Σελίδες

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Απαράδεκτη ενέργεια σε βάρος του Μίκη Θεοδωράκη!!

Ανιστόρητη αποδείχθηκε η πρόεδρος της αυστριακής Βουλής Μπάρμπαρα Πράμερ. Η Πράμερ, ματαίωσε την προγραμματισμένη παρουσίαση του μνημειώδους έργου "Μαουτχάουζεν" του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη και διεθνώς γνωστού αγωνιστή της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, Μίκη Θεοδωράκη.
Το έργο επρόκειτο να παρουσιαστεί στη σημερινή τελετή μνήμης των θυμάτων του Ναζισμού στην αυστριακή Εθνοσυνέλευση, με την ευκαιρία της 66ης επετείου της απελευθέρωσης του πρώην ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, αναφερόμενη στην τελετή μνήμης, την απόφασή της αυτή, αλλαγής του προγράμματος με ματαίωση της παρουσίασης του "Μαουτχάουζεν" και αντικατάσταση με άλλα μουσικά έργα, η πρόεδρος της αυστριακής Βουλής αιτιολόγησε επικαλούμενη τις "επανειλημμένες αντισημιτικές δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη τα προηγούμενα χρόνια, με τις οποίες ο ίδιος άφησε άσχημες εντυπώσεις".
Δημοσιογραφικοί κύκλοι στη Βιέννη, έκαναν το απόγευμα λόγο για απόφαση-προσβολή στο πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη του οποίου το όνομα, όπως σημείωναν, ταυτίστηκε στα πέρατα του πλανήτη, όσο κανενός άλλου, με τον αιώνιο, χωρίς εθνικές ή άλλες διακρίσεις, αγώνα του ανθρώπου για την κατάκτηση της Ελευθερίας και την υπεράσπιση της Δημοκρατίας.
Μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί παρά να ξυπνά μνήμες από τα μαύρα χρόνια της "λογοκρισίας" στην Ελλάδα, της οποίας θύμα υπήρξε σε μόνιμη βάση ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης και πάντα στρατευμένος στα δύο αυτά πανανθρώπινα ιδανικά.
Προσβολή στον Μ. Θεοδωράκη και στον Ι. Καμπανέλλη
Ο ίδιοι επισήμαναν επιπλέον, πως με τη ματαίωση της παρουσίασης του συγκεκριμένου έργου, προσβάλλεται και η μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντα μεγάλου Έλληνα συγγραφέα, ποιητή και Ακαδημαϊκού, Ιάκωβου Καμπανέλλη, που έγραψε τα ποιήματα του "Μαουτχάουζεν" και ο οποίος υπήρξε κρατούμενος στο ομώνυμο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο News 247

Xάσαμε πλέον κάθε μέτρο και οι έννοιες έχασαν το νόημά τους...
Τι σημαίνει αντισημιτισμός για την Πρόεδρο της Βουλής της Αυστρίας?
Όλα πια πολτοποιούνται στην κρεατομηχανή της σκοπιμότητας των "περιούσιων" ηγετών της ανθρωπότητας!
Αν ο δημιουργός του Μαουντχάουνζεν είναι αντισημίτης με την έννοια του ναζιστή... τότε τι να πούμε άλλο??
Μόνον ΑΙΣΧΟΣ!!

Ξαναθυμήθηκα τη ρήση του ποιητή: 
Μην αμελήσετε
Πάρτε μαζί σας νερό
Το μέλλον μας θα έχει πολλή ξηρασία


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: