Σελίδες

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

«Κύκλοι Παραβατικών»: Γιατί χτυπήσαμε τους πέντε δημοσιογράφους [προκήρυξη]

   
Η οργάνωση «Κύκλοι παραβατικών/Μαχόμενη Μειοψηφία» με προκήρυξή της ανέλαβε την ευθύνη για το μπαράζ επιθέσεων κατά δημοσιογράφων τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Με μια μακροσκελή ανακοίνωσή τους εξηγούν του λόγους για τους οποίους επέλεξαν τους συγκεκριμένους στόχους ενώ κάνουν εκτενή αναφορά στις υποθέσεις με τις καταλήψεις και τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας τις τελευταίες ημέρες.

μεταξύ άλλων αναφέρουν 
Υπάρχουμε κι εμείς. Ανάμεσα στο πλήθος, ανάμεσα σας. Κινούμαστε, αναπνέουμε στον ίδιο κόσμο, βιώνουμε σε όλες του τις εκφάνσεις του την αρρώστια. Οι χθεσινοί εμπρηστές είμαστε λοιπόν οι εξεγερμένοι του σήμερα, οι αγανακτισμένοι σκλάβοι. Οι τύποι που ρισκάρουν -κι αυτό ακούστε το καλά κυρίες και κύριοι- όχι ως μια ένδειξη αυτο-ηρωισμού αλλά ως μία απεγνωσμένη κραυγή ελευθερίας.Μέσα στον κόσμο των σκιών, που οι κουστουμαρισμένοι εκπρόσωποι της νομιμότητας κρύβονται πίσω από τα ένοχα χαμόγελα των καλών προθέσεων, όλοι τους δολοφονούν στο όνομα της ισότητας και της δημοκρατίας, της κρατικής εξυγίανσης, της εθνικής ενότητας, της τάξης και της ασφάλειας, της καταναλωτικής ευδαιμονίας.
Χαρούμενοι χασάπηδες που καμουφλάρουν τα εργαλεία τους ανάμεσα σε χαρτοφύλακες, νομοθετικά βιβλία, τεχνολογικά επιτεύγματα. Οι δολοφόνοι δεν φοράνε μόνο την στολή του μπάτσου αλλά βρίσκονται "κρυμμένοι" παντού, στα τηλεοπτικά παράθυρα, στα αστυνομικά τμήματα, στα γραφεία των πολυεθνικών, στα επιστημονικά εργαστήρια, στις υπουργικές καρέκλες, στις μάζες των εθνικοφρόνων μικροαστών, στο δάχτυλο του ρουφιάνου που καταδίδει, στις βίλες των πλουσίων.

Ναι, κάπου εκεί υπάρχουμε. Στο κόσμο της εργασίας που επισυνάπτει τις δικές του συμβάσεις, στα θρανία των σχολείων ή στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων, στις κοινές παρέες σε κάποιο μαγαζί ή σπίτι, στα πάρκα, στα διπλανά διαμερίσματα. Στις ίδιες μας τις αντιφάσεις, τις απογοητεύσεις, τα δικά μας αδιέξοδα. Με μια μικρή διαφορά, μια μεγάλη απόφαση και μια τεράστια θέληση, αυτή της επιλογής του αγώνα. Αγώνα ενάντια στη σύγχρονη κοινωνία του καταναλωτισμού, της αποξένωσης, του ατομισμού, της βίαιης αλλά και έξυπνης- "ειρηνικής" καταστολής. Των μικρών και μεγάλων φυλακών της κοινωνικής στέπας , των αστικών γκέτο, των πολυτελών προαστείων με τις άπειρες δολοφονίες και της ανθρώπινης εξόντωσης με κάθε μέσο. Κάπου εκεί μέσα διαπράττουμε το άνομο "αμάρτημα" της ελευθερίας.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 11/1 χτυπήσαμε μέσα σε διάστημα λιγότερο των δύο ωρών:

Το σπίτι του Γιώργου Οικονομέα στον Λυκαβηττό, ρουφιάνο δημοσιογράφο και παρουσιαστή πρωινής εκπομπής στο Mega, γνωστός για τις "ανατρεπτικές" ανησυχίες που έτρεφε στο παρελθόν.

Το σπίτι του Πέτρου Καρσιώτη στον Άλιμο, δημοσιογράφου του αστυνομικού ρεπορτάζ στον alpha, γνωστό παπαγαλάκι της ασφάλειας και συκοφάντης εναντίων αναρχικών συντρόφων.

Το σπίτι του Αντώνη Λιάρου στην Αγία Παρασκευή, παρουσιαστή για χρόνια στο δελτίο ειδήσεων του Mega. Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές, εξαργύρωσε την μη εκλογή του στο κοινοβούλιο με την θέση του ειδικού συμβούλου προγράμματος ενημερωτικών εκπομπών στην ΕΡΤ.

Το σπίτι του Χρήστου Κώνστα στο Μαρούσι, σχολιαστής οικονομικών θεμάτων στο δελτίο ειδήσεων του Alter (πριν κλείσει), γνωστό φερέφωνο και μόνιμος υποστηρικτής της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής.

Την μονοκατοικία του Αντώνη Σκυλάκου στην Νέα Πεντέλη, πρώην διευθυντής ειδήσεων στον Alpha και νυν διευθυντή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων με απόφαση του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Μέσα απ' τις φωτιές μας θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στις κοινότητες αγώνα που εχουν μπεί στο στόχαστρο της καταστολής. Κάλουμε κάθε ατομικότητα/παρέα/συλλογικότητα να αντιληφθεί την κρισιμότητα των καιρών μας και να δράσει ενάντια στον ολοκληρωτισμό που μας επιβάλλεται. Όσο περισσότεροι τόσο πιο επικίνδυνοι. Όσο πιο ενωμένοι τόσο πιο δυνατοί. Όσο πιο "ποιοτικοι" τόσο πιο εύστοχοι. Για αρχή όλοι στα Προπύλαια το Σάββατο 12/01 στην πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και στους αυτοοργανωμένους χώρους...

ΠΗΓΗ

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: