Σελίδες

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ανοικτή επιστολή στον υπουργό της «δικαιοσύνης»: Είστε «εχθροπαθής» κ. υπουργέ ;


Είναι σαφές κ. υπουργέ και θα το γράψω χωρίς περιστροφές : 
ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΑΠΑΙΣΙΟ ΝΟΜΟ ΣΑΣ, ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ.
.
Ο φίλος μου ο Κάστωρ, μου έστειλε το παρακάτω κείμενο, το οποίο αφορά την: 
"Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου «Καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου»"
Κύριε υπουργέ της «δικαιοσύνης»
Μετά την εκδίωξη του κομμουνισμού ο ολοκληρωτικός ναζισμός της νέας τάξης πραγμάτων αποπειράται με ένα κατάπτυστο για κάθε ελεύθερο και ελευθερόφρονα άνθρωπο νόμο να καταστήσει τους ανθρώπους και τις κοινωνίες τους όμηρους και άφωνους παρατηρητές της φίμωσής τους.
Το «1984» του μεγάλου συγγραφέακαι αγωνιστή Τζ. Οργουελ και ο «Μεγάλος Αδελφός», ο «αόρατος» πρωταγωνιστής του αποκτούν σάρκα και οστά με την ενέργεια της σημερινής κυβέρνησης και το νομοσχέδιο που εισάγει την ουσιαστική προληπτική φίμωση και τον έλεγχο του ψυχισμού τρίτων.
Όταν κ. υπουργέ ανέλυα στο site διαλόγου του ΠΑΣΟΚ τις έννοιες και τις αρχές της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη, κάποιος εκ των διαδικτυακών συνομιλητών μου, δηλώνων οπαδός του ΠΑΣΟΚ, με αποκάλεσε «παλιοκομμούνι» και με πίεσε με ύβρεις και απειλές να παύσω να αναλύω «κομμουνιστο-μαρξιστικές ιδέες». Αυτή ήταν η θεώρησή του για την ίδια την ιστορική ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ. Ως ελευθερόφρονας άνθρωπος δεν ζήτησα και δεν ζητώ την «προστασία» κανενός …  
Εσείς κ. υπουργέ προχωρήσατε σε μία ενέργεια την οποία δεν σας την ζήτησα, ούτε θα σας την ζητήσω ποτέ (αν και πολλάκις θιγόμενος), γιατί θίγει βάναυσα την ελευθερία του ανθρώπου και της έκφρασής του. Η ενέργεια σας αυτή κ. υπουργέ προσβάλλει τα θέσφατα της ανθρώπινης ύπαρξης και κάθε θεμελιώδους έκφρασης της προσωπικότητάς του.
Παρότι νομικός δεν θα γράψω νομικά και δεν θα επικαλεστώ στην παρούσα επιστολή μου το Σύνταγμα και τις δεκάδες διατάξεις διεθνών συμβάσεων που προστατεύουν απόλυτα την ελευθερία της κάθε περιεχομένου ανθρώπινης έκφρασης, την οποία παραβιάζετε βάναυσα και κατάφορα με το νομοσχέδιό σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: