Σελίδες

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ιδού το πραγματικό πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα - ένας από τους πρωτεργάτες του οικονομικού στραγγαλισμού των Ελλήνων




http://planet-greece.blogspot.com/2012/07/blog-post_5190.html


- Διαβάστε όλη την αλήθεια για τον άνθρωπο που "κλείδωσε" την ισοτιμία ευρώ - δραχμής στο... Θεό!
- Αυτός μας έβαλε να πληρώσουμε ακριβά το ευρώ.

Διαβάζουμε από χθες το απόγευμα όλο τον κυριακάτικο τύπο. Αηδιάσαμε, απηυδήσαμε, σιχαθήκαμε τον όρο "ενημέρωση". Πώς είναι δυνατόν ξαφνικά ο Γιάννης Στουρνάρας να παρουσιάζεται ως ο... Μεσσίας της Ελληνικής Οικονομίας; Πού ήταν τόσα χρόνια κρυμμένος; τι έκανε; Με τι ασχολείτο; Πώς είναι δυνατόν, μετά τον "εξαιρετικό" (σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και εκατοντάδες blogs και sites) Βασίλη Ράπανο, να εμφανίστηκε ο... Μεσσίας Στουρνάρας; Μας λυπήθηκε ο Θεός;

Μην περιμένετε απάντηση. Εμείς στο planet-greece, θα σας αποκαλύψουμε το παρελθόν του και πώς αυτός, ο νέος υπουργός Οικονομικών, φρόντισε για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας, πριν από περίπου 12 χρόνια. Όχι με λόγια, με αποδείξεις. Διαβάστε τη συνέχεια, έχει μεγάλο ενδιαφέρον....



Ο σημερινός υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Στουρνάρας, ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της ένταξης της χώρας μας στην ΟΝΕ χωρίς να πληροί τα κριτήρια και με πολιτικά ανταλλάγματα. Ήταν δηλαδή ένας από τους πρωτεργάτες της καταστροφής από την οποία καλείται τώρα να σώσει τη χώρα.
Από τον Μάϊο του 1999 η εφημερίδα "Αθηναϊκή", με εκδότη τον Σπύρο Καρατζαφέρη, είχε αποκαλύψει πώς επρόκειτο-τότε δεν είχαμε ακόμη μπει-να μπουμε στην ευρωζώνη. Σήμερα επιβεβαιώνεται με πικρό τρόπο.

Όπως έγραφε τότε η εφημερίδα "Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η Ελλάδα οδηγείται σε διπλές εκλογές τον Ιούνιο, με πολιτικά κριτήρια μπαίνει στην ΟΝΕ και κλείνει το ευρώ στην ισοτιμία των 350 δρχ, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα. Η πρόωρη εισδοχή μας στην Οικονομική Νομισματική Ένωση είναι το αντάλλαγμα που πέτυχε η Ελληνική Κυβέρνηση λόγω της στάσης στα γεγονότα του Κοσσόβου, πράγμα που θα εκμεταλλευτεί στο έπακρον ο Κώστας Σημίτης για να οδηγήσει σε μία "εκ του ασφαλούς νίκη" το ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές του ΙΟυνίου...

Την όλη επιχείρηση, σύμφωνα με πληροφορίες μας, οργάνωσε και εκτέλεσε ο Γιάννης Στουρνάρας, πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και εκπρόσωποςτης Ελλάδας στη Νομισματική Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος συμμετείχε στις μυστικές διαβουλεύσεις που έγιναν την περασμένη Τρίτη στις Βρυξέλλες. Η ανακοίνωση σχεδιάστηκε να γίνει σήμερα, με το κλείσιμο των διεθνών αγορών συναλλάγματος, για να μην προκληθούν κερδοσκοπικές κιν΄σηεις σε βάρος του εθνικού μας νομίσματος...

Η είσοδός μας στην ΟΝΕ θα σημάνει πτώση των επιτοκίων σε ευρωπαϊκά επίπεδα, δηλαδή για τις καταθέσεις κάτω του 3% και για τις χορηγήσεις περίπου το διπλάσιο, ήτοι περίπου στο 5%.Αυτό θα δώσει τρομερή ώθηση στο Χρηματιστήριο, το οποίο σήμερα αναμένεται να φτάσει στο ανώτατο όριο ανόδου του 8%"!

Και συνεχίζει το δημοσίευμα, που υπενθυμίζουμε, έχει ημερομηνία 7 Μαΐου 1999: "Οικονομικοί και πολιτικοί παρατηρητές επισήμαναν στην "Α" ότι το σενάριο ήταν προσχεδιασμένο από μηνών και ήταν επίσης καθοριστικό της πολιτικής των ισορροπιών "στην κόψη του ξυραφιού", στην όλη υπόθεση του Κοσσόβου".


Για το δημοσίευμα αυτό σύρθηκαν στα δικαστήρια, με την κατηγορία της "διασποράς ψευδών ειδήσεων ικανών να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο Εθνικό Νόμισμα δια του Τύπου"ο εκδότης Σπυρος Καρατζαφέρης και ο διευθυντής της "Α" που είχε και τις πληροφορίες, Γιώργος Δουατζής.
Αθωώθηκαν πανηγυρικά, ενώ λίγους μήνες αργότερα το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε από την πραγματικότητα.
Η ισοτιμία του ευρώ έκλεισε στις 340 δρχ και η χώρα από τότε έζησε μια πρωτοφανή έκρηξη του πληθωρισμού αλλά και μείωση των επιτοκίων.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με το κουλούρι και το μικρό μπουκάλι νερού, που από 50δρχ εκτοξεύτηκαν στα 50 λεπτά (170 δρχ)!

Κι όμως, σε εκείνη τη δίκη ο σημερινός υπουργός Οικονομίας ήταν μάρτυρας κατηγορίας, προσπαθώντας να αποδείξει ότι οι δημοσιογράφοι έγραψαν ένα μεγάλο ψέμα που έβαλε σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας.

Αν εξαιρέσουμε ότι το δημοσίευμα εκείνο επιβεβαιώνεται έως και σήμερα με τον πιο τραγικό για τη χώρας μας τρόπο....

Αποκαλύψεις και από... τη Γερμανία!

Όπως τονίζει σε δημοσίευμά του το spirospero.gr, υπάρχει και το πρόσφατο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού stern, σύμφωνα με το οποίο, μία ακόμη συμφωνία ήταν αυτή με τον τότε καγκελάριο Γκέρχαρτν Σρέντερ: θα μπουμε στο ευρώ αλλά θα αφήσουμε και την Τουρκία να ενταχθεί στην Ε.Ε.




Οι αποκαλύψεις του περιοδικού Stern είναι πέρα για πέρα συγκλονιστικές.

Αφορούν την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και τις μυστικές διαβουλεύσεις του πρώην πρωθυπουργού Σημίτη με τον Σρέντερ.

Υπάρχει λοιπόν κρυφό παρασκήνιο της εισόδου της Ελλάδας στο ευρώ και βλέπει το «φως» της δημοσιότητας στην τελευταία έκδοση του γερμανικού περιοδικού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τα έγγραφα που φέρνει στο φώς, το 2000 η Γερμανική κυβέρνηση γνώριζε πολύ καλά οτι η Ελλάδα δεν πληρούσε τους όρους ένταξης.

Η χώρα δεν ήταν έτοιμη για το «σοκ της εισόδου στην Ευρωζώνη». Ήταν η εποχή που η κυβέρνηση Σημίτη παραποιούσε όλα τα σχετικά οικονομικά στοιχεία (σε αγαστή συνεργασία με την Golman Sachs).

Παρ' όλα αυτά ο τότε Καγκελάριος Σρέντερ και η κυβέρνησή του αγνόησαν όλες τις προειδοποιήσεις και επιπλέον, καθησύχαζαν τους πάντες, λέγοντας οτι η Ελλάδα πληροί τους όρους ένταξης.

Το ερώτημα που καίει είναι το εξής: Ποιος είναι ο λόγος που ο Σρέντερ επιτάχυνε την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ και έκανε τον «Κινέζο;»

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό λοιπόν είχε γίνει ανάμεσά τους «ειδική» συμφωνία: Ο Σρέντερ θα έκανε τα στραβά μάτια και θα έβαζε τελικά την Ελλάδα στο ευρώ και σε αντάλλαγμα ο Σημίτης υποσχέθηκε οτι η Ελλάδα θα παραιτούνταν από οποιοδήποτε δικαίωμα άσκησης βέτο για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που άλλωστε επιθυμούσε διακαώς η Γερμανική κυβέρνηση.


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: