Σελίδες

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Η μεγαλύτερη εθνική προδοσία στην νεότερη ιστορία κατά της Παιδείας του Εθνους μας. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση κλείνουν 1056 σχολεία!!!

Από

ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily

ΝΑ ΚΥΜΑΤΙΣΟΥΝ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΛΕΙΝΟΥΝ 1.056 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-«ΣΦΑΓΗ» 1.933 ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ

Ημέρα Εθνικού Πένθους για την Παιδεία της Ελλάδας πρέπει να χαρακτηρίζεται στο εξής η σημερινή, κατά την οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα οι "λίστες των προγραφών" των Σχολείων, τα οποία αποφάσισε να κλείσει η Κυβέρνηση του Μνημονίου με διαταγή "Ηρώδη"!

1.993 Σχολεία "συγχωνεύονται"! Από αυτά τα 1.523 είναι Νηπιαγωγεία και Δημοτικά και 410 Γυμνάσια και Λύκεια!

ΚΛΕΙΝΟΥΝ 1.056 ΣΧΟΛΕΙΑ

Από τις συγχωνεύσεις προκύπτουν 877 μεγαλύτερα σχολεία-"στρατόπεδα" και επομένως κλείνουν συνολικά 1.056 Σχολεία!

Έτσι εκατοντάδες χωριά ερημώνουν, χιλιάδες παιδιά μπαίνουν σε επικίνδυνη καθημερινότητα, καθώς πολλά από αυτά θα μετακινούνται σε δύσβατους και επικίνδυνους δρόμους, πολλά προνήπια αποκλείονται από την εκπαιδευτική διαδικασία με ολέθριες συνέπειες στη σχολική τους πορεία, εκατοντάδες παιδιά στοιβάζονται αντιπαιδαγωγικά σε τάξεις με πολύ περισσότερους μαθητές που δυσκολεύουν τρομακτικά την εκπαιδευτική διαδικασία, εκατοντάδες καθαρίστριες χάνουν τη θέση απασχόλησης και το έστω πενιχρό μα απόλυτα αναγκαίο εισόδημά τους, μόνο και μόνο για να γραφούν μερικά μηδενικά λιγότερα στον προϋπολογισμό του Υπουργείου που δεν υπηρετεί, αλλά ούτε εξυπηρετεί την Εθνική Παιδεία, γι΄ αυτό και ίσως κατήργησε το "Εθνικής" από τον τίτλο του...


ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Και βέβαια το ποσό των λειτουργικών εξόδων όλων αυτών των σχολείων που καταργούνται, δεν είναι πάνω από 4 με 5.000.000 ευρώ το χρόνο, τη στιγμή που μόνο το κυβερνών κόμμα λάμβανε μέχρι πρότινος σε ετήσια βάση 25.000.000 ευρώ από τον Προϋπολογισμό, πράγμα που μετατρέπει πια σε Εθνική Ντροπή το κλείσιμο των μικρών σχολειών!

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ...ΜΕΓΑΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Και το χειρότερο, ενώ το Κράτος αναλαμβάνει να αποπληρώσει χρέη 95.000.000 ευρώ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, δεν αναλαμβάνει όμως να πληρώσει και τα στοιχειώδη έξοδα λειτουργίας των μικρών, μα τόσο ζωτικών και καθοριστικών μικρών σχολείων!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Από την άλλη, η Ιστορία μας διδάσκει, πως μόνο βάρβαροι και κατακτητές αποτόλμησαν να κλείσουν μαζικά σχολεία της Ελλάδας, που με τόσο κόπο, τόσο αίμα, τόσους αγώνες κατόρθωσαν να φτιάξουν οι Έλληνες στα χωριά τους!

ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Γι΄ αυτό οι σημαίες, τουλάχιστον σε όλα τα σχολεία που κλείνουν, πρέπει πλέον να κυματίζουν μεσίστιες! Είναιμέρες Εθνικού Πένθους για την Παιδεία! Μέρες Κατοχής και Εθνικής Ντροπής!

Πίνακας των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών που "συγχωνεύει" η Κυβέρνηση-Ηρώδης!

Πίνακας των Γυμνασίων και Λυκείων που "συγχωνεύει" η η Κυβέρνηση-Ηρώδης!

Η ΑΡΧΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΗΡΩΔΗΣ" ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:

Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ:


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: