Σελίδες

Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Νέο κυβερνητικό επικοινωνιακό υπερθέαμα εν όψει με ...σκουριασμένα ελικόπτερα!!!



Στο press onice διάβασα:

Άφηναν ελικόπτερα να σκουριάζουν, καταγγέλουν τέσσερις βουλευτές του ΠαΣοΚ!


ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον κ. Υπουργό Άμυνας


Θέμα: «Παραλαβή των 12 ελικοπτέρων ΑΗ-64D APACHE»



1. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προτίθεται εντός του Ιουλίου να προβεί στην επίσημη ένταξη των 12 ελικοπτέρων AH-64D (των οποίων η διαδικασία παραλαβής είναι ήδη σε εξέλιξη) στην Αεροπορία Στρατού, σκηνοθετώντας το γνωστό κυβερνητικό επικοινωνιακό υπερθέαμα.
2. Τα ελικόπτερα αυτά, για λόγους που ο αρμόδιος Υπουργός Άμυνας ουδέποτε εξήγησε υπεύθυνα και πειστικά, παρέμειναν στην πίστα του αεροδρομίου των Μεγάρων, πλέον των δύο ετών, κάτω από απαράδεκτες συνθήκες προστασίας, με σοβαρές επιπτώσεις λόγω της καθολικής έκθεσης των ελικοπτέρων αυτών στις διαβρωτικές επιδράσεις της θάλασσας.

Πόσο θα επηρεάσει το συγκεκριμένο πρόβλημα την ασφάλεια των πτήσεων των ελικοπτέρων και ποιος θα υπογράψει την παραλαβή μπροστά σε αυτό το πρόβλημα;
Αφού:
1) Κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα διαδικασίας παραλαβής διαπιστώθηκαν σοβαρές διαβρώσεις (σκουριές) σε βασικά συγκροτήματα και συστήματα (I.R. JAMMERS, και HARS) των ελικοπτέρων.

2) Η μακρόχρονη παραμονή των ελικοπτέρων στο ύπαιθρο, χωρίς στοιχειώδη προστασία, δίπλα από τη θάλασσα, είχε σαν αποτέλεσμα να διαβρωθούν οι καλύπτρες των πιλοτηρίων σε τρόπο που τα ελικόπτερα να «μπάζουν» νερά στην καμπίνα χειρισμού, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά συστήματα των ελικοπτέρων και την απόδοσή τους.


Αλήθεια έχει εξακριβωθεί σε ποια συστήματα έχει λήξει ή έχει μειωθεί σημαντικά το όριο ζωής πριν ακόμη παραληφθούν;

Είναι προφανές ότι:
Τα παραπάνω και όσα άλλα προκύψουν στην εξέλιξη της διαδικασίας παραλαβής εφόσον δεν αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά θα έχουν επιπτώσεις:


-Στην ασφάλεια και τη ζωή των πληρωμάτων, που θα κληθούν να πετάξουν με τα συγκεκριμένα ελικόπτερα.
- Στην ασφάλεια των πτήσεων, που πρέπει να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της λογικής της ηγεσίας της Αεροπορίας Στρατού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
- Τέλος στο ηθικό του ιπτάμενου και του τεχνικού προσωπικού.

Τι προτίθεται να κάνει επ’ αυτού ο κ. Υπουργός Άμυνας;


Και εγώ ερωτώ επί πλέον:
Ποιός θα μας εξηγήσει γιατί κατασπαταλάται έτσι το δημόσιο χρήμα, χωρίς κανείς να λογοδοτεί??

Περιμένουμε απάντηση κ. Μεϊμαράκη και όχι τελετές πανηγυρικής παραλαβής των σκουριασμένων ελικοπτέρων!!!

.

2 σχόλια:

Mikros Alitis είπε...

Αυτό έχει ξαναγίνει πολλές φορές, όπως και με τα υποβρύχια που μπατάρανε από την μία... τίποτα πια δεν με εκπλήσσει....

ΥΓ Η φωτογραφία του Ελικοπτέρου στην αρχή δεν είναι apache ΑΗ-64 αλλά το ρώσικο MIL ΜΙ-24 HIND. Τέτοια έχει μόνο η Κύπρος και όχι η Ελλάδα....

Φιλιά πολλά πολλά marianaonice....

marianaonice είπε...

@Μικρέ μου Αλήτη
Ούτε εμένα πια με εκπλήσσει τίποτε...
Μόνον η αδιαφορία και η απάθεια των πολιτών μας, με εκπλήσσει ακόμη, αλλά σιγά σιγά θα τη συνηθίσω κι αυτή, που θα πάει...
Το ελικόπτερο το αντέγραψα από εκεί που βρήκα την είδηση, και μια και είμαι ολίγον τι άσχετη με τους τύπους των ελικοπτέρων ούτε που το κατάλαβα ότι είναι άλλο αντ' άλλου!!
χαχαχα!!
Σ' ευχαριστώ για τη διευκρίνιση!!
Φιλιά πολλά πολλά κι από εμένα!!!
:))))))))))