Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Οι τελευταίες μέρες του Διαδικτύου;


Σας καλούμε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμή σας για να σταματήσετε τη διχοτόμηση του Διαδικτύου προς όφελος των πλουσίων και να διασφαλίσετε ότι η διακίνηση των δεδομένων θα συνεχίσει να γίνεται με ίσους όρους για όλους. Αν επιτρέψετε στους παρόχους υπηρεσιών να δίνουν προτεραιότητα σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες θα υπονομεύσετε τη δημοκρατική και ελεύθερη φύση του Διαδικτύου. Βασιζόμαστε σε σας για να δείξετε πραγματική ηγεσία και να υπερασπιστείτε την Ουδετερότητα του Δικτύου.
http://www.avaaz.org/en/internet_apocalypse_pa_eu_greek/?brtpbgb&v=35000
Το πλουσιότερο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού θα μπορεί πλέον να ελέγχει και το τι βλέπουμε στο Διαδίκτυο. Θα είναι το τέλος του Διαδικτύου στη μορφή που το ξέρουμε. Η δημοκρατική αποστολή του να παρέχει ελεύθερη πληροφόρηση σε όλους, όπως την είχαν συλλάβει οι ιδρυτές του World Wide Web, θα σβήσει για πάντα.Το κίνημά μας έχει δημιουργηθεί πάνω σ’αυτό το όραμα και χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο για να πολεμήσουμε τη διαφθορά, να σώσουμε ζωές και να παρέχουμε βοήθεια σε χώρες οι οποίες βρίσκονται σε κρίση. Όμως η ΕΕ και οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να δώσουν τη δυνατότητα στις ισχυρότερες πολυεθνικές να εμφανίζουν τις σελίδες τους με μεγάλες ταχύτητες, ενώ όλες οι υπόλοιπες σελίδες είτε θα επιβραδύνονται, είτε θα γίνονται διαθέσιμες μόνο αν ο χρήστης πληρώσει. Αυτό σημαίνει πως και οι δράσεις του Avaaz, όπως η μετάδοση αποκλειστικών πλάνων ακτιβιστών απ’τη Συρία ή η οργάνωση εκστρατειών για τη διάσωση του πλανήτη μας, απειλούνται!

Αυτή τη στιγμή λαμβάνονται αποφάσεις και στις δύο μεριές του Ατλαντικού. Όμως, υπέρμαχοι της ελευθερίας του λόγου, εταιρίες του Διαδικτύου και ειδικοί αντεπιτίθενται. Αν εκατομμύρια από εμάς σταθούμε στο πλευρό τους, μπορούμε να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη έκκληση για δημοκρατικό και ελεύθερο Διαδίκτυο που υπήρξε ποτέ. Υπόγραψε τώρα και διάδωσέ το στους πάντες.
http://www.avaaz.org/en/internet_apocalypse_pa_eu_greek/?brtpbgb&v=35000
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: