Σελίδες

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Συνελήφθη ο τμηματάρχης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Λάμπρος Λιόσης



http://www.directnews.gr/greece/

Αστυνομικοί συνέλαβαν τον τμηματάρχη της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους... Λάμπρο Λιόση, ως υπεύθυνο διαρροής στο διαδίκτυο διαβαθμισμένου εγγράφου.

Ο Λ. Λιόσης κρατείται στη ΓΑΔΑ και σήμερα Τετάρτη θα απολογηθεί στην 8η τακτική ανακρίτρια, κατηγορούμενος για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο τμηματάρχης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους φέρεται ως ο άνθρωπος που διέρρευσε σε δημοσιογράφους και στο διαδίκτυο ένα διαβαθμισμένο έγγραφο, το οποίο περιείχε στοιχεία που ο αναληρωτής υπουργός Χρήστος Σταικούρας θα χρησιμοποιούσε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.




Στο μεταξύ ο συλληφθείς αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση και ισχυρίζεται, ότι κάποιος από τους υπαλλήλους του Λογιστηρίου κατάφερε να φωτογραφήσει το επίμαχο έγγραφο που βρισκόταν στο γραφείο του και στη συνέχεια το αναπαρήγαγε στο διαδίκτυο.

Οι δικηγόροι του τονίζουν, ότι αν υπεύθυνος της διαρροής ήταν ο πελάτης τους, θα είχε φροντίσει να εξαφανίσει τα ενοχοποιητικά στοιχεία και πολύ περισσότερο θα είχε σβήσει το όνομά του, το οποίο υπήρχε γραμμένο στην κορυφή του εγγράφου που δημοσιεύθηκε αυτούσιο σε δημοσιογραφική ιστοσελίδα και σε ένα blog.

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: