Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Μπορεί να γίνουμε Αργεντινή; Δηλ. δεν έχουμε γίνει ακόμα;


Ακούσαμε το Βενιζέλο (μεγαλοπαπαγάλο των ασύδοτων δανειστών) να εκφοβίζει, πάλι, τους Έλληνες πολίτες: ότι δήθεν η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει Αργεντινή, αν δεν εφαρμοστούν οι παραλογισμοί της τρόικας.
Όμως, η αλήθεια είναι ότι έχουμε γίνει Αργεντινή, από την ώρα που ο «broker των διεθνών τοκογλύφων», ο αυτοαποκαλούμενος πρωθυπουργός της χώρας, μας  υποχρέωσε στην εξουσία του Δ.Ν.Τ. και των εχθροπαθών εταίρων της Ευρωπαϊκής «Ένωσης». Συνεπώς, αυτή η απειλή του ρήτορος είναι κούφια.

Ουσιαστικά, μετά την αποτυχία όλων των Μνημονίων, τίποτα δεν μπορεί να πάει χειρότερα για το λαό.  Οδεύουμε προς το αναπόφευκτο. Οδεύουμε προς την πτώχευση! Όχι τη λεγομένη: «Συντεταγμένη Χρεωκοπία» ή «Επιλεκτική Χρεωκοπία» ή «Ελεγχόμενη Πτώχευση», αλλά την «Επαίσχυντη Πτώχευση». Για αυτό, από εδώ και πέρα, το πρόβλημα το έχουν εκείνοι που αποφάσισαν τον καταφανέστατο λάθος τρόπο της εξόδου από την «κρίση». Εκείνοι που με τα λάθη τους έθεσαν υπό ξένη κατοχή την επικράτεια της χώρας, σε καιρό ειρήνης. Εκείνοι που καταστρατηγώντας το Σύνταγμα της Ελλάδας, με ψέματα και βία, μετάλλαξαν το πολίτευμά της σε τυραννία ενός προσώπου. Εκείνοι που υποθήκευσαν το μέλλον των επερχόμενων γενεών με προσυνεννοήσεις σε ανήλιαγα υπόγεια. Που βάλθηκαν να ερειπώσουν τα πάντα, για πάντα.


Ίσως, το μόνο αναμενόμενο κοινό γνώρισμα με  όσα συνέβησαν στην Αργεντινή, θα είναι η κατάπτυστη προσπάθεια αποδράσεως της κυβερνήσεως με ελικόπτερο…

Οι ημέρες όσων πολιτικών «λάθεψαν» θα είναι από εδώ και πέρα ανησυχαστικές: ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑ ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ, ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ!
Η κατηγορία είναι συγκεκριμένη: «Κατάφωρη και επαναλαμβανόμενη παραβίαση του Συντάγματος και απόπειρα εξαπάτησης του ελληνικού λαού για την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων» (αντιγραφή από το «κατηγορητήριο» του Γ. Καψή κατά Πάγκαλου, για την περίπτωση των Ιμίων, κλικ εδώ. Η μόνη διαφορά είναι ότι τότε είχαμε το ενδεχόμενο στρατιωτικού πολέμου).

(Τα κόμματα που θα κάνουν σημαία τους αυτό το σύνθημα (δηλ.: «στην πολιτική τα λάθη δεν συγχορούνται, τιμορούνται!») μπορούν να ελπίζουν σε ψήφους, στις επόμενες εκλογές. Καθώς, σε κάθε άλλη περίπτωση έχουμε σιωπηρή συναίνεση στην προδοσία της Ελλάδας, οι οποία δεν μπορεί να 
γίνει αποδεκτή από τους ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες.)

  http://enomenoiblogers.blogspot.com

3 σχόλια:

NOSTOS είπε...

Πτώχευση η οχι..χρεοκοπία η μη..σημασία εχει οτι έχουν παρθεί τέτοια αντιλαικά μέτρα που κι εμείς καί τα παιδιά μας θα ζούμε σε καθεστώς φτώχειας..Τουλάχιστον στην Αργεντινοί ο λαός ξύπνησε καί τούς ξαπόστειλε,εμείς τι κάνουμε που ο κόσμος είτε απο φόβο,είτε γιατί δεν βλέπει ελπίδα δείχνει εσωστρέφεια,και ανοχή.Να δώ όταν θα τελειώσουν τα έτοιμα και τα δανεικά τι θα γίνει..Καλό σου βράδυ.

Aνεμος είπε...

ΝΟΣΤΟΣ αυτή την στιγμή πυροβολούν απο παντού και καθημερινά τον κοσμο επιβάλλοντας το δόγμα σοκ και δέος
δεν ξέρω αν εχεις δει το ντοκιμαντέρ
σίγουρα η επανάσταση ειναι αναπόφευκτη

NewNeuromancer είπε...

Εμείς θα γράφουμε και θα συνδιαλεγόμαστε, μέχρι όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να αντιστραφεί το σοκ και το δέος. Η ενότητα, που θα ακολουθήσει την κατανόηση της δύναμης που έχει ο ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος, είναι αυτό που φοβούνται όλες οι εξουσίες. Για αυτό χρησιμοποιούν την τεχνική της τρομοκράτησης. Διότι ο φοβισμένο άνθρωπος, είναι ανελεύθερος άνθρωπος σε σύγχυση, που βλέπει μπροστά του μόνο αδιέξοδα και διχασμούς. Αυτό θα ανατραπεί. Θα το ανατρέψει: είτε ο συνεχείς δημοκρατικός διάλογος (στα blogs και τις πλατείες), είτε (στη χειρότερη περίπτωση) η ανάγκη…