Σελίδες

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΕΝΑΣ Ήρωας ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ…..



ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΟΥΦΛΕΣ-ΛΟΓΟΘΕΤΙΔΗΣ
ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ
ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΕΝΑΣ Ήρωας ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ…..
ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΗΣΟΥΝ ΑΓΑΛΜΑ ..ΑΛΛΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ..
ΠΟΛΥ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ


Με αφορμή δυο περιστατικά στον ελληνικό στρατό θα ήθελα να σχολιάσω
Τραγική κατάληξη είχε η διέλευση του στίβου μάχης στον κέντρο εκπαίδευσης των Ο.Υ.Κ.
Ο άτυχος σημαιοφόρος, έχασε την ισοροπία του καθώς περνούσε ένα από τα πιο δύσκολα εμπόδια την "αράχνη" ένα τείχος δηλαδή από κάθετα και οριζόντια σχοινιά ύψους 30 μέτρων. Ο σημαιοφόρος έπεσε από αυτό το ύψος και προσέκρουσε στο έδαφος με το κεφάλι.
Δίχτυ προστασίας δεν υπάρχει καθολου. .και αν υπάρχει είναι σάπιο και δεν μπορεί να συγκρατησει έναν άνθρωπο από τα 30 μέτρα
Και το δεύτερο
- Νέα τραγωδία για την πολεμική αεροπορία. Νεκρός ο ένας χειριστής των F-16, που συγκρούστηκαν στον αέρα
- Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας από τους δυο πιλότους που σώθηκαν
- Συμμετείχαν στην πιο σκληρή εκπαιδευτική αερομαχία

Αν τα δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16C/D Block 52+ της 340 Μοίρας ήταν εξοπλισμένα με Σύστημα Απεικόνισης Μάχης AACMI (Αutonomus Air Combat Maneuvering Instrumentation), ο διαγωνισμός για την προμήθεια του οποίου έχει ακυρωθεί τέσσερις (!) φορές από το 2001 είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα είχε συμβεί ποτέ το δυστύχημα που έχει βυθίσει στο πένθος την Π.Α..
είναι κάτι παραπάνω από παρήγορο ότι σε μια κοινωνία που όλοι μας μονίμως κατηγορούμε για κατάπτωση σ´ όλα τα επίπεδα, νέοι άνθρωποι εξακολουθούν με τη θέλησή τους να περνάνε τη πύλη των ενόπλων δυνάμεων, ,καταθέτοντας εκτός από τη ψυχή τους, ακόμη και την ίδια τους τη ζωή.
Και σίγουρα σε 2 ημέρες ξεχνιοuνται
Ακόμα σε σε αυτούς τους ΗΡΩΕΣ η κυβέρνηση κάνει περικοπές μισθών
Και αύξηση ορίου ηλικίας
Βλέπετε δεν κάνει διακρίσεις..
Ακόμα μετά από τόσες εξεταστικές ούτε ένας δεν έχει τιμωρηθεί
Ειδικά για Τις περιβόητες μίζες στις αμυντικες δαπανες
Διαβάστε πάλι
Αν τα δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16C/D Block 52+ της 340 Μοίρας ήταν εξοπλισμένα με Σύστημα Απεικόνισης Μάχης AACMI (Αutonomus Air Combat Maneuvering Instrumentation), ο διαγωνισμός για την προμήθεια του οποίου έχει ακυρωθεί τέσσερις (!) φορές από το 2001 είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα είχε συμβεί ποτέ το δυστύχημα που έχει βυθίσει στο πένθος την Π.Α..


Και κράτος που δεν σέβεται τους ΗΡΩΕΣ δεν πρόκειται να σεβαστεί κανέναν
Είμαστε για αυτούς πιόνια
Αριθμοί που πρέπει να ευημερήσουν
Και όταν οι αριθμοί ευημερήσουν , ο λαός θα πεινά


http://enomenoiblogers.blogspot.com

11 σχόλια:

marianaonice είπε...

Είμαστε γι' αυτούς πιόνια!
Τίποτε άλλο!!
πιόνια στη σκακιέρα τους!
Αν δεν τους χαλάσουμε το παιχνίδι θα το παίξουν μέχρι τέλους !!

Ανώνυμος είπε...

Κλασική ελληνική κωμωδία του 1958 από τον Αλέκο Σακελλάριο που γράφει -μαζί με τον Χρήστο Γιαννακόπουλο- και σκηνοθετεί το πορτραίτο του τέως στρατηγού Λάμπρου Δεκαβάλλα (ένας εξαιρετικός Βασίλης Λογοθετίδης) σατυρίζοντας εύστοχα τους μηχανισμούς που στήνουν διάφοροι επιτήδειοι στο όνομα του έθνους με απώτερο σκοπό το προσωπικό κέρδος.

Η υπόθεση της ταινίας γνωστή:

Ο απόστρατος στρατηγός Λάμπρος Δεκαβάλλας, που ζει φτωχικά πλην όμως έντιμα με τη γυναίκα του Ειρήνη και την κόρη του Πόπη, δέχεται την επίσκεψη του μέλλοντα γαμπρού του, ο οποίος του ανακοινώνει ότι σκοπεύει να ξενιτευτεί στην Αυστραλία, για να βγάλει λεφτά και να παντρευτεί την Πόπη. Την ίδια μέρα, ο Δεκαβάλλας δέχεται και την επίσκεψη του εξαδέλφου του Απόστολου, ο οποίος τον πληροφορεί ότι η πατρίδα, για να τον τιμήσει, αποφάσισε να αναγείρει τον ανδριάντα του, στη μικρή πλατεία μπροστά στο σπίτι του. Ωστόσο, την ημέρα των αποκαλυπτηρίων, η Πόπη αντιλαμβάνεται ότι η Τζένη, η κόρη του Απόστολου, σκοπεύει να παντρευτεί τον μνηστήρα της, πνίγει όμως τα δάκρυά της για να μη στενοχωρήσει τον πατέρα της, ο οποίος πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Γρήγορα όμως, ο καλοκάγαθος στρατηγός αντιλαμβάνεται ότι η υπόθεση του ανδριάντα δεν ήταν παρά μια ακόμα κομπίνα για να φαγωθούν κρατικά χρήματα.

Aνεμος είπε...

Υποδύεται τον τέως στρατηγό Λάμπρο Δεκαβάλλα, έναν απλό, φτωχό πλην τίμιο και αγαθό άνθρωπο, που μαθαίνει ότι η πολιτεία αποφάσισε να του στήσει έναν ανδριάντα ως φόρο τιμής για τις υψηλές υπηρεσίες που πρόσφερε στην πατρίδα. Βέβαια τα πράγματα μόνο έτσι δεν είναι, αφού καμία πατρίδα και κανένας άλλος δεν ενδιαφέρεται για τον Λάμπρο Δεκαβάλλα, αλλά η όλη ιστορία είναι μία καλοστημένη κομπίνα που εξυπηρετεί πολιτικά συμφέροντα και έχει στηθεί σε βάρος του αφελούς τέως στρατηγού με σκοπό κάποιοι επιτήδειοι να πλουτίσουν. Και φυσικά, μόλις το αντιληφθεί θα αφήσει στην άκρη τις ευγένειες και τους καλούς του τρόπους και θα διαολοστείλει με τις κλωτσιές όλους εκείνους που πήγαν να κοροϊδέψουν τον ίδιο, την κόρη του και την πατρίδα του.

Η δε, τελευταία σεκάνς είναι συγκινητική και αξέχαστη: Ο Λογοθετίδης βγαίνει στο μπαλκόνι και βλέποντας φωταγωγημένο το άγαλμα μονολογεί: «Ε ψιτ, σε σένα μιλάω, με το σπαθί και την πανοπλία, είσαι να κάνουμε μία ανταλλαγή; Να σου δώσω τη λάμπα για να μου δώσεις έναν προβολέα; Έναν μόνο…»

marianaonice είπε...

απίστευτη ταινία, συμβολική και γεμάτη νοήματα!

Αθανασία είπε...

Γειάσου καλέ μου...ε,ναί αυτό το δέυτερο ήταν,ιδιαίτερα λυπηρό μπορώ να πώ...έχει ξαναγίνει νομίζω σύγκρουση με F-16,κ υπήρχαν κ τότε θύματα κ νεκροί..νομίζω κάτι δε πάει καλά με αυτά τα αεροπλάνα της πολεμικής,αεροπορίας όμως τέτοιου είδους ατυχήματα,έχουν γίνει στο στρατό κ άλλα ένα που θορύβησε τότε,πολύ το πανελλήνιο ήταν ο θανατος,ενός νεαρού δόκιμου που πέθανε από ηλεκροπληξία ενώ ανέβαζε,την γαλανόλευκη κ ο ιστός της,μπλέχτηκε σε σύρματα της ΔΕΗ??...κ άλλα κ άλλα πολλά που δε τα θυμάμαι τώρα..δε θα πρεπε όμως η πολιτεία να παίρνει,μέτρα προφύλαξης για όοολα αυτά τα χιλιάδες παιδιά που την υπηρετούν στο κάτω,κάτω??....δεν θα έπρεπε να προφυλάσει αυτά,τα νέα παιδιά από ότιδήποτε θα μπορούσε να απειλήσει τη ζωή τους???...αυτές οι μανούλες τι φταίνε,που έχασαν τα παιδάκια τους???κ πάνω στο καθήκον..κ αυτή που έχασε το γιό της στη τραγωδία με τα F-16??....φιλάκια....

Ανατολή είπε...

@Αγαπητέ Άνεμε,
επειδή με συγκίνησε το κείμενό σου (και με βρίσκει σύμφωνη, εννοείται), το αναδημοσιεύω.
Εσύ το έγραψες;
Πράγματι η πιο σοκαριστικά έξυπνη είναι η σκηνή του τέλους. Δεν ξέρω αν το προσέξατε, όταν η κάμερα απομακρύνεται από το Στρατηγό και κυριαρχεί στο πλάνο η ελληνική σημαία να κυματίζει. Απίστευτος συμβολισμός.
Από τις πιο καλές κοινωνικοπολιτικές ταινίες του ελλ. κινηματογράφου. Επίκαιρη, ως προς την απάντησή που δίνει στα διάφορα παπαγαλάκια-δημοσιογράφους-αναλυτές του συστήματος: Όχι, διάολε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

marianaonice είπε...

@Aνατολή
Ναι ο Άνεμος το εγραψε το ποστάκι αυτό. Και ναι είναι παρήγορο που δεν είμαστε όλοι ίδιοι...
Πιστεύουμε ακόμη κάποιοι ότι υπάρχουν ιδανικά, υπάρχει πατρίδα, υπάρχουν σύμβολα...
Καλώς όρισες! Είδα το μπλογκ σου, πολύ ενδιαφέρον! Είσαι καινούρια στη μπλογκόσφαιρα, καλά @ταξίδια σου εύχομαι!

Ανατολή είπε...

@Μαριάννα,
Σ' ευχαριστώ. Μπορεί να είμαι καινούργια στο χώρο, αλλά σας παρκολουθώ καθημερινά.
Καλή δύναμη σε αμφότερους εύχομαι!

marianaonice είπε...

@Ανατολή
Σ' ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, μας δίνεις δύναμη!
:))

Aνεμος είπε...

@αθανασία σε ευχαριστώ πάντα για την ανάγνωση σου και τα εύστοχα πάντα σχόλια σου
@ Ανατολή
Σε ευχαριστούμε
Δικό μου το κείμενο ναι
Εξάλλου δεν κλέβουμε άρθρα ότι άλλο άρθρο βάζουμε λεμε την πηγή
Όντως πολύ συγκινητική και επίκαιρη ταινία

Michelangelo 23 είπε...

Να σας πω κι εγώ τα δικά μου!:
Μπορεί νά'μαι αρνητής στράτευσης αλλά το να σκοτώνεται κάποιος για χαζομάρες στα πλαίσια τής θητείας τού είναι απαράδεκτο. "Κάηκε στην προθέρμανση" που λέγαμε σ'ένα ρατσιστικό ανέκδοτο!

Μη νομίσετε οτι αστειεύομαι και σ'αυτήν την παράγραφο. Έχω υπάρξει αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας επανειλημμένης ανάκρισης (ή επιδοτούμενης λογοδιάρροιας) μηχανικού τής ΕΑΒ (ένα άτομο) και πρώην άριστου πιλότου (άλλο άτομο) από συγκεκριμένο άτομο απύθμενης υποκρισίας -μέχρι και τον Απ.Παύλο ξεπερνά η θηλυπρέπειά του προκειμένου να δελεάσει κάποιο θύμα όταν μάλιστα είναι ο ίδιος που προάγει την αποσύνθεση τής κοινωνίας με την διάδοση εξαρτησιογόνων ουσιών και την εξασφάλιση ασυλίας στους διαδότες, και την επίθεση σε κάθε ανθρώπινη επαφή ΠΡΙΝ το γεννάσθαι- ο οποίος εγκαταλείπει πληροφορίες καίριας σημασίας στον υπόκοσμο. Εάν υπάρχει ένας πείρος που κρατά έναν άξονα στην θέση του κι ο μηχανικός τής Αεροπορίας δεν το γνωρίζει, το γνωρίζει αυτός (ο υποκριτής) και, χρησιμοποιώντας τα κανάλια των ήδη διεφθαρμένων (από τον ίδιον και τους ομοίους του) προτείνει στους υπουργούς να αγοράσουν μία παρτίδα αεροπλάνων ή ελικοπτέρων που πάσχουν από κατασκευής. Το επιχείρημά του είναι: "Όπλα δεν θέλετε ν' αγοράσετε? Πάρτε αυτά που σας λέμε!"("...Αφού είστε τέτοιοι που θέλετε να βγείτε πάνω απ'τους εχθρούς σας", συνεχίζει η σκέψη του).
Το θέμα με την αποκάλυψη πληροφοριών σε είρωνες (ειρωνεία = προσποίηση άγνοιας) είναι οτι "ο Διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες". Ο κακός Διάβολος θα χρησιμοποιήσει τέτοιους τρόπους που εσύ -ακόμα κι αν είσαι ειδικός- δεν έχεις εξειδικευτεί σ'αυτούς. Ούτως ή άλλως, τα οπλικά συστήματα που αγόρασες δεν μπορείς να τα ανακατασκευάσεις. Πάρε άλλα, καινούρια! Στο μεταξύ, ο σκοπός τής παρέμβασής τού κακού Διάβολου έχει επιτευχθεί ποικιλοτρόπως και με το παραπάνω, μιας και το μέλημά του είναι η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ διά τής όδευσης προς τον ΘΑΝΑΤΟ των πιο άξιων πιλότων προκειμένης τής αποδιοργάνωσης τής αεροπορίας τής Ελλάδας.
Σας ξαναλέω: Αρνητής Στράτευσης είμαι αλλά, αν θέλετε να σας πω το όνομα αυτού τού επικίνδυνου τύπου δεν έχω πρόβλημα. Καλού κακού το όνομά του το έχω διαδώσει ανάμεσα στους πιλότους, πάντως. Είπαμε, μπορεί κάποιοι ψυχοπαθείς να φέρουν όπλα εν αγνοία τών ψυχιάτρων τού στρατού αλλά υπάρχουν κι άλλοι που ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ εναντίον όλων των Ελλήνων και, ενώ δεν οπλοφορούν ή δεν βρίσκονται μέσα στο στράτευμα, πυπιλίζουν τα μυαλά όλων όσων οπλοφορούν προκειμένου τα πυρά να οδηγηθούν προς τη λάθος κατεύθυνση (προκειμένου ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ, βασικά).
Να πώς το σκέφτονται: "ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ, ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΡΤΗΣ". Αυτό συνιστά ολυμπιακό αγώνισμα στην Ελλαδάρα. Γιατί να μην πάρουν μερικά μετάλλια?

Σημαντική σημείωση
* ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ / ΚΑΝΩ ΛΟΓΟ = Ετοιμάζεται μάχαιρα (όπλο) εναντίον κάποιου.