Σελίδες

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

“Η Τουρκική στα σχολεία??


Στο Blog της Ζουζούς (Αρμενάκι) διαβάζω κάτι που με παραξένεψε, με αναστάτωσε και με προβλημάτισε: Με νόμο του 2005, η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ.  επέβαλε τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στα σχολεία.
Όπως θα γνωρίζουν οι τακτικοί επισκέπτες/τριες του παρόντος μαγαζακίου, δεν έχω εθνικιστικές ούτε ρατσιστικές προκαταλήψεις. Προσωπικά θα ήθελα να γνωρίζω την τουρκική και άλλες, πολλές, γλώσσες ακόμη, αλλά δεν μου έτυχε. ‘Ομως η επιβολή (όχι προαιρετικά) διδασκαλίας ειδικά της τουρκικής, με προβληματίζει. Ποιά ήταν τα κίνητρα του νομοθέτη; (γιατί το σκεπτικό που διατυπώνεται στον νόμο είναι γελοίο!). Ποιός έχει συμφέρον από αυτόν τον νόμο; Τι επιδιώκουμε ως χώρα;
Ο βλακώδης νόμος (ή μάλλον ο βλάκας που τον έγραψε) λέει ότι πρέπει να μαθαίνουν τα Ελληνόπουλα τη γλώσσα της γειτονικής χώρας. Μα γειτονικές χώρες είναι κι η Αλβανία, η Βουλγαρία (που μπήκε και στην Ε.Κ.), τα Σκόπια, και λίγο πιο πέρα η Ρουμανία, η Σερβία, η Κροατία, Η Σλοβενία και άλλες. Γιατί δεν χρειάζεται να μαθαίνουμε κι αυτονών τις γλώσσες αλλά μόνο της Τουρκίας;
Και γιατί να μην είναι προαιρετική η σπουδή αυτή; Εδώ έχουν καταργηθεί, στην ουσία, η καθαρεύουσα (στην οποία έχουν γραφεί εκατομμύρια κείμενα στη Νέα Ελλάδα), τα αρχαία Ελληνικά, που είναι η πηγή και η βάση της σημερινής μας γλώσσας και που η κατάργησή της έφερε αγραμματοσύνη και …αγλωσσία σε τούτη τη χώρα. Τι ήταν αυτό που ενέπνευσε στον πανηλίθιο (ή …πανέξυπνο;) νομοθέτη να επιβάλει τη διαδασκαλία της Τουρκικής;
Μήπως καταλάβαμε, αδέρφια, ότι κάποια στιγμή, με τον δρόμο που έχουμε πάρει, μπορεί να ξαναγίνουμε επαρχία της Τουρκίας; Ο Νόμος είναι και  κωμωδία: Δεν μιλάει απλώς για την διαδασκαλία της γλώσσας, φέρνει παραδείγματα τρόπων διαδασκαλίας!
‘Οποιος δώσει μιά πειστική εξήγηση γι’ αυτόν (τον μάλλον σε αδράνεια περιπεσόντα νόμο , και καλώς) κερδίζει ένα …Döner Kebab!

Από το heliotypon

http://enomenoiblogers.blogspot.com

3 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Μήπως καταλάβαμε, αδέρφια, ότι κάποια στιγμή, με τον δρόμο που έχουμε πάρει, μπορεί να ξαναγίνουμε επαρχία της Τουρκίας;


Μηπως εχουμε ΄γινει και απλά δεν το ξερουμε ακόμα;

Ανατολή είπε...

Αγαπητέ Άνεμε,
Η διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας μήπως αφορά τις περιοχές της Θράκης;
Γιατί οι πληροφορίες μου αυτό λένε. (Το οποίο είναι άθλιο έτσι κι αλλιώς). Επέβαλαν στις περιοχές που έχουν μειονότητες (κατά εγκληματική πολιτική έχουν τσουβαλιάσει και τους Πομάκους μαζί με τους Τούρκους, οι οποίοι Πομάκοι δεν είναι αναγνωρισμένη μειονότητα στη χώρα), επέβαλαν λοιπόν την εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας ακόμα και στα πομακόπουλα και όχι της μητρική τους, με αποτέλεσμα τα παιδιά των Ελλήνων Πομάκων να βγαίνουν από το Δημοτικό εντελώς αγράμματα.
Και να γίνονται έρμαια του τουρκικού προξενείου.
Είναι να κλαις, από τη βλακεία της εξωτερικής πολιτικής μας. Κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν με το ζόρι ένα κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού, που έχει μουσουλμανική θρησκεία, αλλά είναι Έλληνες πολίτες, κάποιοι θέλουν να τους μετατρέψουν σε Τούρκους!
Ακόμα χειρότερα από πέρυσι, θέλησαν να βάλουν Τούρκους νηπιαγωγούς στα Πομακοχώρια, που θα μαθαίνουν την τουρκική από το νηπιαγωγείο!

marianaonice είπε...

@Ρίκη μου
φοβάμαι ότι έχεις δίκιο...

@Ανατολή
Γνωρίζεις άριστα το θέμα.
Νομίζω ότι ο νόμος αφορά τα χωριά όπου υπάρχουν μειονότητες.
Όσο για τους Πομάκους αυτό είναι μια άλλη πικρή ιστορία της αλητείας αυτού του κράτους που διώχνει και δολοφονεί τα ίδια τα παιδιά του!
Είναι όπως τα λες! Τα πομακόπουλα τα χαρίζουμε με το έτσι θέλω στους Τούρκους, αγνοώντας τη θέλησή τους να είναι ελληνόπουλα!