Σελίδες

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

12 εκ ευρώ για δόσεις ακινήτων του Δημοσίου...


Στις καλένδες, ως φαίνεται, γράφονται οι κατά καιρούς εξαγγελίες υπουργικών στελεχών περί ανάγκης περιστολής των δαπανών του κράτους και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Στις 8 Νοεμβρίου 2011, μεσούσης των...
πολιτικών διεργασιών για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης και την εξεύρεση πρωθυπουργού, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, άναψε το «πράσινο φως» για την εκταμίευση 12 εκατομμυρίων ευρώ για την τοκοχρεωλυτική δόση για την αγορά κτηρίων στέγασης δημόσιων υπηρεσιών.
Το ποσό είναι μεγάλο. Ιδίως για την παρούσα περίοδο που η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια ανελέητη φοροεπιδρομή και σε οριζόντιες περικοπές μισθών στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα που ισοπεδώνουν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.
Φυσικά το θέμα είναι πάντα επίκαιρο, καθώς –κατά καιρούς- δημοσιεύματα του Τύπου έχουν αποκαλύψει ότι η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου διαθέτει 71.000 ακίνητα συνολικής αξίας 272 δις ευρώ εκ των οποίων ελάχιστα αξιοποιούνται.
Αβίαστα λοιπόν προκύπτει το συμπέρασμα μιας αλόγιστης σπατάλης από μέρους του Δημοσίου για αγορές αλλά και μισθώσεις κτηρίων, καθώς και την καταβολή ενοικίων σε «ημέτερους». Τη στιγμή μάλιστα που εκατοντάδες ακίνητα «σαπίζουν», περιμένοντας, μάταια, ενοίκους…
Τι αναφέρει η απόφαση
Η συγκεκριμένη απόφαση, δια χειρός του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, φέρει τον τίτλο «Επιχορήγηση της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Α.Ε. από τον Προϋπολογισμό εξόδων του υπουργείου Οικονομικών, οικονομικό έτος 2011».
Εγκρίνει την επιχορήγηση προς την ΚΕΔ Α.Ε. με ποσό ύψους 12.213.810 ευρώ με σκοπό, όπως αναφέρεται, την «εξόφληση τοκοχρεωλυτικής δόσης με ημερομηνία 14.10.2011, για την αγορά κτηρίων στέγασης δημοσίων υπηρεσιών».
Δείτε την απόφαση και βγάλτε τα συμπεράσματά σας




Παλιά «πληγή»

Το θέμα σχετικά με τα δημόσια κτίρια, την αναξιοποίητη περιουσία και τις μισθώσεις δεν είναι καινούργιο. Έχει κατά καιρούς ανακινηθεί από βουλευτές αλλά και υπουργούς. Τον περασμένο Ιούνιο, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, κ. Κυριάκος Βελόπουλος, μέσω ερώτησης προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο ζητούσε να μάθει εάν ισχύει ότι μεγάλο μέρος των ακινήτων που στεγάζουν τις Δ.Ο.Υ. ανά την χώρα δεν ανήκουν στο κράτος, αλλά ενοικιάζονται από ιδιώτες ή τρίτους.
Το υπουργείο Οικονομικών απάντησε ότι υπάρχουν 299 συμβάσεις μίσθωσης, οι οποίες κοστίζουν στον ελληνικό λαό, ούτε λίγο ούτε πολύ, γύρω στα 28.000.000 ευρώ ετησίως. Μόνο για τις Δ.Ο.Υ…
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο -και διόλου ευκαταφρόνητο ποσό- προέκυψε μετά από μείωση των μισθώσεων (στις 184 από 299 συμβάσεις) κατά 20%, καθώς τον Μάιο του 2010. Ο -τότε- υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με εσωτερικό έγγραφο προς όλες τις κτηματικές υπηρεσίες, ειδοποιούσε ότι πρέπει να γίνει μείωση στα μισθώματα, δεδομένης της οικονομικής καταστάσεως που βρίσκεται η χώρα. Πάλι καλά!

 από petraskandalou.blogspot.com
 
http://enomenoiblogers.blogspot.com

1 σχόλιο:

marianaonice είπε...

Αγοράζουν νέα ακίνητα του δημοσίου ενώ τα ήδη δικά του ακίνητα είναι ετοιμα να ξεπουληθούν για ένα κομμάτι ψωμί!!