Σελίδες

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Έτοιμοι να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας ..




Τους ακτιβιστές περιμένουν ισχυρές δυνάμεις του ισραηλινού λιμενικού και δυνάμεις ασφαλείας αλλά και χιλιάδες Παλαιστίνιοι που έχουν κατέβει με τις βάρκες στο λιμάνι της Γάζας για να παραλάβουν τη βοήθεια, καθώς και πλοία της Χαμάς, έτοιμα να τους υποδεχτούν.

Ανοιχτά της Κύπρου περιμένουν αρκετά πλοιάρια – που μέχρι στιγμής έχουν αναγκαστεί να αλλάξουν τον πλου λόγω των ισραηλινών απειλών – για να παραλάβουν βουλευτές πολλών χωρών μαζί στο ταξίδι. Στην αποστολή συμμετέχουν πολλά πολιτικά πρόσωπα καθώς η παρουσία τους θεωρείται εχέγγυο ότι δεν θα τους επιτεθούν οι Ισραηλινοί.

Ωστόσο οι ακτιβιστές αναφέρουν ότι ίσως χρειαστεί να φύγουν και χωρίς αυτούς καθώς δεν μπορούν άλλο να καθυστερήσουν τον απόπλου και δεν θέλουν να φτάσουν στη Γάζα βράδυ. Οι ισραηλινές αρχές έχουν πει ότι θα εμποδίσουν με κάθε μέσο τους ακτιβιστές από το να πετύχουν το στόχο τους.

Στην αποστολή συμμετέχουν δύο φορτηγά πλοία και πέντε μικρότερα που μεταφέρουν χιλιάδες τόνους προμηθειών, από φάρμακα και προκατασκευασμένα σπίτια μέχρι μολύβια για τα παιδιά. Σημειώνεται ότι λόγω του ισραηλινού εμπάργκο στη Λωρίδα της Γάζας – με 1,5 εκατομμύρια κατοίκους – τα αγαθά που επιτρέπεται να δοθούν στον πληθυσμό είναι τα απολύτως αναγκαία. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τσιμέντο και δομικά υλικά για να κατασκευαστούν ξανά οι υποδομές που καταστράφηκαν στην επιχείρηση “Συμπαγές Μολύβι” που είχαν εξαπολύσει οι Ισραηλινοί το 2008, με βομβαρδισμούς και βόμβες λευκού φωσφόρου.

Επίσης, για παράδειγμα στη Γάζα δεν επιτρέπεται να μπουν “είδη πολυτελείας” όπως ο καφές και σχολικά είδη για τα παιδιά.

Μοιραστείτε http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: