Σελίδες

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Διαπραγμάτευση εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων.

koukfamily

 

«Μια “Νέα Τάξη Πραγμάτων” που θα την χαρακτηρίζει η συγκέντρωση εξουσιών πρέπει να αντικαταστήσει την Ευρώπη του χρέους». Αυτό δηλώνουν καθημερινά Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και μεταφέρεται στ’ αυτιά μας από τα ΜΜΕ.

Με πιο απλά λόγια οι εθνικές κυβερνήσεις ανά την Ευρώπη θα πάψουν να υπάρχουν και τυπικά ελέω της κρίσης που, όπως έχουμε γράψει, τεχνηέντως δημιουργήθηκε. 

Τα χρέη των κρατών διογκώνονται και έπειτα προωθούνται οι ασύδοτες κρατικοποιήσεις, ώστε να πουληθούν τα πάντα στις πολυεθνικές εταιρείες προπομπούς της μίας και μοναδικής υπέρ-πολυεθνικής εταιρείας.

Μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης σε οικονομικό επίπεδο είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών, ώστε να αξίζει κανείς να δουλέψει χωρίς να αισθάνεται ότι τον ληστεύει το Δημόσιο. Κατά αυτόν τον τρόπο και με επιστροφή του ΦΠΑ στις μικρές επιχειρήσεις θα ενισχυθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία, θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και το Δημόσιο θα λαμβάνει περισσότερους φόρους από πριν. 


Αρκεί να καταλάβουμε ότι τα χρήματα που δανειζόμαστε δεν είναι μόνο για να πληρώνουμε τις δόσεις των χρεών στο εξωτερικό αλλά για να λειτουργεί και το κράτος. Τα έσοδα του Δημοσίου, που θα αυξηθούν με τη νέα φορολογική πολιτική (έχουμε ήδη προτείνει), πρέπει να χρησιμοποιούνται για μισθούς και συντάξεις καθώς και για τις υπόλοιπες κρατικές υποχρεώσεις (επιστροφές φόρων, λειτουργικά έξοδα, παιδεία, υγεία κ.ο.κ.).

Τα προαναφερθέντα μπορεί να τα εμποδίσει (και μέχρι στιγμής το χει καταφέρει) η πολιτική λιτότητας, η οποία επιβάλλεται από τα κέντρα προώθησης των σχεδίων της παγκόσμιας διαπλοκής. Αφού οι μεγάλο-ιδιώτες φρόντισαν να διαφημίσουν μέσω των διεθνών ΜΜΕ το «τεράστιο» χρέος των Ελλήνων, «διατυμπανίζουν» συνεχώς και αδιαλείπτως ότι ο πλανήτης θα πτωχεύσει εξαιτίας μας, προκειμένου να δεχόμαστε καθημερινά τις πιέσεις τους. Έτσι κάθε φορά που ζητάμε ρυθμίσεις ανάπτυξης, να μας πνίγει το κύμα της «παγκόσμιας κατακραυγής».

Για κακή τύχη όμως των παγκοσμιοποιητών, μετά από τις πρώτες εχθρικές προς εμάς αντιδράσεις, η Ελλάδα έχει γίνει σε γενικές γραμμές συμπαθής στο εξωτερικό, αφού αρκετοί συνάνθρωποί μας κατάλαβαν την πλεκτάνη και είδαν ότι η λαίλαπα τείνει να σκεπάσει και τις δικές τους χώρες. Όλοι μας βλέπουν σαν ένα είδος «σωτήρων», μιας και από εμάς εξαρτώνται πλέον πολλά.  Έτσι μπρος στην λαϊκή κατακραυγή ορισμένα μετριοπαθή συμφέροντα του παγκόσμιου συγκεντρωτισμού, αναγκάστηκαν να κάτσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Το γεγονός αυτό δεν άρεσε καθόλου στο Βερολίνο.

Η παρούσα χρονική στιγμή είναι κρίσιμη για τη συνέχεια των σχεδίων υπέρ-συγκέντρωσης εξουσιών. Πέραν της «ατίθασης» Ελλάδας στο επίκεντρο βρίσκεται και η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, απ’ όπου η Ρωσία (χώρα εμπόδιο στην πολιτική της «Νέας Τάξης Πραγμάτων») δεν λέει να «ξεκολλήσει», καθυστερώντας τα σχέδια για την Ευρώ-Μεσογειακή Ένωση. Μάλιστα η κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους στη Συρία, αν τελικά αποδειχτεί ότι έγινε από Ρώσους, δείχνει την αποφασιστικότητα της Μόσχας.

Οι επόμενες μέρες θα δείξουν ποια κατεύθυνση θα πάρουν οι διαπραγματεύσεις και θα φανούν οι προθέσεις των δανειστών. Το Βερολίνο έχει υψώσει πάντως τείχος στη διαπραγμάτευση. Κάποιοι θα πουν, έτσι λειτουργούν αυτά. Η διαπραγμάτευση φτάνει στα άκρα και από τις δύο πλευρές και μετά βρίσκεται μια μέση λύση. Θα ήταν και δική μας ευχή! Το θέμα είναι ωστόσο ότι η διαχρονική άκαμπτη συμπεριφορά της Γερμανίας έχει καταστήσει την Ευρώπη προβληματική. Η διορία διάσωσης του ευρώ εξαντλείται, σύμφωνα με τον Σόρος, κάπου στο Φθινόπωρο. Οψόμεθα…



http://enomenoiblogers.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.

Και οπωσδήποτε ενδιαφέρουσα πληροφορία ότι η κατάρριψη του τούρκικου αεροπλάνου μπορεί να είναι και έργο των Ρώσων.

Η "πυγμή" διαθέτει διεισδυτικό και πεπειραμένο δημοσιογραφικό μάτι.

Ευχαριστώ για την ενημέρωση...