Σελίδες

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Επιτέλους ξε-Σανιδώστε την Ελληνική Δικαιοσύνη!!

Toν τελευταίο καιρό έχω αρχίσει να αμφισβητώ τις νομικές μου γνώσεις και να παρατηρώ ότι κινδυνεύω να ξεμάθω κι αυτά που τόσα χρόνια έμαθα στο Πανεπιστήμιο και στη δουλειά μου στη συνέχεια.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Γιώργος Σανιδάς, με έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Κυριάκο Καρούτσο, ζήτησε να ασκηθεί έφεση κατά των βουλευμάτων με τα οποία έγιναν δεκτές οι αιτήσεις των Γιώργο Σκαρπέλη και Χρήστο Καραβέλα, για τη χορήγηση αντιγράφων της δικογραφίας που αφορά στη Siemens.


Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι:

Στο τέταρτο κεφάλαιο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας μας, όπου απαρριθμούνται τα δικαιώματα των διαδίκων, που ανάγονται στις θεμελιώδεις αρχές του ποινικού μας δικαίου, περιλαμβάνεται το άρθρο 101 σύμφωνα με το οποίο:


« "1. Ο ανακριτής, μόλις μετά την κλήτευσή του εμφανισθεί ή οδηγηθεί σ` αυτόν ο κατηγορούμενος για να απολογηθεί, του ανακοινώνει το περιεχόμενο του κατηγορητηρίου και των άλλων εγγράφων της ανάκρισης. Επιτρέπεται επίσης στον κατηγορούμενο να μελετήσει ο ίδιος ή ο συνήγορός του το κατηγορητήριο και τα έγγραφα της ανάκρισης. Με γραπτή αίτηση του κατηγορουμένου και με δαπάνη του χορηγούνται σε αυτόν αντίγραφα του κατηγορητηρίου και των εγγράφων της ανάκρισης. 2. Την ίδια υποχρέωση έχει ο ανακριτής, και τα ίδια δικαιώματα ο κατηγορούμενος, όταν κληθεί ξανά σε συμπληρωματική απολογία, πάντως μετά το τέλος της ανάκρισης και προτού διαβιβαστεί η απολογία στον εισαγγελέα (άρθρο 308 παρ. 1), καλείται πάντοτε ο κατηγορούμενος να μελετήσει όλη τη δικογραφία. Αν όμως η ανάκριση εξακολούθησε περισσότερο από μήνα μετά την πρώτη ή κάθε μεταγενέστερη απολογία, δικαιούται ο κατηγορούμενος να ασκεί τα δικαιώματα του μια φορά το μήνα, και κάθε φορά ο ανακριτής συντάσσει σχετική έκθεση κάτω από την απολογία του κατηγορουμένου». Στη συνέχεια με βάση το άρθρο 108 «…Ο πολιτικώς ενάγων έχει επίσης τα δικαιώματα που αναφέρονται στα άρθρα 101, 104, 105 και 106, τα δικαιώματα αυτά μπορεί να τα ασκήσει από τη στιγμή που ο κατηγορούμενος θα κληθεί σε απολογία ή θα εκδοθεί εναντίον του ένταλμα σύλληψης ή βίαιης προσαγωγής».

Από τη μη τήρηση των διατάξεων των παραπάνω άρθρων περί ανακοινώσεως των εγγράφων από τον ανακριτή στον κατηγορούμενο δημιουργείται απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας, κατά το άρθρο 171 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως πάγια έχει νομολογηθεί , επί σειρά ετών από τον Άρειο Πάγο.


Κι όμως σήμερα συμβαίνουν σημεία και τέρατα στα δικαστικά πράγματα της Χώρας μας. Ακούμε ότι μετά την άρνηση των ελληνικών ανακριτικών αρχών να τους χορηγήσουν όλα τα έγγραφα της σχετικής δικογραφίας οι δικηγόροι Γιάννης Μαντζουράνης και Βασίλης Χειρδάρης προσφεύγουν για λογαριασμό του κατηγορούμενου Γ. Σκαρπέλη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να τους παραδοθούν "όλα ανεξαιρέτως τα έγγραφα.

Κι αυτό γιατί ο κ. Σανιδάς άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος που διέταξε τη χορήγηση αντιγράφων της δικογραφίας στους διαδίκους. Βρέθηκαν δηλαδή έντιμοι και θαρραλέοι δικαστές και αποφάνθηκαν, μέσα σ' αυτή την τόσο σκοτεινή περίοδο, ότι ο ανακριτής κ. Ζαγοριανός κακώς δεν χορήγησε αντίγραφα όλων των εγγράφων της πολύκροτης ανακριτικής δικογραφίας.

Κι όμως, εσείς εκεί!!! Το δικό σας!!!

Επιτέλους αιδώς αργείοι!!!

Αφήστε τους λιγοστούς, ίσως, έντιμους και θαρραλέους δικαστές της Ελλάδας να κάνουν τη δουλειά τους και πάψτε να τους βρωμίζετε με τη μπόχα σας!!!

Που ξανακούστηκε ότι για να πάρει έγγραφα της δικογραφίας ένας κατηγορούμενος στην Ελλάδα, πρέπει να προστρέξει στην Ευρώπη??!!!

Επιτέλους κύριοι, ξε-Σανιδώστε την ελληνική δικαιοσύνη!!!

Αρκετά την καλουπώσατε!!! Ντροπή σας πια!!!

Δεν πείθετε πλέον κανένα για τις αγαθές σας προθέσεις!!

Αλλά μάλλον δεν σας ενδιαφέρει να πείσετε, αλλά να καλύψετε τις βρωμιές σας!!!

Καταλύσατε κάθε έννοια δημοκρατίας σ’ αυτή τη χώρα, γιατί όταν δεν υπάρχει διάκριση εξουσιών δεν υπάρχει δημοκρατικό πολίτευμα!!

Μας κάνατε να ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες!!!

Η περίοδος αυτή θα περάσει στην ιστορία σαν από τις πιο σκοτεινές περιόδους της Ελληνικής Δικαιοσύνης!!

Μας γυρίσατε στο μεσαίωνα, και μας αναγκάσατε να βιώνουμε μία νέα δικαστική Βαστίλλη!!!

11 σχόλια:

η Τοξότισσα είπε...

Σίγουρα έτσι ακριβώς είναι:
ζούμε σε ένα φασιστικό μεσαίωνα με βιτρίνα "δημοκρατίας"!

Δεν μπορεί ο κάθε απλό έλληνας να κάνει δίκες στο καφενείο γνωρίζοντας τα έκτροπα και τις νομοθεσίες και ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να μην ξέρουν τη δουλειά τους...

Το Σύνταγμα έχει καταλυθεί πλήρως!

Διαβάστε και αυτό:
"5 λεπτά αρκούν! για να πάνε οι κλέφτες πολιτικοί στη φυλακη!
Αντισυνταγματικός ο νόμος "περί ευθύνης Υπουργών"
Απόδοση ευθυνών και ποινών σε όλους τους εμπλεκόμενους καταχραστές" [url]http://vickytoxotis.blogspot.com/2009/06/blog-post_03.html?dsq=10437370#comment-10437370[/url]

monahikoslikos είπε...

@marianaonice:
Οι άνθρωποι της κυβέρνησης από πρωθυπουργό μέχρι κλητήρα υπουργείου είναι βουτηγμένοι στα σκάνδαλα και τις μίζες και διασώζονται και κομπορημονούν μόνο χάρις στα συνεταιράκια τους στη Δικαιοσύνη.
Σκέτη συμμορία μας κυβερνάει έχοντας εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο με το μακρύ χέρι της δικαιοσύνης των Σανιδάδων.
Περί όλων αυτών δεν υπάρχει πιστεύω ένσταση από κανένα λογικώς σκεπτόμενο.
Τέλος Ιουνίου τελειώνει η θητεία του Σανιδά που με τις πράξεις και παραλείψεις του πλήγωσε βάναυσα τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη όλα αυτά τα χρόνια.
Και μιας και δείχνεις να τα κατέχεις τα νομικά για πες μας με ποιον τρόπο μπορούμε να τιμωρήσουμε ως πολίτες τον κ.Σανιδά.
Υπάρχει νόμιμος τρόπος να του ασκηθεί δίωξη για όλες αυτές τις αθλιότητες που έχει διαπράξει σε βάρος της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης?

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ.
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

Aνεμος είπε...

@monahikoslikos
Φαντάζει αστείο να τιμωρήσουν οι πολίτες τον κάθε σανιδά...τέτοια πάντως φαινόμενα ελένχου της διακιοσύνης απο το κράτος είναι σίγουρα επικύνδινα

tzonakos είπε...

Ο Μοναχικός Λύκος τελειώνει το σχόλιό του με ενα ερώτημα που πλανάται σε άδειο δωμάτιο σαν φάντασμα.
Περιμένει απάντηση και δεν ακούγεται τίποτα, ουτε κιχ ...

marianaonice είπε...

@Τοξότισσα
Έτσι είναι δικαστικό μεσαίωνα βιώνουμε!!
Τη δουλεια τους την ξέρουν ο Πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου!
Απλά δεν θέλουν να την κάνουν σωστά!
Για ευνόητους λόγους!
Έχουν καταλυσει τη δημοκρατία @φίλη μου!
Δυστυχώς!! Και δεν τους αγγίζει κανείς!!
αυτό είναι το θλιβερό!!!

marianaonice είπε...

@Μοναχικέ μου Λύκε
Σου είπα κι αλλού τι να σου κάνω εγώ??
Το Σανιδά μπορούν να τον ελέγξουν εφόσον ο Υπουργός ζητήσει τη δίωξή του. Επίσης εφόσον κατατεθούν σε βάρος του μηνύσεις. Μόνο που τις μηνύσεις τις ερευνούν με προκαταρκτική έρευνα πλέον που αρχίζει και τελειώνει στα εισαγγελικά γραφεία και όχι στα δικαστικά συμβούλια! Η κατάληξή της??
Γνωστή!!! ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ!!!!!!!!!!!!
Και το σχετικό νόμο που έδωσε δικαιοδοτικό ρόλο στους εισαγγελείς ξέρεις ποιοί τον έκαναν??
Μη στο θυμήσω πάλι κι αρχίσει κανένας πόλεμος εδώ μέσα που είναι ουδέτερο έδαφος για μένα!!!!
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!

marianaonice είπε...

@Skroutzako μου
Δεν είμαι η μόνη που ξέρω, κι άλλοι πολλοί ξέρουν, αλλά ίσως είμαι από τους λίγους που ξέρουν και ...υποφέρουν μ' αυτα που βλέπουν!!
Καλό βράδυ και σε σένα!

marianaonice είπε...

@Ανεμε
Η παρέμβαση του κράτους στη δικαιοσύνη δεν είναι επικίνδυνη, είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ!! ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ!!
Κι αυτοί κατέλυσαν πια κάθε έννοια της διάκρισης αυτής!!

marianaonice είπε...

@Τζονάκο
Ένα ερώτημα που περιμένει απάντηση...
Καλά λες κιχ... δεν ακούγεται από αυτούς που πρέπει!!
Κι ο ΓΑΠ σήμερα ...κουβέντα!!!!
:(

Aνεμος είπε...

βρε παιδια ολοκληρος ζορμπας τους καταγγελει και ουτε καν ιδρωνει το αυτι τους τι να λεμε ευχολογια?