Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Δικαστικό σκάνδαλο στην Κέρκυρα! Αθώωσαν κρατικούς υπαλλήλους που διασπάθισαν δημόσιο χρήμα!!

Ενώ μας πίνουν το αίμα στη φορολογία πλέον και μας κόβουν μισθούς και συντάξεις, τα σκάνδαλα στη δικαιοσύνη που είναι μονίμως απούσα από εκεί που πρέπει να αποδώσει κοινωνική δικαιοσύνη, και να άρει τις ανισότητες, γίνονται πλέον ολοένα και περισσότερα.
Όπως και σήμερα οι εισαγγελείς είναι άφαντοι να ερευνήσουν γιατί πέφτουν ασφυξιογόνα στον κόσμο ενώ αυτά απαγορεύονται διεθνώς!!
Σ' αυτά τα δικαστικά λαμόγια οφείλεται κατά 99% η κατάντια μας σήμερα!
Γιατί αν υπήρχε δικαιοσύνη δεν θα επεφταν ληγμένα χημικά στον κόσμο και δεν θα έμπαιναν οι τραμπούκοι προβοκάτορες μέσα στις ειρηνικές διαδηλώσεις να τα κάνουν λαμπόγιαλο μαζί με τους Ματατζήδες!!
Αν υπήρχε δικαιοσύνη σήμερα ήδη θα είχε καλέσει σε απολογία αν όχι τον υπουργό λόγω της  προκλητικής ασυλίας τους, τουλάχιστον θα είχε καλέσει τον Αρχηγό της Αστυνομίας!!!!!
Αλλά ποιός να τον καλέσει??
Ο κ. Τέντες;; Όμοιος ομοίω κι η κοπριά στα λάχανααα!!
Το θέμα που αναδημοσιεύουμε αποδεικνύει ότι όσοι έκαναν μπάζες με παράνομο χρήμα μια χαρά κρατούν και διαφεύγουν αλώβητοι ενώ οι νομοταγείς και πάντα καλοπληρωτές απλοί πολίτες πληρώνουμε πάντα τα σπασμένα!!!
  
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Έντονα προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα η σκανδαλώδης αθώωση, από το Τριμελές Πλημ/κείο Κέρκυρας, της πρώην Προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, καθώς και γνωστού επιχειρηματία του νησιού.
Η πρώτη αντιμετώπιζε την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και ο δεύτερος της ηθικής αυτουργίας σ’ αυτήν.
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να φέρουμε στο φώς της δημοσιότητας τη συγκεκριμένη υπόθεση, που κατέληξε τελικά σε ένα «φιάσκο», όχι μόνον λόγω του αποτελέσματος της δίκης, αλλά και εξαιτίας του προκλητικού χειρισμού της δικογραφίας εκ μέρους της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας, Χαρίκλειας Νταϊρούση.
Η ιστορία αυτή έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, διότι καταδεικνύει τη διαφθορά ορισμένων στελεχών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και κάποιων λειτουργών του αρμόδιου υπουργείου.
Η υπόθεση ξεκινά το 2009, όταν ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιώς, Νικόλαος Καρακούκης, έλαβε εντολή να διενεργήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) σχετικά με την προμήθεια των ψυγείων συντήρησης νεκρών της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας.
hammer_29-6-2011Στο πόρισμά του, ο κ. Καρακούκης, κατέληξε –αφού διενήργησε αυτοψία και εξέτασε μάρτυρες και έγγραφα- ότι η εν λόγω Ιατροδικαστής ως μέλος της επιτροπής βεβαίωσε ψευδώς ότι, τάχα, παρέλαβε τα ψυγεία και ότι αυτά ήταν λειτουργικά.
Όμως, μ’ αυτόν τον τρόπο -σύμφωνα με το πόρισμα Ε.Δ.Ε.- εξαπάτησε το ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ., το οποίο εκταμίευσε χιλιάδες ευρώ για να τα καταβάλει στον προμηθευτή.
Στην πράξη, βέβαια, αυτά δεν λειτούργησαν ποτέ, αφού έλειπαν σημαντικά εξαρτήματα, και ούτε ποτέ έγιναν οι απαραίτητες εργασίες για την τοποθέτησή τους.
Ένα χρόνο περίπου αργότερα και με βάση το πόρισμα της Ε.Δ.Ε. σχηματίστηκε από την Χ. Νταϊρούση δικογραφία σε βάρος της Ιατροδικαστού, του νεκροτόμου (που είχε συνυπογράψει το έγγραφο παραλαβής), αλλά και του επιχειρηματία-προμηθευτή, προς διακρίβωση τέλεσης του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος και της ηθικής αυτουργίας.
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν έγκυροι νομικοί κύκλοι, τα αδικήματα για τα οποία έπρεπε να ασκηθεί ποινική δίωξη ήταν και αυτά της ψευδούς βεβαίωσης, κατ’ εξακολούθηση, της απάτης, και της απιστίας.
Με «κουτσουρεμένη» τη δίωξη, η υπόθεση εκδικάστηκε στις 23-6-2011. Το Τριμελές Πλημ/κείο Κέρκυρας (Πρόεδρος κ. Μολυβδάς, μέλη κ.κ. Χατζηπανταζής και Παπαστεφάνου) με την απόφασή του «έβγαλε λάδι» όλους τους κατηγορούμενους, ενώ έλειπαν -κατά σύμπτωση- οι βασικοί μάρτυρες κατηγορίας.
Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι η κ. Νταϊρούση που ήταν εισαγγελέας της έδρας, πρότεινε την καταδίκη της Ιατροδικαστού και του προμηθευτή, αφού φυσικά, προηγουμένως είχε φροντίσει με τον τρόπο χειρισμού της δικογραφίας να ευνοήσει προκλητικά τους κατηγορούμενους.
Αυτός προφανώς είναι και λόγος που μέχρι σήμερα δεν έχει ασκήσει έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Δικαστηρίου. 
Μετά απ’όλα αυτά δημιουργούνται ορισμένα εύλογα ερωτήματα:
  • Γιατί δεν δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής κατά των κατηγορουμένων το Ελληνικό Δημόσιο;  
  • Γιατί μέχρι και σήμερα, η πειθαρχική υπόθεση της Ιατροδικαστού δεν έχει ακόμη συζητηθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατροδικαστών, ενώ το αδίκημά της φέρεται ότι τελέστηκε το 2005;  
  • Γιατί πρόσφατα αναβλήθηκε το ερώτημα για να τεθεί ή όχι σε αργία η συγκεκριμένη ιατροδικαστής;  
  • Σκοπεύει το Υπουργείο Δικαιοσύνης να παρέμβει ή πρόκειται να ζημιώσει για ακόμη μία φορά τους φορολογούμενους πολίτες;  
  • Έχει ενημερωθεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου για τη διάχυτη διαφθορά στο χώρο των Ιατροδικαστών, και για την προσπάθεια συγκάλυψης, εν γένει, αξιόποινων πράξεών τους;
Eλπίζουμε ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες θα ζητήσει να ασκηθεί έφεση ή αναίρεση, γιατί τα φαινόμενα ατιμωρησίας επίορκων κρατικών λειτουργών πρέπει κάποτε να σταματήσουν.
Το directnews δεν πρόκειται να σιωπήσει μπροστά σε τέτοιες υποθέσεις διαφθοράς, όσες ποινικές διώξεις και αν ασκηθούν εναντίον του…
 

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: