Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ


Μπράβο σας παλικάρια μας και μπράβο και στο στρατιώτη που γονάτισε μπροστά στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη.
Αν δεν ήταν τότε ο Κολοκοτρώνης και οι άλλοι αγωνιστές που θυσίασαν τα νιάτα και τη ζωή τους εμείς σήμερα δεν θα γνωρίζαμε την σημασία της έννοιας Ελευθερία...
Το θέμα είναι πως τη θεωρούμε δεδομένη την Ελευθερία...ενώ τη χάσαμε...όχι από φανερούς αλλά από κρυφούς και δόλιους εχθρούς εντός κι εκτός των τειχών...
Μπροστά στον Ανδριάντα του Γέρου του Μωριά τερμάτισαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που πήραν μέρος στο 1ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη.
Η πορεία ήταν 85 χιλιομέτρων στην οποία συμμετείχαν 72 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από όλη την Ελλάδα που έτρεξαν το δρόμο με φορτίο πορείας και οπλισμό!Τραγική ειρωνεία...Σαν σήμερα Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας παραπέμπονται σε δίκη με τις κατηγορίες της συνωμοσίας και της εσχάτης προδοσίας.

Μπροστά στον Ανδριάντα του Γέρου του Μωριά τερμάτισαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που πήραν μέρος στο 1ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη.
Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας διοργάνωσε αυτή την επετειακή πορεία Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, στα πλαίσιο τους εορτασμού της Εθνικής Επετείου.

Η τελετή έναρξης έγινε τη Δευτέρα 17 Μαρτίου στην Αρεόπολη, την Τρίτη 18 Μαρτίου από το Γύθειο και την τελευταία ημέρα Τετάρτη 19 Μαρτίου ξεκίνησαν από τα Άνω Δολιανά (Αγ. Ιωάννης) με κίνηση στο δρομολόγιο Άνω Δολιανά – Ρίζες – Λιθοβούνια – Στενό – Νεοχώρι – Αγ. Βασίλειος – Πέλαγος – Α/Δ Τρίπολης – Τρίπολη (Πλατεία Άρεως).

Όσοι κατέφθαναν στην πλατεία Άρεως μπροστά στον Γέρο του Μοριά ήταν φανερά κουρασμένοι αλλά κανένας δεν ήταν μετανιωμένος, το αντίθετο ήταν υπερήφανοι που έτρεξαν για την Πατρίδα και τους Ήρωές της !
Τραγική ειρωνία...Σαν σήμερα Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας παραπέμπονται σε δίκη με τις κατηγορίες της συνωμοσίας και της εσχάτης προδοσίας.

Η πορεία ήταν 85 χιλιομέτρων στην οποία συμμετείχαν 72 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από όλη την Ελλάδα που έτρεξαν το δρόμο με φορτίο πορείας και οπλισμό!
http://enomenoiblogers.blogspot.com

1 σχόλιο:

ISAAK SOLOMOY είπε...

ρωτα τον πατριδοκαπξλο Σαμαρα
που υπηρετησε 3 μηνες θητεια
στο γραφειο του Αβερωφ......

οταν εγω εκανα 28 μηνες θητεια
( 12 στον Εβρο) .........

ανηκω βεβαια στην εγκληματικη οργανωση.......

παναγιωτης
πρωην στελεχος αριστερας