Σελίδες

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Νέα μέτρα έρχονται το 2011 σε ΦΠΑ, ακίνητα, ρεύμα, μισθούς

plirwse-katse
Τα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς θα αυξηθούν κατά 30%, ενώ υπάρχουν εισηγήσεις να ανέλθει η αύξηση στο 50%.
Τα νούμερα του προϋπολογισμού δεν βγαίνουν στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Η απόκλιση στα έσοδα του 2010 φθάνει στα 4 δις ευρώ, και αυτό το έλλειμμα μεταφέρεται στο 2011 για να καλυφθεί; Και με ποιον άλλο τρόπο; Με νέα μέτρα, πέραν όσων έχουν ανακοινωθεί, ώστε να μη μας αφήσουν να πάρουμε ανάσα. Κι επειδή δεν μπορούν να βρουν τους φοροφυγάδες, δεν τολμούν να πειράξουν τους υψηλόμισθους των ΔΕΚΟ και να τα βάλουν με τις συντεχνίες – ψηφοφόρους, θα καταλήξουν ξανά να βάλουν «θηλιά» στους απλούς πολίτες, εφαρμόζοντας, εκτός των άλλων και την παγκόσμια πρωτοτυπία. Αυξάνοντας το ΦΠΑ και κατ’ επέκταση της τιμές και μειώνοντας τους μισθούς.
Η… αφαίμαξη άρχισε ήδη από τώρα, με τις αυξήσεις – σοκ κατά 11,1% στα τιμολόγια της ΔΕΗ που πλήττει 1,64 εκατ. νοικοκυριά. Και σ’ αυτήν την περίπτωση εφαρμόζεται η παγκόσμια πρωτοτυπία, να αυξάνεται η τιμή του ρεύματος σε όσους καίνε λίγο και να μειώνεται σε όσους καίνε πολύ! Οι αυξήσεις ισχύουν για νοικοκυριά που καταναλώνουν ρεύμα μέχρι 800 KWh και οι μειώσεις μέχρι -17,3% για τις εμπορικές επιχειρήσεις.
Την ίδια στιγμή μειώνεται κατά 8,5% το ηλεκτρικό ρεύμα σε 91.402 οικιακούς καταναλωτές όχι όμως συνηθισμένους, αλλά αυτούς που καίνε ρεύμα για πισίνες και τις βίλες τους πάνω από 3.001 KWh.
Ο στόχος της ΔΕΗ είναι να γίνει ανταγωνιστική προς τους ιδιώτες προμηθευτές ρεύματος, να επανακτήσει τους χαμένους καταναλωτές και να
«κλείσει» τον δρόμο των ιδιωτών προς τα νοικοκυριά. Για να επικρατήσει όμως στον ανταγωνισμό, αλλάζει τα φώτα στον απλό μισθωτό και συνταξιούχο.

http://www.press-time.comhttp://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: