Σελίδες

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Χανιά: Χτύπησαν άγρια την πρόεδρο της Π.Φ.Π.Ο. επειδή υπερασπίζεται τα ζώα |


Την άγρια επίθεση από δύο άνδρες δέχτηκε το πρωί της Δευτέρας η Νατάσα Μπομπολάκη στην περιοχή του Βαμβακόπουλου Χανίων από δύο άνδρες σ’ ένα βενζινάδικο της περιοχής. Όπως έχουμε επανειλημμένα πει η κα Μπομπολάκη, που είναι πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, κάνει τεράστιο αγώνα υπερασπιζόμενη τα ζώα, που οι κάτοικοι της περιοχής κακοποιούν συστηματικά.

Και εξαιτίας αυτής της δράσης έχει κινδυνεύσει από νταήδες αρκετές φορές. Έχει απειληθεί ποικιλοτρόπως ενώ έχουν πυροβολήσει και το σπίτι της!




Η κα Μπομπολάκη πήγε στο βενζινάδικο της AVIN στο Βαμβακόπουλο καθώς εκεί ένα εθελοντής του συλλόγου είχε ξυλοκοπηθεί μερικές μέρες πριν όταν πήγε να δώσει στους ιδιοκτήτες ένα φυλλάδιο με τι ορίζει η νομοθεσία, αφού είχαν σκυλιά σε άθλια κατάσταση.

Ο ηλικιωμένος άνδρας, που δέχτηκε την επίθεση, αρνήθηκε να πάει στην Αστυνομία. Η κα Μπομπολάκη αναζητούσε ένα αδέσποτο, το οποίο περιφερόταν στην Εθνική Οδό, και αφού βρέθηκε στην περιοχή μπήκε στο βενζινάδικο στάθμευσε το όχημα της και πήγε να ρωτήσει γιατί κακοποιήσαν τον εθελοντή του συλλόγου.

Η πρόεδρος της Π.Φ.Π.Ο. μας περιέγραψε αυτό που έζησε σήμερα: «Σταμάτησα το αυτοκίνητό μου πάνω στο δρόμο και μπήκα στην τεράστια αυλή του βενζινάδικου κατευθυνόμενη προς το γραφείο της επιχείρησης.

Έκανα μια ερώτηση στον κύριο, που καθόταν μέσα στο γραφείο, δηλαδή αν πριν λίγες ημέρες είχε πάει κάποιος άνδρας να δώσει φυλλάδια για τα ζώα, μου απάντησε “δεν ξέρω” και έφυγα αμέσως, κατευθύνθηκα στο αυτοκίνητό μου και μπήκα μέσα.

Τότε ένας με ξυρισμένο κεφάλι, 30αρης περίπου, που έβαζε πριν βενζίνη σ’ ένα όχημα μου έκανε νόημα να μην φύγω. Πλησίασε το αυτοκίνητό μου, άνοιξε με βία την πόρτα μου και τραβώντας με από τους ώμους με ανάγκασε να βγω έξω από το Ι.Χ., παίρνοντας και τα κλειδιά, που ήταν πάνω στην μίζα.

Με ακούμπησε με την πλάτη πάνω στο αυτοκίνητό μου και άρχισε να με τραντάζει κτυπώντας με πάνω σε αυτό. Με έβριζε χυδαιότατα και ενώ με χτυπούσε έβγαλα από την τσέπη μου το κινητό να πάρω την Αστυνομία, λέγοντας το κιόλας.

Στο άκουσμα ότι θα πάρω την Αστυνομία άρχισε και πάλι με βίαιες κινήσεις να προσπαθεί να πάρει το κινητό από τα χέρια μου.

Του είπα να με αφήσει ελεύθερη και ανάμεσα στα βρισίδια με κατηγόρησε ότι μπήκα σε ξένη ιδιοκτησία και ότι έκανα δολιοφθορά στα λάστιχα!

Του είπα ότι θα έπρεπε να ντρέπεται ως νέος άνθρωπος, που είναι, να κάνει τέτοια πράγματα την στιγμή που δεν τον έχω ενοχλήσει σε τίποτα. Εκείνη την ώρα κατεφθασε ένα μηχανάκι με οδηγό έναν ηλικιωμένο άνθρωπο 70αρη και μια γυναίκα συνεπιβάτη.

Κατεβαίνουν και οι δύο και ο ηλικιωμένος ρώτησε τον νεαρό τι έχει συμβεί. Αυτός κάτι του είπε για τα ζώα, που δεν κατάλαβα, και είπε μάλιστα ότι τους χάλασα τα λάστιχα! Τότε ο γέρος ως ταύρος εν υαλοπωλείο με άρπαξε και με έριξε πάνω στην τσιμεντένια περίφραξη του βενζινάδικου χτυπώντας με την πλάτη πάνω στο τσιμέντο.

Δεν είχα χάσει την ψυχραιμία μου, αν και ήταν συνολικά γύρω μου τρεις άντρες παρόντες και έτσι προσπάθησα να σηκωθώ. Ο γέρος με βλαστημούσε συνέχεια, απειλούσε ότι θα με τσακίσει, έλεγε πως ό,τι δεν μου έχουν κάνει οι βοσκοί θα μου το κάνει αυτός, και με έβριζε χαρακτηρίζοντας με ως πουτάνα, αγάμητη κ.ο.κ..

Όταν του απάντησα σχετικά με τους χαρακτηρισμούς του ότι είμαι παντρεμένη, άνοιξε το φερμουάρ του παντελονιού του και άρχισε να κουνιέται με τέτοιο τρόπο αναπαριστώντας ότι μου επιτίθεται και σεξουαλικά, ενώ εγώ ήμουν ακόμα ριγμένη πάνω στο τσιμέντο.

Τότε ήρθε η γυναίκα του, με σήκωσε, μου έδωσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου λέγοντας μου “φύγε και ξέχνα το και μη μας κάνεις κάτι γιατί έχουμε προβλήματα”. Μπήκα στο αυτοκίνητό μου ξέσπασα σε κλάματα και μόλις συνήλθα έσπευσα στην Αστυνομία.

Έκανα καταγγελία για τον ξυλοδαρμό μου στο Α.Τ. Nέας Κυδωνίας και στη συνέχεια πήγα στο νοσοκομείο για να με εξετάσει και ιατροδικαστής».

Η αναλυτική περιγραφή των γεγονότων έτσι όπως τα εξήγησε στο www.zoosos.gr η Νατάσα Μπομπολάκη είναι απαραίτητη ώστε όλοι να καταλάβουν ότι η ενασχόληση με την σωτηρία των ζώων ειδικά στο νησί της Κρήτης ότι είναι επικίνδυνη υπόθεση από πολλές απόψεις.

Αναλογιστείτε μόνο πως συμπεριφέρονται αυτοί οι άνδρες στα ζώα, που δεν έχουν φωνή και δεν μπορούν να υπερασπιστούν τους εαυτούς κρίνοντας από το πώς επιτέθηκαν σε μια γυναίκα επειδή τους ενοχλεί η φιλοζωική της δράση!

www.zoosos.gr
http://enomenoiblogers.blogspot.com

1 σχόλιο:

BUTTERFLY είπε...

Ειλικρινα εχω μεινει αφωνη! Τι ανθρωποι ειναι αυτοι! Τι το περιεργο δηλαδη να ζηταει καποιος απλα να εφαρμοστουν οι νομοι!
Οσο αγαπω τους Κρητικους, οσο λατρευω αυτο το νησι που το εχω ζησει, αλλο τοσο ωρες ωρες τρελαινομαι γιατι πολλοι εχουν την αισθηση οτι η Κρητη ειναι υπερανω νομων, κρατος εν κρατει! Κι ειναι πολλα τα παραδειγματα ρε γαμωτο...