Σελίδες

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Δικάζεται η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας

Roumpinh_LeontarhΜε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας συνεχίζεται την Πέμπτη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λάρισας, η δίκη της προϊστάμενης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της πόλης, Ρουμπίνης Λεονταρή.
Η Ρ. Λεονταρή κατηγορείται για έκδοση ψευδών βεβαιώσεων κατ’ εξακολούθηση, που είχαν ως αποτέλεσμα να  παραπλανηθεί η Δικαιοσύνη και να καταλήξει στην αθώωση επτά γιατρών που αντιμετώπιζαν ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία βρέφους από αμέλεια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην σχετική δικογραφία υπάρχουν επίσημα έγγραφα – τόσο του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, όσο και της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – από τα οποία προκύπτει ότι η κατηγορούμενη ιατροδικαστής δεν είχε στείλει ποτέ προς εξέταση «δείγμα τραχείας» του νεκρού βρέφους, όπως ψευδώς ισχυριζόταν.
Διατάχθηκε νέα έρευνα σε βάρος της


 
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει διατάξει νέα διοικητική έρευνα σε βάρος της Ρ. Λεονταρή, μετά από καταγγελίες ότι προέβαινε σε ταριχεύσεις χωρίς να τηρεί καμία από τις διαδικασίες που προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις.

Μάλιστα, εμφανιζόταν να πραγματοποιεί ταριχεύσεις, ενώ την ίδια μέρα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο!

Επίσης, ότι ουδέποτε δήλωνε στην εφορία τα χρήματα που εισέπραττε απ’ αυτές, με αποτέλεσμα να έχει διαπράξει φοροδιαφυγή πολλών χιλιάδων ευρώ.

Εξάλλου, στην ίδια υπόθεση φέρεται αναμεμειγμένο και υψηλόβαθμο στέλεχος της Α' ΔΟΥ Λάρισας, το οποίο σε συνεννόηση με την εν λόγω ιατροδικαστή, εξέδωσε έγγραφο υποστηρίζοντας αναληθώς, πως οι δημόσιοι υπάλληλοι που εκτελούν «ιδιωτικό έργο» - όπως θεωρούνται οι ταριχεύσεις – δεν είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών (ΑΠΥ)!

Σημειώνεται, πάντως, ότι η Ρουμπίνη Λεονταρή ισχυρίζεται ότι οι διώξεις εναντίον της, οφείλονται σε πολιτικά κίνητρα, αφού ήταν υποψήφια βουλευτής του ΛΑΟΣ, στο νομό Λάρισας.

 από directNEWS.gr

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: