Στη θεά τύχη επαφίει πλέον τις ελπίδες της η κυβέρνηση για την αύξηση των εσόδων του δημοσίου μέσω του τζόγου.
Έτσι λένε.. Τί κρύβουν όμως θωρακίζοντας το κλειστό αυτό επάγγελμα του οργανωμένου τζόγου;
Τη θερινή ραστώνη και τα μπάνια του λαού εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση επιχειρώντας να σπρώξει στην Bουλή, σχέδια νόμου τα οποία θα ήταν εξαιρετικά δύσκολα να περάσουν σε άλλο χρονικό διάστημα αφενός γιατί εμπλέκονται ...ποικιλώνυμα συμφέροντα εκλεκτών και αφετέρου διότι θα επηρεάσουν ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας και μάλιστα με ιδιαίτερα επικίνδυνες συνέπειες.
Το Δεκαπενταύγουστο ωριμάζουν τα φρουτάκια…με σύντομη διαβούλευση του δεκαπενταυγουστιάτικα νομοσχεδίου «Όροι και προϋποθέσεις διεξαγωγής τεχνικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών, των τυχερών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους και του διαδικτυακού και ιπποδρομιακού στοιχήματος. Εποπτεία και έλεγχος διεξαγωγής τους».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εργολάβων της παραπληροφόρησης, ούτε λίγο ούτε πολύ προκύπτει το συμπέρασμα , οτι η κυβέρνηση επαφίει πλέον τις ελπίδες της αύξηση των εσόδων του δημοσίου στη θεά τύχη.
Πιο συγκεκριμένα με τα "νέα φρούτα" του νομοσχεδίου επιλεκτικής νομιμοποίησης του τζόγου , η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το πρόσχημα της ελπίδας για αύξηση των εσόδων κατά 500 εκατ. Ευρώ. (αποφασίσουν για το καλό μας , θα πεί κάποιος αφελής)
Κυβέρνηση και εργολάβοι της μαζικής ενημέρωσης δήθεν "για το καλό μας" επιχειρούν να ξεπεράσουν το "σκόπελο" των αντιδράσεων και να νομιμοποιήσουν το τζόγο συνδέοντάς τον με το ίδιο το κράτος. Αδιαφορώντας βέβαια για τις κοινωνικές συνέπειες και τη μετατροπή της χώρας σ΄ένα απέραντο καζίνο, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την οικονομική κατάσταση που ήδη βρίσκονται σήμερα τα Ελληνικά νοικοκυριά.
Το συμφέρον, πάνω από όλα.... Tίνος το συμφέρον όμως ;
Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί το άνοιγμα των επονομαζόμενων κλειστών επαγγελμάτων , το "επάγγελμα" των βαρόνων του τζόγου το κλείνει και πολύ καλά μάλιστα περιφρουρώντας το με νόμους του κράτους.
Το κλειστό επάγγελμα του τζόγου, θωρακίζεται ακόμη περισσότερο όταν νομιμοποιείται και μετατρέπεται -δια του νόμου- σε ένα καθαρά μονοπωλιακό επάγγελμα για ακόμη λιγότερους και... εκλεκτούς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ
2 σχόλια:
Το Κρατος ολοι ξερουμε τι ρολο βαραει, δεν περιμεναμε και κατι καλυτερο!
Απο εκει και περα ομως, λιγη κοινη λογικη δεν βλαπτει. Δεν αναγκαζει κανεις κανεναν να τζογαρει, οπως και δεν αναγκαζει κανεις κανεναν να πιει. Με τη λογικη οτι ο τζογος ειναι εθιστικος και πρεπει να απαγορευεται, θα επρεπε να απαγορευεται και το ποτο, γιατι αν κανεις το παρακανει ισως γινει αλκοολικος. Δεν εχει ουσια αυτο...
Αν ηθελε το κρατος να μας προστατευσει, υπαρχουν αλλοι τροποι. Οριο ημερησιου τζογου, πολυ υψηλη φορολογια των κερδων απο τζογο, τοσο του παικτη οσο και του ιδιοκτητη της επιχειρησης, νομοθετικοι περιορισμοι ως προς το υψος και το ειδος του τζογου, δομες ψυχολογικης υποστηριξης εξαρτημενων ατομων, υποχρεωση διαρκους ενημερωσης των επιπτωσεων του τζογου ακομα και μεσα στις επιχειρησεις κτλ.
Θεληση δεν υπαρχει...
Καλημερα!
Συμφωνώ πεταλουδίτσα μου.
Θέληση δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει ποτέ σ' αυτό το ανάλγητο κράτος!
Δημοσίευση σχολίου