Σελίδες

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Σπέρνουν Κρίση και Θύελλα, Τυφώνα θα θερίσουν..




Πλησιάζουν Χριστούγεννα. Μέρες γιορτής άλλοτε. Τα μαγαζιά και οι δρόμοι κατάφωτοι ήταν, έβλεπες τον κόσμο να περπατά χαμογελώντας μπρος από τα εμπορικά, τα οποία ήταν γεμάτα με ανθρώπους που αγόραζαν δώρα για τα παιδιά και τους αγαπημένους τους.. Μια αίσθηση κεφιού να ζεστάνει τον παγωμένο αέρα, σα να παίζανε τραγούδια από αθέατες χορωδίες..



Μοιάζει να ‘χουν περάσει 30 χρόνια από τότε, κι όχι 3 μοναχά.. Μια και απ’ το ’08 που δολοφόνησαν τον Αλέξη, τα Χριστούγεννα δεν είναι πια τα ίδια..



Τότε το μόνο που υπήρχε ήταν η οργή για το άδικα χυμένο αίμα, και η βρώμα απ’ τα ληγμένα δακρυγόνα της «Ελλας».


Πέρυσι οι σοσια-Ληστές τα μαγάρισαν με «προληπτικές» συλλήψεις, κι άλλο αίμα, αν και όχι τόσο που το θάνατο να φέρει..
Φέτος.. Οι ξεπουλημένη συντροφιά, που για «κυβέρνηση» περνιέται, μαζί με το Τζέφρη – Γιωργάκη τους, έκαναν πάλι το θαύμα. Όχι μόνο με γκλομπιές και δακρυγόνα.



Όχι μόνο με την επίσκεψη του «Μεγίστου Υπηρέτη των βρικολάκων» και εντολοδόχου τους, αρχηγό του ΔΝΤ, που τα χώματα εκείνα τα οποία αρνήθηκαν τη «γη και το ύδωρ» στον τότε κυρίαρχο του κόσμου, τώρα ‘φέραν να μαγαρίσει. Όχι μόνο με τη δυσώδη ανάσα των ψευτιών και των προδοσιών τους, που διατυμπανίζουν οι «τηλε-βρικόλακες» σε κάθε ευκαιρία..



Όχι μόνο μ’ αυτά.. Με κάτι τόσο τρομαχτικό, όσο και το να κάνει κανείς μια «βόλτα» στους δρόμους της Αθήνας.. Το πρώτο που τραβά την προσοχή, είναι τα βουνά των σκουπιδιών, αποτέλεσμα των υποσχέσεων του Γιωργάκη, για του Καλλικράτη τα καλά. Έχουν σκεπάσει και αυτοκίνητα σε κάποια στενά, που είναι κάθετα σε κεντρικές λεωφόρους.. Το τι γίνεται πιο πέρα, ούτε η πιο νοσηρή φαντασία δεν μπορεί να σκεφτεί.. Και που είναι οι βρωμεροί δημοσιο-κάφροι τώρα, που σε κάθε απεργία εργαζομένων στους δήμους, έκρωζαν για τη δημόσια υγεία..;

Καλά, αφελής ερώτηση θα μου πει κανείς.. Απλά καλύπτουν τον πατερούλη τους σαν καλά βρικολακάκια.. Καλύπτουν την άφιξη, και τα λόγια τα «ιερά» του Ντομινίκου του Καν..


Κι αν προχωρήσει λίγο πιο κεντρικά κανείς, τι θα δει άραγε, σε εκείνους τους δρόμους τους εμπορικούς, που από κόσμο έσφυζαν τέτοιες μέρες..; Κατεβασμένα ρολά θα δει.. Όχι γιατί φοβούνται τους «τρομοκράτες – αναρχικούς – κουκουλοφόρους» όπως έλεγαν οι τηλε-ψεύτες, που «έκαιγαν την Αθήνα» και καλά, πριν 2 χρόνια. Όχι γι’ αυτό, μα γιατί μπήκαν οι αληθινοί Τρομοκράτες στη χώρα. Οι δολοφόνοι των λαών, οι Βρικόλακες, που τα όνειρα και τις Ελπίδες πίνουν, με καλαμάκια από ευρά.


Το ΔΝΤ και οι Τροικανοί τους έκλεισαν. Εκείνους που τότε φωνάζανε και με το δίκιο τους μπορεί να πει κανείς, για τις περιουσίες τους.. Που να ήξεραν οι καψεροί, πως ‘θάτανε πιο καλά να τα είχαν κάψει οι ίδιοι. Τουλάχιστον δε θα τους τα παίρναν οι κλέφτες με τις γραβάτες, για τους οποίους πανηγύριζαν τα μαντρόσκυλα, όταν πάτησαν το σκαρπίνι τους στην Ελλάδα..


Κλειστά ρολά, κόσμος ελάχιστος, κατεβασμένα κεφάλια, παγωμένα βλέμματα, σφιχτά χείλια. Και τα στολίδια στους στύλους, μοιάζουν σα να περιγελούν τους λιγοστούς διαβάτες. Μια και…


Για περισσότερα Πατήστε ΕΔΩ!

http://enomenoiblogers.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Αχ βρε Ανεμε....αληθεια τρομαζω....νιωθω παγωμενη κι ας καιει η σομπα διπλα μου―με συνεση βεβαια καιει λογω λογαριασμου του ηλεκτρικου―
Για τα παιδια τα αγεννητα τρομαζω....