Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

Διεφθαρμένοι Έλληνες διασύρονται στο διαδίκτυο


Στη μεγάλη ανταπόκριση που έχει η ελληνική ιστοσελίδα Teleiakaipavla.gr η οποία καλεί τους Έλληνες πολίτες να καταγγείλουν κρούσματα διαφθοράς και η οποία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, αναφέρεται στην ηλεκτρονική έκδοση της βελγικής De Tijd, υπό τον τίτλο "Διεφθαρμένοι Έλληνες διασύρονται στο διαδίκτυο".
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, την ιστοσελίδα έχουν ήδη επισκεφτεί 40.000 χρήστες του διαδικτύου προκειμένου να καταθέσουν τις εμπειρίες τους, αφηγούμενοι ιστορίες χρηματισμού και διαφθοράς που γνωρίζουν από πρώτο χέρι.


Επισημαίνεται πως δεν υπάρχει ρητή αναφορά σε ονόματα, ούτε δίνονται τα στοιχεία των πρωταγωνιστών στις υποθέσεις διαφθοράς, παρά μόνον οι φορείς και υπηρεσίες στις οποίες ανήκουν οι επίορκοι υπάλληλοι.
Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα, ιστορίες χρηματισμού εφοριακών, γιατρών και δημοσίων υπαλλήλων, υπάρχουν καταγεγραμμένες στην εν λόγω ιστοσελίδα.
Προκειμένου να καταδείξει πόσο μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η διαφθορά στην Ελλάδα, η εφημερίδα παραπέμπει σε στοιχεία του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα οποία η παραοικονομία στην Ελλάδα ανέρχεται σε 70 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 28% του επίσημου ελληνικού ΑΕΠ.
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: