Σελίδες

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

70 χρόνια απο την εκτέλεση της Καισαριανης

Γ
Για αυτό η ιστορία επαναλαμβάνεται!όχι άλλο αίμα ..όχι άλλο εμφύλιο!
παρέδωσαν τους Έλληνες στους Ναζί
 ΑΠΟ Το βιβλίο «κι άστραψε φως η Ακροναυπλιά», του Βασίλη Γ. Μπαρτζιώτα,
 Οταν άκουσε τις φωνές και είδε τόσο πολύ κόσμο στις κιγκλίδες ο διοικητής - ήταν τότε ο μοίραρχος Γιαννίκος, που τον αποκαλούσαμε «Κυριακή» απ' το όνομα του εκφωνητή της ελληνικής εκπομπής του ραδιοσταθμού του Βερολίνου - γίνηκε κατάχλομος και άρχισε να φωνάζει από την πόρτα του γραφείου του:
«Εχετε το λόγο της στρατιωτικής μου τιμής, ότι αν οι Γερμανοί περάσουν τον Ισθμό, που είναι η τελευταία γραμμή αμύνης, διαθέτω έβδομήντα χωροφύλακες, κάμποσα οπλοπολυβόλα και βαριά πολυβόλα, θα πάρω κι εσάς και θα πολεμήσουμε μαζί».



 Όπως έδειξαν τα πράγματα, ο κύριος διοικητής μας έλεγε ψέματα για να μας καθησυχάσει... Κανένα λόγο στρατιωτικής τιμής δεν έχουν οι χαφιέδες. Ζητούσε απλώς να κερδίσει χρόνο. Για να εκπληρώσει την αποστολή που πήρε απ' τον Μανιαδάκη, να μας παραδώσει αιχμάλωτους στους καταχτητές για να μας εξοντώσουν!
 οι Γερμανοί κατέλαβαν την Ακροναυπλιά τις τελευταίες μέρες του Απρίλη του 1941
. Η διχτατορία, ο Μανιαδάκης, η πλουτοκρατική ολιγαρχία που στήριζε τη δικτατορία μας παρέδωσαν «διά πρωτοκόλλου» στους χιτλερικούς φασίστες σαν αιχμαλώτους πολέμου....
 Στην κατεχόμενη Αθήνα, 200 αιχμάλωτοι, πρώην πολιτικοί κρατούμενοι, εκτελέστηκαν στην Καισαριανή από τους ναζί ως αντίποινα για το θάνατο ενός Γερμανού στρατηγού και τριών συνοδών του αξιωματικών στους Μολάους της Λακωνίας, στις 27 Απριλίου του 1944
ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑ !
ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: