Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

Σε εταιρεία σεκιούριτι η φύλαξη της Βουλής , μειώνονται οι αστυνομικοί φύλαξης ειδικών στόχων...


 http://www.directnews.gr/greece/16359-se-etaireia-sekiouriti-h-fulaksh-ths-voulhs.html

Σαρωτικές αλλαγές προβλέπει το προεδρικό διάταγμα με το οποίο θα εφαρμοστεί η απόφαση... του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια περί αποδέσμευσης 1500 αστυνομικών από την φύλαξη ειδικών στόχων.
Συγκεκριμένα, υποχρεωτική φρούρηση προβλέπεται μόνο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, ενώ παράλληα μειώνεται ο αριθμός των ένστολων που διατίθενται για την ασφάλεια υπουργών και αρχηγών κομμάτων και καταργείται η αστυνομική συνοδεία σε βουλευτές, ευρωβουλευτές και αιρετούς της αυτοδιοίκησης.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Χρήστου Μανούρα - παρουσίασε το πόρισμα ειδικής επιτροπής της ΕΛ.ΑΣ. πάνω στο οποίο θα βασιστεί το προεδρικό διάταγμα - προβλέπεται άμεσα:

*Αποδέσμευση 1500 αστυνομικών, 100 οχημάτων και 60 μοτοσικλετών από τη φύλαξη ειδικών στόχων, προκειμένου να διατεθούν για τις αυξημένες ανάγκες της αστυνόμευσης.

*Υποχρεωτική φρούρηση θα παρέχεται μόνο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον πρωθυπουργό, καθώς και στους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς.
*Περιορισμός κατά 25 αστυνομικούς στην Υπηρεσία Ασφάλειας του πρωθυπουργού και κατά 20 αντίστοιχα στην ασφάλεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

* Περιορισμός α) κατά πέντε αστυνομικούς στην ασφάλεια των λοιπών αρχηγών των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, β) κατά τρεις αστυνομικούς στην ασφάλεια των υπουργών, γ) κατά δύο στους αναπληρωτές υπουργούς και δ) κατά έναν αστυνομικό στην ασφάλεια των υφυπουργών.

Ταυτόχρονα, μείωση κατά πέντε ένστολους θα υπάρξει και στον αριθμό όσων διατίθενται για την ασφάλεια των γραφείων του κυβερνώντος κόμματος, ενώ κατά τέσσερις θα μειωθούν οι αστυνομικοί που διατίθενται στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακόμη, καταργείται εντελώς η συνοδεία αστυνομικών σε βουλευτές, ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους.

Άλλες αλλαγές, που προκύπτουν από τις δηλώσεις του κ. Μανούρα αφορούν :

-Τους τηλεοπτικούς σταθούς :Οι αστυνομικοί που διατίθενται μειώνονται κατά τρεις

-Τα πρώην υπουργικά στελέχη: Περιορίζεται στους δύο από έξι μήνες η περίοδος διάθεσης ένστολων σε πρώην υπουργικά στελέχη, μετά τη λήξη της θητείας τους.

-Τη Βουλή: Η προστασία του εσωτερικού χώρου της Βουλής θα ανατεθεί σε εταιρεία ιδιωτικής φύλαξης, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχίσει τη φρούρηση στον περιμετρικό χώρο του κοινοβουλίου.

-Ιδιώτες: Όσοι υποβάλλουν αιτήματα για παροχή αστυνομικής προστασίας και εφ' όσον κρίνεται ότι συντρέχουν ειδικοί λόγοι, θα καταβάλλουν, σύμφωνα με τις πρόνοιες του διατάγματος, το ισόποσο των μεικτών μηνιαίων αποδοχών του αστυνομικού που απασχολούν, εφ' όσον το εισόδημά τους είναι ανώτερο των 100.000 ευρώ το χρόνο.


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: