Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

KYΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΓΑΜΩ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ!

Eδώ και αρκετό καιρό ο πατέρας μου έχει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Δεν μπήκα να μιλήσω για αυτό , γιατί ο καθένας έχει τα προβλήματά του, αλλά να καυτηριάσω την ελληνική γραφειοκρατία, που συνδέεται με την διαφθορά άμεσα. Κάτι που ξέρει και συντηρεί χρόνια το σύστημα, αλλά σφυρίζει αδιάφορα. Το μόνο που λένε δυόμιση χρόνια οι Μπατσοκοι της συμφοράς (Παγκαλοι και Παπανδρεοι) και το διαλαλούν και στο εξωτερικό , είναι "ότι μαζί τα φάγαμε", και είμαστε ένας λαός διεφθαρμένων, και τεμπέληδων.
Επανέρχομαι στον πατέρα μου
Αυτή τη στιγμή είναι εντελώς κατάκοιτος, με πλήρη αδυναμία, να συντηρηθεί, θέλοντας βοήθεια όλο το 24 ωρο. Δουλεύοντας μια ζωή σε βαρέα ανθυγιεινά, έχει σύνταξη από το ΙΚΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΠΕΝΙΧΡΗ.
Απευθύνθηκα στο ΙΚΑ να δω αν δικαιούται αναπηρική σύνταξη, έστω να πάρει κάτι από τα μηνιαία έξοδα που έχει, όντως μεγάλα. Μου έδωσαν ένα έγγραφο, όπου ζητάνε πολλά δικαιολογητικά, για να αποδείξω ότι δεν είναι ελέφαντας (δηλαδή κατάκοιτος). Όλα αυτά τα δικαιολογιτικα, πέρα από πολύ χρόνο, θέλουν και χρήματα, δεκάδες γνήσια υπογραφής, αιτήσεις να του δοθεί ο φάκελος απο το νοσοκομείο και πολλά άλλα, ενώ με μια απλή αίτηση, μπορούσε να έρθει η επιτροπή , να τον εξετάσει και αν λέμε ψέματα ότι είναι σε πλήρη ακινησία, να μας κάνουν μήνυση και να πληρώσουμε και πρόστιμο!
Τόσο απλά. Τι πιο ασφαλές για να μη βγαίνουν μαϊμούδες συντάξεις;Άρα σε παγιδεύουν στο κυκεώνα της γραφειοκρατίας, ειδικά αν είναι άνθρωποι μεγάλοι σε ηλικία ,για να παραιτηθείς απο τα δικαιώματά σου. Καταλαβαίνετε πόσο χρονοβόρες διαδικασίες είναι άλλωστε.

Πάμε τώρα στην άλλη ...όψη του φεγγαριού: Σκάνδαλο στο ΙΚΑ Καλλιθέας
Η απάτη σε βάρος του ΙΚΑ συνίσταται στην είσπραξη επιδομάτων ασθενείας, τοκετού, εργασίας και άλλων. Τα επιδόματα εισπράττονταν με πλαστά δικαιολογητικά, που είχαν καταρτίσει υπάλληλοι του ιδρύματος, με στοιχεία ανύπαρκτων, αλλά και υπαρκτών προσώπων, ζημιά, η οποία εκτιμάται σε περισσότερα από 12 εκατ. ευρώ. Όντως είναι αισχρό να παίρνουν συντάξεις κάποιοι που δεν έχουν ανάγκη,  αλλά ποιος τους τις έδωσε;
Οι γιατροί, όπως πολλές φορές προσπάθησαν να φορτώσουν το βάρος;
Ή μήπως κάποιοι βουλευτές που έπαιρναν τηλέφωνο στις επιτροπές  και επέβαλαν στους γιατρούς τη γνωμοδότηση;
Βλέπετε ότι το ίδιο το σύστημα συντηρεί τη διαφθορά,διαμεσω της γραφειοκρατίας
Αν δεν υπήρχε γραφειοκρατία, δεν θα υπήρχε διαφθορά γιατί απλούστατα θα έστελναν με μια απλή αίτηση, την επιτροπή να ελέγξει τον άρρωστο άμεσα. Θα μπορούσε ποτέ κάποιος οδηγός ταξί να πάρει επίδομα αναπηρίας, επειδή είναι τυφλός;
Με τη γραφειοκρατία ζητάνε εκατό χαρτιά, τα κάνουνε όλα πλαστά, και είναι " κύριοι" αφού είναι στα κόλπα. Έτσι σε μια ημέρα πάνε ταμείο και ναι μαζί τα φάγαμε ρε λαμόγια και το μόνο που ξέρετε είναι να ξυλοκοπάτε συνταξιούχους στο Συνταγμα!
Αλλά θα το πληρώσετε
Πατέρα, θα φτιάξω τα χαρτιά για το γαμώτο... γιατί δεν τα εφαγες μαζί τους έστω ΚΑΙ αν .. μέχρι τότε.. δεν ζεις
αφιερωμένο το τραγουδάκι
Πού είναι η παιδεία, πού είναι η υγεία σας;
Κύριε υπουργέ... γαμώ.. τα υπουργεία σας!!
http://enomenoiblogers.blogspot.com

2 σχόλια:

marianaonice είπε...

Τόσο απλά...
Μα τα απλά είναι και καθαρά και διαυγή ενώ τα πολύπλοκα κρύβουν βρώμα και διαπλοκή και πολύ χρήμα φυσικά...
Δες την επόμενη ανάρτησή μου Άλκη και θα καταλάβεις...
Ζούμε σε ένα κρατίδιο σάπιο με σάπιους ηγεμόνες που άρχισαν πια να σκουλικιάζουν! Η ΚΑΘΑΡΣΗ είναι αναγκαία αλλιώς θα πεθάνουμε όλοι από γάγγραινα!

Alexandros είπε...

καλο κουραγιο φιλε μου. σε σενα και στον πατερα σου. υπομονη..