Σελίδες

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ


Ο λαος δεν εχει άλλη υπομονή και τα ΜΜΕ συνεχίζουν να προκαλουν τον κόσμο ασχολούμενα με τα DEBATE
ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ SHOW
ΑΠΑΞΙΩ ΚΑΝ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ
Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου στον ΟΑΕΔ έγινε ένα “όργιο” με τις προσλήψεις stage, δηλαδή τα δήθεν Ευρωπαϊκά προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας.
Τα χρήματα είναι από πόρους του ΟΑΕΔ και η διαδικασία είναι σκοτεινή, υπόγεια, ύποπτη ως και παράνομη. Δέκα χιλιάδες και πλέον προσλήψεις έγιναν μετά την προκήρυξη των εκλογών και μάλιστα μετά την παραίτηση του Διοικητή προκειμένου να πολιτευτεί.
ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ
Οι εργαζόμενοι σε αυτά τα προγράμματα, πέραν των χαμηλών αμοιβών, που δεν τους διασφαλίζουν οικονομική αυτονομία, στερούνται ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ενώ αβεβαιότητα υπάρχει και για την έκταση των παροχών ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης. Με δεδομένο ότι πολλοί εξ αυτών εργάζονται ακόμη και 5 χρόνια με ανανεωνόμενες συμβάσεις, εκτελώντας κατά κανόνα πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες του δημοσίου και των ΟΤΑ όπου απασχολούνται, νιώθουν ανασφάλεια για το εργασιακό τους μέλλον. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο κοινωνικό, καθώς αφορά σε χιλιάδες νέους ανθρώπους με γνώσεις και προσόντα, που αισθάνονται ότι βιώνουν μια ιδιότυπη εργασιακή ομηρία.
Ο κ. Καραμανλής λέει ότι τα stage προσφέρουν μόρια τα οποία προσμετρούνται στη διαδικασία του ΑΣΕΠ.


Η αλήθεια είναι: Η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή κατέλυσε το νομικό και διέσυρε το ηθικό πλαίσιο σε ότι αφορά τις προσλήψεις στο δημόσιο. Με τη «γαλάζια συνέντευξη» κατέστησαν το ΑΣΕΠ κομματικό όργανο.

1 σχόλιο:

patsiouri είπε...

Πω πω, λίγο πρόλαβα και είδα και ήταν φιάσκο.
Την επόμενη φορά θα έχω κλείσει για Δελφινάριο...
Πραγματικά εξευτελιστική παράδοση εξουσίας...(και είθε να είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που συμφωνώ με την "Αυριανή")