τους. Εγώ βέβαια δεν γνώρισα κανένα τέτοιο εκεί.
Όσο για τις φαρμακευτικές εταιρείες βρίσκουν και τα κάνουν. Έχουν και βοηθούς μέσα απο το δημόσιο δεν τα κάνουν όλα μόνοι τους.

Aνεμος είπε...

@ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ εσύ τότε τα ξέρεις καλύτερα..κρίμα για μα χώρα που δεν έχει υγεία και παιδεία άρα δεν είναι χώρα...
να τα λέμε και αυτά για να επιβεβαιώνουμε τη γνωστή φράση ...του Σεφέρη... "όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει"

Ανώνυμος είπε...

Πάλι στο ίδιο έργο είμαστε θεατές.

Τα ίδια Παντελή μου τα ίδια Παντελάκι μου


http://braininfo.wordpress.com
kainourgia anartisi

Ιάσιος είπε...

Φίλε μου Άνεμε,
σ'ευχαριστώ για την υπενθύμιση στο SYNC..

Το θέμα που έθιξες, την ΥΓΕΙΑ, είναι πολύ μεγάλο και πολύπλοκο. Μην νομίζεις ότι το κράτος με τις κυβερνήσεις του δεν απασχολούνται σοβαρά με την ΥΓΕΙΑ. Απλά δεν δίνουν δεκάρα για τον πολίτη είτε ασθενεί είτε όχι.

Σε πληροφορώ ότι ο Αβραμόπουλος (ο πούλος του Αβραάμ, ο γιος του Αβραάμ) κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, όπως την έκανε και στις άλλες θέσεις που του εμπιστεύτηκε ο Ελληνικός λαός. Ακολουθεί το σχέδιο με θρησκευτική ευλάβεια και προσεκτικά βήματα.

Όμως το σχέδιο των αφεντικών που ακολουθεί, ΔΕΝ είναι η καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας για όλους τους πολίτες. Είναι το αντίθετο.

Είναι η υποβάθμιση της Δημόσιας υγείας. Ο εξευτελισμός του ασθενούς. Ο εξευτελισμός του Δημόσιου λειτουργού υγείας, του Γιατρού και όλων των άλλων παραϊατρικών επαγγελματιών.

Ο Γιατρός δεν είναι πια Λειτουργός. Έχει υποβαθμιστεί σε επαγγελματία. Πιστεύω, βέβαια, ότι κανείς δεν θα είχε αντίρρηση αν αυτή η μεταβολή γινόταν χωρίς την αφαίρεση της αξιοπρέπειας από την λευκή ποδιά. Χωρίς την εξαθλίωση στο χώρο εργασίας. Χωρίς τον εξαναγκασμό του Γιατρού σε μαύρες, ανήθικες, αντιδεοντολογικές και απολίτιστες πρακτικές.

Και το σχέδιο δεν ξεκίνησε πρόσφατα. Δεν είναι απλό και δεν είναι τυχαίο. Είναι πολύ καλά μελετημένο με πολλές δικλείδες ασφαλείας. Και είτε γίνει πιστευτό είτε όχι έχει ξεκινήσει από τη δημιουργία του Ε.Σ.Υ.

Σκοπός της δημιουργίας του ήταν να καταστρέψει την Δημόσια Υγεία. Τους λειτουργούς της και τις υπηρεσίες της και τελικά να στρέψει τον ασθενή στον Ιδιωτικό τομέα. Να κάνει το Ιδιωτικό κεφάλαιο αφεντικό. Του πήρε καμιά εικοσαριά χρόνια (του Ε.Σ.Υ) αλλά τελικά τα κατάφερε. Ο Ιδιωτικός χώρος βρίσκεται σε αναβρασμό. Τα ιδιωτικά κέντρα φυτρώνουν σαν μανιτάρια. Οι μεγαλοκλινικάρχες αγοράζουν τα πάντα στο χώρο.

Και βέβαια αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι το κράτος με τους νόμους που ψηφίζει (βλέπε το τελευταίο Προεδρικό Διάταγμα που πρόκειται να υπογράψει ο Παπούλιας), και οι Ιατρικοί Σύλλογοι, όπως αυτός των Αθηνών που έχουν γεμίσει κομματικά τσιράκια, οσφυοκάμπτες και καθοδηγούμενα τρωκτικά που ρουφάνε το αίμα των συναδέλφων τους.

Ο Ι.Σ.Α κάθε χρόνο αυξάνει την ετήσια συνδρομή κατά 10-15 ευρώ και προσφέρει ένα περιοδικό (γεμάτο ιατρικές διαφημίσεις), καμιά βεβαίωση (που είναι και καθήκον της) αλλά δεν κάνει τίποτα για τον έλεγχο των αλλοδαπών γιατρών που έρχονται να δουλέψουν στη Χώρα, δεν κάνει τίποτα για τα μαϊμού ιατρεία, δεν κάνει τίποτα για τους ψευτογιατρούς που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι θερίζοντας ανθρώπινες ζωές.

Κανένας μα κανένας από τους συναδέλφους που γνωρίζω δεν τρέφει σεβασμό για τον Ι.Σ.Α. Απλά πληρώνουν την ετήσια συνδρομή για να πάρουν τις βεβαιώσεις που μπορεί να χρειαστούν κατά την διάρκεια του έτους. Και το κάνουν σαν αγγαρεία.

Και το σχέδιο δεν αφήνει έξω την Παιδεία. Από την Πρωτοβάθμια μέχρι την Τριτοβάθμια με τα Πανεπιστήμια της. Οι περισσότερες Ιατρικές Σχολές της Χώρας, αν όχι όλες είναι υποβαθμισμένες. Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής περιόδου συρρικνώνεται συνέχεια. Είτε των προπτυχιακών είτε των μεταπτυχιακών με αποτέλεσμα να αυξάνει ο χρόνος από την είσοδο στη Σχολή μέχρι την αποφοίτηση. Οι εξετάσεις έχουν χάσει κάθε ίχνος ασφάλειας και αδιαβλητότητας, ίσως μόνο σε κάποιες περιπτώσεις. Οι καθηγητές όλων των βαθμίδων είναι απασχολημένοι με την τσέπη τους, την εξέλιξη τους χωρίς να ενδιαφέρονται πραγματικά για τους φοιτητές ακόμα ακόμα και για τους ασθενείς τους. Η απληστία, ο φόβος, η ανάγκη και οι ενοχές είναι οι δυνάμεις που επικρατούν στα Πανεπιστήμια μας τα οποία βγάζουν αμόρφωτους, αμάθητους, ανεκπαίδευτους, επικίνδυνους Γιατρούς. Στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι ημιμαθείς.

Το ίδιο συμβαίνει και στις κλινικές που εκπαιδεύουν τους ειδικευόμενους γιατρούς. Ο ειδικευόμενος είναι γιατρός με ημερομηνία λήξης και η κύρια δουλειά του είναι να βγάζει τη λάντζα και όχι να εκπαιδευτεί για να αντιμετωπίσει σωστά και με αξιοπρέπεια τους ασθενείς του τώρα και του αύριο.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια καινούργια ειδικότητα, αυτή του μιζαδόρου. Γιατροί που είτε δεν γνωρίζουν Ιατρική είτε δεν νοιώθουν έτοιμοι να ασκήσουν Ιατρική όταν έλθουν σε επαφή με κάποιο ασθενή που χρειάζεται κάτι παραπάνω από μια συνταγή τότε τον στέλνουν σε άλλον γιατρό που μπορεί να τον αντιμετωπίσει και παίρνουν μίζα. Μίζα κατά κεφαλή.

Το βλέπω κάθε μέρα στην εργασία μου. Υπάρχουν χειρουργοί, στα χαρτιά, που έχουν αναπτύξει μια όμορφη βιτρίνα και προσελκύουν τους ασθενείς. Τους πουλάνε υπηρεσίες και πληρώνονται γι αυτές. Μόνο που χειρουργεί άλλος. Από την στιγμή που θα κοιμηθεί ο ασθενής ο "θεράπων" του πίνει καφέ και χαριεντίζεται στο σαλονάκι του χειρουργείου, μακριά από τα όμματα των συγγενών. Παίρνει λοιπόν την αμοιβή του και μετά δίνει την μίζα στον χειρουργό που χειρούργησε.

Είναι πάρα πολλά Άνεμε αυτά που πρέπει να ειπωθούν, αξιολογηθούν και διορθωθούν. Το σίγουρο είναι ότι όλοι είμαστε υπεύθυνοι γι αυτό το κατάντημα. Κάποτε ένας μεγαλύτερος συνάδελφος μου είπε ότι κάθε ασθενής έχει τον γιατρό που του αξίζει.

Πρέπει όλοι να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και ζωής και νοοτροπία για να αλλάξει η κατάσταση, όχι μόνο στην Υγεία αλλά και σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

Μετά τιμής
Ιάσιος

Leviathan είπε...

i katastasi sta nosokomeia einai tragiki...aisxos....kalo sou vradi!!

Aνεμος είπε...

@iasie σε ευχαριστώ΄ για την ειλικρινή ανάλυσή σου..αλλά σε ένα κράτος αγροφυλάκων... τι να περιμένει κανείς...θα επανέλθω στο θέμα με την πο΄λύτιμη βοηθειά σου..καλή ξεκούραση να έχετε σήμερα

Γωγώ Πακτίτη είπε...

μια καλημέρα βρόχινη
σου αφήνω,
με ένα χαμόγελο
πάντα αισιόδοξο ότι
κάποτε θα αλλάξουν τα πράγματα...:)

Κατερίνα Δε.Στα.Πα. είπε...

Γεια σου άνεμε! Χαίρομαι που ασχολείσαι με κοινωνικά θέματα.
Μπράβο σου!

Coco είπε...

Εκτός απ΄αυτά που περιγράφεις έχω εκνευριστεί γιατί καταργήθηκαν πρόσφατα δυο απλά και φτηνά φάρμακα το Zirtek (αντιισταμινικό) και το Vomex (για τη ναυτία πάσης αιτιολογίας) και δεν με πιάνουν τα ακριβά! Μίλησα με κόσμο ιδίως ηλικιωμένους που έπαιρναν το Vomex υπόθετο και τώρα δεν μπορούν το χάπι! Ηλίθιες εταιρείες και @συμφέροντα!

Aνεμος είπε...

@Γωγώ Πακτίτη
@κυκλάμινο βουνού kai ΑΠΟ εμένα μια βρόχινη καλησπέρα
@Κοκό άλλο μεγάλο θέμα αυτό
όλα τα ταμεία είναι χρεωμένα και σου λ΄΄εει πληρωσέτα και θα πάρεις τα λεφτά.λές και ρωτάνε τον συνταξιούχο των 400 ευρω άν έχει να τα πληρώσει

Jane E. είπε...

Θλίβομαι μωρέ...

Unknown είπε...

Απίστευτο καλά κάνεις και αναφέρεσαι με σκληρή γλώσσα σε τέτοια φαινόμενα...

Χαθήκαμε πέρνα καμιά βόλτα και από μας!!

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Ανεμο πολύ καλή κουβέντα, το κράτος υγείας του 1992 φθείρεται διαρκώς.Το ΠΑΣΟΚ διέλυσε αξίες ηθικές και νομικές στο χώρο, η ΝΔ εξευτέλισε θεσμούς και ανθρώπους. Ο Αβραμόπουλος πιστός υποστηρικτής επιχειρηματιών και μεγαλογιατρών συγκρούσθηκε και με το νοσοκομειακό κίνημα που συκώνει κεφάλη και με τα τσιράκια του στους Ιατρ.Συλλ. που λέει ο Ιάσιος για τη βάση των ιατρικών εταιρειών σε γιατρούς. Ουτε εταιρική δημοκρατία δεν μπορεί να πουλήσει ο ακραιφνής νεοφιλελευθερισμός της απάτης του καζίνου και της αρπαχτης στην υγεία στη Χώρα μας. Τι σκατά τους βρήσκετε και τους ψηφίζετε;;;;;