Σελίδες

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Νέο κυβερνητικό φίμωτρο στη Θέμιδα


Μέχρι τώρα είχαμε δει τις κυβερνητικές παρεμβάσεις και τις πειθαρχικές διώξεις - μπαμπούλα για να μπει φίμωτρο στους δικαστές, ώστε να μην μιλάνε και να μην πηγαίνουν κόντρα στην εξουσία και στην ιεραρχία για να μην στεναχωριέται το Μαξίμου, πρώην και νυν υπουργοί, δικαστικοί κ.λπ. Τώρα μπαίνουμε σε καινούργια φάση με άλλες πειθαρχικές διώξεις - μπαμπούλα για να μην τολμούν οι δικαστές να έχουν διαφορετική δικαστική άποψη από τον Άρειο Πάγο. Η πρώτη απανταχούσα ήρθε εναντίον γνωστού δικαστή - συνδικαλιστή γιατί δέχθηκε αγωγή συμβασιούχων, τους…

οποίους κυνηγάει αγρίως η κυβέρνηση. Είναι τόση η πρεμούρα να πεταχτούν οριστικά στον Καιάδα όλοι οι συμβασιούχοι, που αρχίσανε πειθαρχικές διώξεις σε δικαστές που δικαιώσανε συμβασιούχους. Το… έγκλημα είναι ότι τολμήσανε να πάνε κόντρα σ’ εκείνη την απίστευτη τηλεφωνική διάσκεψη και την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που χτυπήθηκε όσο καμία άλλη τις τελευταίες δεκαετίες από νομικούς και πολιτικούς. Μέσα σε λίγους μήνες ο Άρειος Πάγος αναίρεσε τις αποφάσεις του, για να καταφέρει να θάψει, έστω και με ελάχιστες ψήφους διαφορά, τους συμβασιούχους, κατά πώς ζητούσε κι η κυβέρνηση, ενώ άλλα έλεγε νωρίτερα.

Μετά την απόφαση τύπου «090» πολλοί δικαστές προβληματίστηκαν για τις αδικαιολόγητες ντρίμπλες της νομολογίας, τα τσαλιμάκια με τις πρωτοφανείς τηλεφωνικές ψηφοφορίες κ.λπ. Σηκώνοντας το δικαστικό τους ανάστημα και δείχνοντας την ανεξαρτησία τους, αμφισβητήσανε ότι δόθηκε η σωστή τηλεφωνική λύση. Γι’ αυτό βγάλανε αποφάσεις που στείλανε την υπόθεση στο Ευρωδικαστήριο για να κρίνουν οι ευρωδικαστές χωρίς τηλέφωνα και SMS.

Η ηγεσία του Αρείου Πάγου αποφάσισε να… καταπνίξει στο αίμα την επανάσταση και να σταματήσει το ανταρτιλίκι των δικαστών. Να πάψουν δηλαδή να δικαιώνουν συμβασιούχους και να κόψουν την κακή συνήθεια να αμφισβητούν την 19/07 τηλεφωνική απόφαση της Ολομέλειας, όπως καταγράφηκε πλέον στην ιστορία. Το μήνυμα υποταγής όλων στην Ολομέλεια έστειλε ο ίδιος ο προαχθείς πέρσι από την κυβέρνηση πρόεδρος του Αρείου Πάγου Β. Νικόπουλος, που ως αντιπρόεδρος είχε ψηφίσει στην ιστορική Ολομέλεια το θάψιμο των συμβασιούχων, όπως κατά σύμπτωση είχε κάνει και το υπόλοιπο προεδρείο.

Αντί να περιοριστεί να ζητήσει να ασκηθούν ένδικα μέσα για να ανατραπούν οι αποφάσεις υπέρ των συμβασιούχων που δεν του αρέσανε, ο πρόεδρος έδωσε παραγγελία να τραβήξουν πειθαρχική δίωξη σ’ έναν από τους δικαστές που τόλμησε να αμφισβητήσει το αλάθητο του Πάπα, το οποίο διεκδικεί όπως φαίνεται η τηλεφωνική απόφαση.

Η παραγγελία στράφηκε εναντίον του προέδρου Πρωτοδικών Ν. Σαλάτα, γνωστού συνδικαλιστή, μέλους κατ’ επανάληψη του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών, που στο παρελθόν κοντραρίστηκε σκληρά με την ηγεσία σε διάφορες υποθέσεις που αφορούσαν τον τ. πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου, το παραδικαστικό, την άδικη πειθαρχική δίωξη του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Σ. Μπάγια, που κατέληξε στο αρχείο, κ.λπ. Ο Ν. Σαλάτας είχε ζητήσει να γίνει έρευνα για τον τ. πρόεδρο και για το κείμενο της αίτησής του γίνανε πειθαρχικές κινήσεις εναντίον του και εναντίον συναδέλφων του, που καταλήξανε όμως στο αρχείο, ύστερα από μεγάλο ντόρο.

πηγη το ποντίκι

KATΩ Η ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΟΥΝΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ YOUTUBE MIA EIΔHΣH ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΩΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟ BBC

ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

TΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΗΛΙΕ ΝΟΗΤΕ


3 σχόλια:

Laplace είπε...

η μαρια μαργαριτη ειναι απιστευτο παραδειγμα για ολους..
το θυμαμαι το θεμα..
παλι καλα που υπαρχουν κ οι εξαιρεσεις οπως αυτη..
καλη εβδομαδα

Ανώνυμος είπε...

μη θιγεις τα κακως κειμενα. οχι στο Ελλαντα...

marianaonice είπε...

O N. Σαλάτας τόλμησε πολλές φορές να σηκώσει το ανάστημά του σ' αυτούς που θέλουν να ποδηγετήσουν τη δικαιοσύνη στη χώρα μας! Και του αξίζει ένα μεγάλο μπράβο!
Για τη Μαργαρίτη όμως κράτα μερικές επιφυλάξεις γιατί στους συναδέλφους της δεν ακούγονται καλά λόγια!
Δεν είναι τυχαίο ότι με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου απολύθηκε! Μέσα σε όλους τους ΑΡεοπαγίτες υπάρχουν και έντιμες φωνές που παίρνουν θέση όταν πρέπει, όπως φάνηκε στη μειοψηφία της απόφασης για τους συμβασιούχους, ή όταν απάλλαξαν το Μπάγια στο πειθαρχικό.
Την καλησπέρα μου!