Σελίδες

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΟΚΤΩ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΩΡΑ O ΠΑΓΚΑΛΟΣ



Σαφή διαθεση τρομοκρατίας κατα όλων των ελεύθερων φωνών ,με την αγωγή στον ελεύθερο τυπο κάνει ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ
με όλα αυτα που εχει προδοτικά πει,δεν συμμετέχει σε διάλογο,αλλα κάνει αγωγες,με σκοπό
 να τρομοκρατήσει ολους τους Ελληνες

Αγωγή κατά της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", των εκδοτών, της διευθυντικής ομάδας και των συντακτών της εφημερίδας κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος.
Αξιώνει το ποσό των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση για τα δημοσιεύματα, σχετικά με τους  "τεμπέληδες" Έλληνες.
ο Ελεύθερος Τύπος στις 19 και 20 Απριλίου 2011,  αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη έκανε λόγο για τους "τεμπέληδες" της Ελλάδας.
Το περιεχόμενο της ομιλίας, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής", υποχρεώθηκε να παραδεχθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ύστερα από την παρέμβαση της εφημερίδας και δημοσιεύματα της τουρκικής εφημερίδας "Χουριέτ".
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος, είχε αρνηθεί ότι μίλησε για τεμπέληδες Έλληνες και ο "Ελεύθερος Τύπος" είχε δώσει στη δημοσιότητα το ηχητικό απόσπασμα της ομιλίας του στην Τουρκία.
Ο κ. Πάγκαλος στο απόσπασμα ακούγεται να μιλά για τεμπέλικο και βολικό τρόπο ζωής στον οποίο είχαν συνηθίσει οι Έλληνες.
Ο "Ελεύθερος Τύπος" καταγγέλλει απόπειρα φίμωσης της εφημερίδας από τον κ. Πάγκαλο, μέσω της οικονομικής της εξόντωσης.
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΦΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕΙΣ ΣΕ ΦΑΓΗΤΟ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ



"Η προσπάθεια του κ. Πάγκαλου είναι εμφανής. Προσπαθεί να φιμώσει τον Ελεύθερο Τύπο προκαλώντας την οικονομική εξόντωσή του, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι η εφημερίδα μας κινήθηκε στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας καταγράφοντας όλα τα ντοκουμέντα για την υπόθεσή του" 
Για "τεμπέλικο τρόπο ζωής" έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" έδωσε στη δημοσιότητα το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης, ενώ δόθηκε και ηχητικό απόσπασμα. Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα
, η τουρκική εφημερίδα παρείχε την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξής του Hurriyet και το ηχητικό απόσπασμα,
"Συστηθήκαμε του τόνισα ότι έιμαι από την "Χουριέτ". Κατέγραψα στο κασετόφωνό μου την ομιλία του κ. Πάγακαλου. Δεν καταλαβαίνω γιατί τώρα διαψεύδει", επισήμανε ο δημοσιογράφος της "Hurriyet" Σεφά Καπλάν μιλώντας στον "Ελεύθερο Τύπο".

Το κείμενο της απομαγνητοφώνησης
«Στην επέτειο των σαράντα χρόνων από την επανάσταση του Καντάφι, προσκλήθηκα να παρακολουθήσω ομιλίες διάρκειας τεσσάρων ωρών στα αραβικά χωρίς μετάφραση… Δεν θέλω λοιπόν να μιλήσω στα ελληνικά εδώ, γιατί δεν θα με καταλαβαίνουν οι προσκεκλημένοι μας.
Είχα επαφές με την ελληνική κοινότητα εδώ στην Κωνσταντινούπολη με διάφορους τρόπους (...)
Η πρώτη φορά που αναμίχθηκα στα πολιτικά πράγματα της ελληνικής κοινότητας εδώ ήταν το 1996, όταν είχαν αρχίσει συζητήσεις για το καθεστώς της Τουρκίας ως υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.
Τότε είχα μάθει ότι υπήρχε ένα μυστικό διάταγμα το οποίο απαγόρευε στους Έλληνες πολίτες ή στους Τούρκους με ελληνική καταγωγή να αποκτούν ακίνητη περιουσία.
Υπέβαλα αυτό το νόμο στους συναδέλφους μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όλες οι συζητήσεις (για το καθεστώς της Τουρκίας ως υποψήφιας χώρας) σταμάτησαν αμέσως γιατί ήταν νόμος διακρίσεων… απαράδεκτος για το ευρωπαϊκό σύστημα νομικών αρχών.
Συζήτησα το θέμα όλα αυτά τα χρόνια μετά… Πιστεύω ότι τώρα η Τουρκία προοδεύει… Κάθε φορά που επισκέπτομαι την Κωνσταντινούπολη σχηματίζω και μια διαφορετική εντύπωση.
Η εντύπωση που σχημάτισα αυτή τη φορά είναι ότι αποπνέει αισιοδοξία και μια κάποια αυτοπεποίθηση. Κάτι εντελώς καινούργιο. Αυτά είναι μια πολύ καλή αίσθηση που δείχνει ότι η χώρα περνάει μια καλή φάση. Ας το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο.
Γιατί πολλά προβλήματα δεν οφείλονται σε υπαρκτά εμπόδια τα οποία δεν είναι δυνατόν να ξεπεραστούν, αλλά πηγάζουν από την έλλειψη αυτοπεποίθησης. Οπως ίσως γνωρίζετε, στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο ισχύει ακριβώς το αντίθετο.
Επικρατεί πολλή απαισιοδοξία και η απαισιοδοξία είναι κακή (…) Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του δημόσιου τομέα. Επί χρόνια αποφεύγαμε να τα θίξουμε. Ήταν ένας βολικός τρόπος να ζούμε, αλλά ταυτόχρονα και τεμπέλικος και τώρα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε (…) Ελπίζω το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας να είναι θετικό (…)
Όταν η Εθνική Τράπεζα αγόρασε τη Finansbank, ορισμένοι κύκλοι στην Αθήνα έκαναν λόγο για την «Εθνική πατάτα». Τώρα η Finansbank, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί τμήμα της Εθνικής Τράπεζας, είναι μια από τις πιο επιτυχημένες τράπεζες. Και τώρα όσοι επέκριναν τη συμφωνία μπορούν να δουν πόσο λάθος έκαναν».
http://enomenoiblogers.blogspot.com