Σελίδες

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΛΗΜΝΙΟΙ ΕΔΙΩΞΑΝ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ!!!

Στην εφημερίδα @ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ της Μυτιλήνης, στο φύλλο της 26-6-2009, διάβασα την παρακάτω είδηση:

Στο παραπέντε αποτράπηκε η συμπλοκή μεταξύ των διαμαρτυρομένων Λημνιών και τους 4μελούς κλιμακίου του ΣΔΟΕ (ήδη ΥΠ.Ε.Ε.), τα ξημερώματα της 25-6-2009.
Η κινητοποίηση των ντόπιων ξεκίνησε από το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν πάρθηκε η απόφαση βάσει των δεδομένων της οικονομικής εξαθλίωσης του νησιού, να μην αφήσουν σε κανένα εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών να διενεργήσει ελέγχους στα βιβλία των εμπόρων - ελεύθερων επαγγελματιών.

Οι Λημνιοί έκαναν σαφές ότι στερούνται από στοιχειώδη αγαθά που οφείλει να παρέχει η πολιτεία, όπως ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, σωστή νοσοκομειακή περίθαλψη και στελέχωση υπηρεσιών κι ενώ περιμένουν από την Κυβέρνηση με ένα σχέδιο ανάπτυξης να στηρίξει τον τόπο τους και την παραμονή τους σ' αυτόν, εκείνη με τους μηχανισμούς της πιέζει και τους οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση.

Δεν δίνουμε γιατί δεν έχουμε!!!!
Όταν το κράτος θα παρέχει όλα τα αυτονόητα για μια κοινωνία, τότε θα έχει και δικαίωμα να κάνει και τους ελέγχους!!

Οι διαδηλωτές ξεκαθάρισαν ότι σε περίπτωση που το αυτοκίνητο με τα 4 συγκεκριμένα άτομα της Υπηρεσίας Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών δεν θα επιβιβαζόταν στο πλοίο "Θεόφιλος" που βρισκόταν στο λιμάνι της Μύρινας, δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσουν να φύγει. Έτσι αφού επιβιβάστηκαν οι ελεγκτές το πλοίο αναχώρησε!!

Αντί το Κράτος μας να πάει να ελέγξει τους μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές πήγε σε ένα εγκαταλειμένο ακριτικό νησί, να ελέγξει τους έρημους τους ελεύθερους επαγγελματίες του, που περιμένουν ένα μήνα το καλοκαίρι να δουλέψουν!!

ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ???
.

7 σχόλια:

athinovio είπε...

οι λημνιοί πόσο τη χρεώνουν τη ντοματοσαλάτα?

το χειμώνα δουλεύουν ή μήπως περιμένουν να ζήσουν από τα δεδουλευμένα ενός τριμήνου τεμπελιάζοντας χωρίς να κάνουν τίποτα άλλο?

αυτά δεν τα ρωτάω με αντιδραστικό ύφος, αλλά πραγματικά θέλω να ξέρω.

Οι τουρίστες που έφυγαν για άλλα μέρη το έκαναν γιατί δεν είναι κορόιδα. Οι περισσότεροι εστιάτορες/ξενδόχοι/ταξιτζήδες κτλ έχουν τη λογική "Έλα μωρέ, μήπως θα τους ξαναδούμε??" και να 15€ η τηγανητή πατάτα, έτσι για να έχουμε να βγάλουμε το χειμώνα χωρίς να δουλέψουμε άλλο...

Να λοιπόν που δεν τους ξαναβλέπουμε και για αυτό δεν φταίει καμμία κυβέρνηση (φταίει για πολλά άλλα φυσικά) αλλά η απληστία μας και το ότι νομίζουμε πως επειδή δεν μας έβρισαν κατάμουτρα δεν πήραν χαμπάρι την κομπίνα μας.

Τόσο καιρό, τοσα χρόνια κανένας λημνιός δεν είπε τίποτα γιατί υπήρχε το ρευστό. Τώρα που το ρευστό εξανεμίζεται με υπαιτιότητα ΚΑΙ δική τους, ξαφνικά θυμήθηκαν το κράτος.

Καλά....

marianaonice είπε...

@Αθηνά μου
Δεν λέω ότι οι Λημνιοί επιχειρηματίες είναι άγιοι!
Και δεν λέω ότι δεν χρεώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους, όπως οι περισσότεροι απανταχού στην τουριστική Ελλάδα, για να ζήσουν όλο το χρόνο με έσοδα ενός μήνα του καλοκαιριού!
Όλα αυτά όμως δεν θα τα ελέγξει το ΣΔΟΕ!!
Το ΣΔΟΕ είναι αρμόδιο να ελέγξει αν με βάσει τις εισπράξεις τους πλήρωσαν τον ανάλογο φόρο ή φοροδιέφυγαν μη κόβοντας αποδείξεις!!!
Σιγά που νοιάστηκε αν οι επαγγελματίες αυτοί μας έγδαραν στις τιμές! Αυτό θα εισπράξει από αυτό το γδάρσιμο!!
Και να μη ξεχνάμε τον τρόπο που γίνονται στο Ελλαδιστάν οι έλεγχοι αυτοί!
Δηλαδή αν ...σκάσεις το ρεγάλο σου, το ΣΔΟΕ φεύγει άπραγο!!!
Μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας!
Ο κόσμος τόχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι!! Θα την πληρώσει κανένας φουκαράς που δεν θα έχει να δώσει το ...λαδάκι του!!
Τους ελέγχους στις τιμές και στις υγειονομικές συνθήκες των καταστημάτων, κάποτε τους έκανε η Αγορανομία, που την κατάργησαν και επέβαλαν πλέον το ανεξέλεγκτο των τιμών, χάριν του ελεύθερου ανταγωνισμού και μόνο για κερδοσκοπία ελέγχονται οι καταστηματάρχες, από το Υπουργείο Εμπορίου, νομίζω, πράγμα δύσκολο να προσδιοριστεί και ελεγχθεί φυσικά!!
Επομένως και για αυτά που παραπονιέσαι και που συμφωνώ ότι είναι υπαρκτά και τα καταδικάζω φυσικά, πάλι φταίει το Κράτος, που μας θυμάται μόνον όταν είναι να εισπράξει ακόμη και από το μαύρο χρήμα, κάνοντας τα στραβά μάτια!!!

patsiouri είπε...

Συμφωνω και με τις δυό σας.
Απλά.
Είμαστε τίγκα στους διεφθαρμένους επαγγελματίες και παιρνουμε δεκάρι σε διεφθαρμένο κράτος!

marianaonice είπε...

@patsiouri μου
Καταλαβαίνω ότι οι πολίτες μας πλέον δεν είναι ό,τι καλύτερο!
Συνήθισαν και αποδέχονται το παράνομο σα νόμιμο και σα δικαίωμά τους!
Αφού δεν υπάρχει νόμος που να τους επιβάλλει πόσο πρέπει να χρεώνουν!
όσο θέλουν χρεώνουν χωρίς να είναι παράνομοι!
Και αυτό είναι πρωταρχική ευθύνη του Κράτους μας!
Φταίνε οι πολίτες, επαγγελματίες, αλλά πρώτα φταίει το Κράτος που ο ρόλος του είναι να μας προστατεύει από τους κερδοσκόπους και αεριτζήδες και να ασκεί κοινωνική πολιτική και να αποδίδει σε μας ό,τι του πληρώνουμε με τους φόρους μας!!
Στο χωριό μου λένε: "Αμα βλέπεις να σου τρώνε το βιος τρώγε και εσύ με τα δυό"!!!
Το Κράτος πρέπει να επιβάλλει συνθήκες ισοπολιτείας και ισονομίας.
Αν αυτό είναι απών τότε ο νόμος της ζούγκλας παραμονεύει...

Aνεμος είπε...

@athinovio το εχω ζησει στην Κω οι ξενοι πΑΙρνουν καραβακια και περνανε τουρκια ουσιαστιστικα τους φαιρνουμε εμεις αλλα ξοδευουν απεναντι να ξερεις οτι τα εξοδα ενος καταστηματαρχη σε νησι ειναι υπερογκα ειδικα τα ενοικια και οι φοροι του δημου ,ομως δεν παυει αν δεν το προσωποποιησουμε να ειναι αλλη μια πολιτικη αναλγησια
ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΝΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ??

marianaonice είπε...

@Άνεμε
Και εγώ το ξέρω ότι στη Μυτιλήνη περνάνε απέναντι στην Τουρκία και ψωνίζουν!
Σίγουρα η τυχόν απληστία των καταστηματαρχών και οι υπέρογκες τιμές των παροχών τους, δεν είναι θεμιτή!
Όμως η εγκατάλειψη των ακριτικών μας νησιών είναι πλέον γεγονός!
Και το Κράτος δεν δικαιούται να εισπράξει φόρους αφού δεν τους παρέχει υπηρεσίες!!

patsiouri είπε...

Εχετε απόλυτο δίκιο για τους δυσβάσταχτους φόρους και ενοίκια που πληρώνουν οι καταστηματάρχες, και εκεί και στην Αθήνα...