Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

Η σπίθα γίνεται φλόγα

 41507_1181160276_833283_nΓράφει ο Όθων Ιακωβίδης Στη Θεσσαλονίκη, στο Βελλίδειο, χθές το απόγευμα, η σπίθα που άναψε ο Μίκης Θεοδωράκης πρίν από τρείς μήνες, άρχισε να γίνεται φλόγα.
Τη φούντωσαν οι ζεστές ανάσες της Θεσσαλονικιώτικης κοινωνίας που κρεμάστηκε από τα χείλη του μεγάλου πατριώτη και δημοκράτη δάσκαλου και οδηγητή, Μίκη Θεοδωράκη.
Η Αλήθεια του Μίκη, που, αφτιασίδωτη, αντήχησε στην πλημμυρισμένη από αγωνιόντα λαό, αίθουσα, έπνιξε τα μεγάλα ψέμματα που εκστομίζονται από τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη του καθεστώτος ....

πολιτικού συστήματος, μέσα σε αυτή την ίδια αίθουσα, κάθε χρόνο, στα εγκαίνια της ΔΕΘ.
Τα μεγάλα ψέμματα που κοιμίζουν τον Λαό και νεκρώνουν τις αντιδράσεις του, αποκαλύφθηκαν, εκμηδενίστηκαν και σκοτώθηκαν χθές από τα τεκμήρια του εγκλήματος που προσκόμισε στη Βουλή της Λογικής που συνεδρίασε χθές εκτάκτως στο Βελλίδειο, ο Μίκης και η διακεκριμένη παρέα του: ο καθηγητής συνταγματολόγος  Γιώργος Κασιμάτης, ο συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς, ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης και ο δικός μας πολιτειολόγος (και ανεπανάληπτος) Κώστας Ζουράρις.

Η ομορφιά, όμως, της εκδήλωσης, δεν ήταν η φωτεινή αυτή ομάδα που ακτινοβολούσε, έχοντας στη μέση τον ήλιο Μίκη.
Η μεγάλη ομορφιά της χθεσινής πανδαισίας, ήταν αυτή που κάθονταν απέναντί τους.  Ήταν τα  βουρκωμένα μάτια και το σφίξιμο του λαιμού για να μην αφήσει το λυγμό να βγεί, με την εμφάνιση του αγαπημένου τους γίγαντα, του Μίκη, στη σκηνή. Ήταν η έκφραση του μωσαϊκού των λαϊκών προσώπων που, μπουχτισμένα από τον φαφλατισμό των ενόχων που «το παίζουν σωτήρες»,  ρουφούσαν την Αλήθεια σαν νέκταρ.
Η μεγάλη ομορφιά, χθές το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, ήταν το ραντεβού της Αλήθειας με τον έρωτα της (χτυπημένης πισόπλατα και παραπαίουσας) Πατρίδας.
Στο ραντεβού αυτό, η σπίθα, πήρε να γίνεται φλόγα.
Τώρα, όλοι εμείς που φυσήξαμε για να γίνει αυτό, πρέπει να φυσήξουμε ακόμη πιο δυνατά, για να κάνουμε τη φλόγα, φωτιά.
Ύστερα, η φωτιά, θα γίνει μόνη της πυρκαγιά, για να κάψει αυτούς που έκαψαν και καίνε την Ελλάδα μας.
http://www.activistis.grhttp://enomenoiblogers.blogspot.com

3 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΣΠΙΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ.
ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!

marianaonice είπε...

Η σπίθα γίνεται φωτιά κι η φωτιά θα γίνει πυρκαγιά αν ο κόσμος ενωθεί!

marianaonice είπε...

Καλές απόκριες Σκρουτζάκο!
:))