Σελίδες

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Ριζική αναδιάρθρωση στα Σώματα Ασφαλείας...


Σε ριζικές αλλαγές στα σώματα ασφαλείας προχωρά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης:

προχωρώντας, μεταξύ άλλων, στην αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομίας, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

«Λυπήθηκα και στεναχωρήθηκα πάρα πολύ με αυτή την κατάσταση, που βρήκα στην επιστροφή μου στο ίδιο υπουργείο» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, προσθέτοντας ότι δρομολογούνται άμεσα διαδικασίες αναδιάρθρωσης, με στόχο την επιβολή κανόνων νομιμότητας και στο εσωτερικό των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και στις σχέσεις τους με τους πολίτες.

Ξεχώρησα τα παρακάτω που εμένα προσωπικά μου φάνηκαν θετικά:

1) Ξεκινάει άμεσα την προσπάθεια δημιουργίας μίας «δημοκρατικής και φιλικής Αστυνομίας προς τον πολίτη».«Είναι αδιανόητο αστυνομικός να συνεργάζεται με χρυσαυγίτες τους οποίους ο Αρειος Πάγος θα έπρεπε να είχε θέσει εκτός νομικού πλαισίου»

«Όποιος αστυνομικός τολμήσει και ακουμπήσει παράνομα πολίτη και λαθρομετανάστη θα αποβληθεί από το Αστυνομικό Σώμα με συνοπτικές διαδικασίες και με δική μου πρωτοβουλία», "θα παταχθεί άμεσα και η αστυνομική βία και ο χουλιγκανισμός" τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

2) Παράλληλα θα υπάρξει στενή συνεργασία με το Συνήγορο του Πολίτη. Τις αρμοδιότητες για το Συνήγορο του Πολίτη αναλαμβάνει ο υφυπουργός Σπύρος Βούγιας.

3) Επιστροφή του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς από το επόμενο έτος, καθώς και του θεσμού της πεζής περιπολίας.

4) Επανασυστήνεται η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου, της γνωστής υπηρεσίας των Αδιάφθορων, με στόχο τον εντοπισμό και την πάταξη φαινόμενων εσωτερικής διαφθοράς στην Αστυνομία.

5) Δημιουργείται τεράστια σε μέγεθος Υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στην οποία θα συμπεριληφθεί και η Υπηρεσία Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με στόχο «να χτυπήσει παντού και με κάθε τρόπο το οικονομικό έγκλημα και το βρόμικο χρήμα».

6) Αναδιαρθρώνεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με πλήρη και εκ βάθρων επανασχεδιασμό.

7) Αντικατάσταση της ηγεσίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος «με ριζικό τρόπο».

Αντε επιτέλους να πάρει πόδι, το χαϊδεμένο παιδί της Ν.Δ. ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πρώην Εισαγγελέας Πρωτοδικών και μετέπειτα Αντεισαγγελέας Εφετών, να πάει στη θέση του για να δουλέψει λιγάκι κι αυτός!

8) Παράλληλα, η Αγροφυλακή θα καταργηθεί.

9) Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός στο Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο, όπως είπε, παρουσιάζει εικόνα κομματικής διάλυσης.

"Θα γίνει μεγάλη τομή χωρίς κανένα κομματικό κριτήριο".

10) Για τα θέματα της λαθρομετανάστευσης, στόχος είναι να πεισθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η Ελλάδα δεν μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό.

Αν όλα τα παραπάνω υλοποιηθούν με κριτήριο το συμφέρον του πολίτη, τότε ναι έχουμε λόγο να ελπίζουμε...

Σε αναμονή λοιπόν κύριε Χρυσοχοϊδη!

.

2 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Τι να πω Μαριανα μου! Απο το στομα σου και στου Θεου τ' αφτι! Μακαρι να μην μεινουμε παλι στα παχια λογια!

marianaonice είπε...

Μακάρι @πεταλουδίτσα μου.
:))