Σελίδες

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Και τα Καρτελ καλά κρατούν!!


Και επίσημο το καρτέλ στο γάλα! Συγχωνεύονται ΜΕΒΓΑΛ και ΔΕΛΤΑ.. 

Οι αδίστακτες εταιρείες που μοσχοπουλούν το γάλα για τα παιδιά μας..Θα το εγκρίνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού που το καταδίκασε;  Η ώρα της αλήθειας για την αναξιόπιστη Αρχή και τους πολιτικούς.
Στό capital.gr* δημοσιεύτηκε το παρακάτω άρθρο σύμφωνα με το οποίο συγχωνεύονται τα μεγαλύτερα μέλη (leaders) του καρτέλ γάλακτος το οποίο αποκαλύφθηκε το 2006 επι θητείας Αδαμόπουλου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και επίσημα καταδικάστηκε αργότερα αφού συνδέθηκε άμεσα με την γνωστή υπόθεση των κουμπάρων η οποία δέν έχει τελεσιδικήσει στά Ελληνικά δικαστήρια.
Οι εταιρείες ΜΕΒΓΑΛ και ΔΕΛΤΑ επιχειρούν τώρα να νομιμοποιήσουν τη λειτουργία του καρτέλ στο γάλα δημιουργώντας ένα γιγαντιαίο μονοπώλιο, αφού η συγχώνευση την οποία θα επιχειρήσουν θα τους δώσει την ευκαιρία να συνεχίσουν ανενόχλητες πλέον το έργο της καταλήστευσης τόσο των καταναλωτών όσο και των παραγωγών γάλακτος.
Εκλεισε η συμφωνία ΔΕΛΤΑ - ΜΕΒΓΑΛ
Μία από τις πιο πολυσυζητημένες επιχειρηματικές συμφωνίες των τελευταίων ετών στον κλάδο των τροφίμων φαίνεται ότι οδεύει προς αίσιο τέλος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι διοικήσεις των ΔΕΛΤΑ και ΜΕΒΓΑΛ έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Εξάλλου, στέλεχος της MIG, το οποίο ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, μιλώντας στο Reuters δήλωσε πως "Η Vivartia αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας την εξαγορά της ΜΕΒΓΑΛ από τη ΔΕΛΤΑ".

Το deal θα αποτελέσει μία τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές συμφωνίες των τελευταίων ετών εντός των ελληνικών συνόρων, καθώς το νέο σχήμα θα αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία της χώρας, με την προϋπόθεση ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα γνωμοδοτήσει υπέρ του deal.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, έναντι τιμήματος που εκτιμάται κοντά στα 100 εκατ. ευρώ, η ΔΕΛΤΑ θα αποκτήσει τον έλεγχο των μετοχών της ΜΕΒΓΑΛ.
Διαβάστε περισσότερα στο Stop Cartel 

Δεν νοιάζεται πια κανείς σ' αυτή τη χώρα ούτε για το γάλα των παιδιών της!!

http://enomenoiblogers.blogspot.com
 

2 σχόλια:

Aνεμος είπε...

Άλλο ένα καρτελ παντού καρτελ παλιά σε έρευνα είδα ακόμα και στην μπύρα καρτελ
Εκεί να δείτε
Αν δεν ήσουν Ολλανδός ..δεν σε έβαζαν καν στα ράφια
Και σου έπαιρναν και το ψυγείο αν δεν έβαζες ολλανδική μπύρα

marianaonice είπε...

παντού θα κυριαρχούν τα μεγαθήρια και οποιοσδήποτε μικροεπιχειρηματίας θα εξαφανίζεται πλέον με τις ευλογίες της Επιτροπής Ανταγωνισμού και του προέδρου της του παχυλά αμειβόμενου κ. Δ.Κυριτσάκη.