Σελίδες

Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει Αμαλία.






μένω στο υπέροχο σχόλιο
Ας ήσουν κοντά μας, κι εσύ και τόσοι άλλοι αδικοχαμένοι και χαλάλι όλα τα "Πρόσωπα" του κόσμου!
Ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει Αμαλία.
Εμείς όλοι εδώ δεν ξεχνάμε.

Συνεχίζουμε.

ΠΡΟΠΕΡΣΙ τέτοιον καιρό, στις 25 Μαΐου 2007, πέθανε η Αμαλία μας. Η Αμαλία Καλυβίνου.
ΕΜΕΙΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ



Η Αμαλία ήταν ένα κορίτσι όπως όλα τα άλλα, ως τη στιγμή που τη χτύπησε ο κεραυνός του καρκίνου. Το ελληνικό Κράτος δεν τής συμπαραστάθηκε. Γιατί δεν ήταν η Αμαλία του Καρατέτοιου, ούτε η Αμαλία του Παπακείνου, ούτε καν η Αμαλία του Μητσοάλλου. Δεν ήταν πλούσια, δεν ήταν διάσημη, δεν ήταν "ισχυρή". Ήταν ένας άνθρωπος όπως εγώ κι εσύ.



Η Αμαλία πέθανε πριν ένα χρόνο, στα τριάντα της, ακρωτηριασμένη, αδικημένη και κουρασμένη. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για εκείνη. Μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι για τις εκατοντάδες, χιλιάδες Αμαλίες που αυτήν την στιγμή αντιμετωπίζουν
ΤΗ ΒΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ. Μπορούμε να ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ και να απαιτήσουμε Δικαιοσύνη, για την Αμαλία Καλυβίνου, για όλους μας, που δεν είμαστε πλούσιοι, διάσημοι, "ισχυροί".
ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΟΤΙ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΑΝ
ΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΙΑΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥ BLOGER ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΖΩ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΟΙΓΩ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΝΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΙΜΟΥΜΕ

http://fakellaki.blogspot.com/
ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑΝ 2 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
http://www.youtube.com/watch?v=6aYu0YapSm0

12 σχόλια:

marianaonice είπε...

Μπορούμε να ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ και να απαιτήσουμε Δικαιοσύνη, για όλους μας, που δεν είμαστε πλούσιοι, διάσημοι, "ισχυροί".Μόνο τότε θα μπορούμε να λέμε ότι ο αγώνας της Αμαλίας δικαιώθηκε!

Δεν πρόλαβα να τη γνωρίσω, αφού μπήκα στη μπλογκόσφαιρα μετά το θάνατό της...
Όμως περιηγήθηκα στο @μπλογκόσπιτο της και ένοιωσα τη δυνατή παρουσία της να πλανιέται μέσα εκεί και την ψυχή της να κλαίει ακόμη για το χάλι της Υγείας που τώρα πια έγινε ακόμη χειρότερο...

Δεν ξέρω πόσες Αμαλίες ακόμη θα θρηνησουμε σ' αυτή τη χώρα, ήδη ένα κοριτσάκι παλεύει τώρα με το σύστημα αυτό και με το θηρίο της αρρώστιας της, και κανείς δεν ξέρει αν θα νικήσει...

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τη σκεπάζει... κι ας έχουν παρηγοριά και δύναμη οι άνθρωποι που την αγαπούσαν και τώρα βιώνουν την απώλειά της!!

suspiria είπε...

Τι μπορούμε να κάνουμε για τις χιλιάδες Αμαλίες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα αυτή τη στιγμή; Δεν το λέω απαισιόδοξα, σίγουρα υπάρχουν λύσεις αλλά πρότεινε μερικές μιας και αναφέρεσαι στο θέμα..

Οι σαμπάνιες και οι τιμές ποτέ δεν έλυσαν το πρόβλημα.. δυστυχώς..

marianaonice είπε...

@suspiria
Πόσο δίκιο έχεις...
Οι σαμπάνιες και οι τιμές ποτέ δεν έλυσαν το πρόβλημα...
Αγώνα θέλει και αντίσταση στο σύστημα που βάλθηκε να μας συνθλίψει!!

Aνεμος είπε...

χιλιαδες αμαλιες εχεις δικιο που ομως αυτη τους εστειλε τον φαρο σαν πρωτοπόρα της αντίστασης

Ektoras είπε...

Να σας πω τι να κάνουμε. Να πηγαίνουμε με τσεκούρια σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και δη νοσοκομεία/κλινικές/ΙΚΑ/ΤΕΒΕ/ΤΣΑ κλ.π κλ.π και όποιον βλέπουμε να μην ξέρει τι του γίνεται ή τεμπελιάζει ή μιλάει άσχημα ή ζητάει φακελλάκι, να του παίρνουμε το scalp. Αποτελεσματικότατο. Επίσης, πετάμε γιατρούς και νοσοκόμες στα ράντζα και βάζουμε τους ασθενείς στα πολυτελή airconditioμενα tv-cable-pc-γ,,μενα γραφεία τους.
Αυτά για αρχή, μετά πάμε στο υπ. αρρώστιας, και τους πετάμε όλους από τα παράθυρα, εκτός αν φέρουν τις μίζες (δις€) πίσω. Αλλά αυτό θα είναι τέχνασμα. Θα τους πετάξουμε έτσι και αλλιώς από τα παράθυρα, καθ'ότι και τις μίζες να δίνουν πίσω παρακαλώντας για τη ζωή τους, τους χιλιάδες νεκρούς του συστήματος δεν μπορούν να τους φέρουν πίσω. Αυτά για τέλος

Suspiria, αν έχεις άλλες προτάσεις, ή αν δεν σε ικανοποιούν αυτές είμαστε έτοιμοι να τις ακούσουμε

marianaonice είπε...

@Ektora
Μπορεί να φαντάζει σκηνή από ταινία φαντασίας αυτό που προτείνεις, όμως φοβάμαι ότι είναι πολύ κοντά ο καιρός που ο κόσμος θα πάρει το νόμο στα χέρια του!!

Όχι ότι αυτό είναι το καλύτερο βέβαια, αλλά...

suspiria είπε...

Έκτορα σε ένα φασιστικό κράτος η αντεπίθεση για εμένα είναι ακραία, θεωρητικά τουλάχιστον, και γι' αυτό και δεν την εκφράζω, γιατί κατά βάθος ούτε κι εγώ την πιστεύω. Δεν ξέρω ποιες άλλες θα μπορούσε να είναι αποδεκτές λύσεις υπό αυτές τις συνθήκες..

Exarchias είπε...

Να σας προτινω εγώ κάτι.
Συνεχεις συλλογή καταγγελιών, ανάλυση, ταξινομιση, δεμοσίευση, και νομικό κυνιγι... εάν δεν πιάσει το νομικό κυνηγι... τοτε υπάρχουν και τα τσεκούρια.
Με εκτίμηση.
Χρήστος.

Υ.Γ. Θα ασχοληθω με το θέμα.

marianaonice είπε...

@Φάντασμα των Εξαρχείων.
Να ασχοληθείς.
Και μακάρι κάτι να γίνει επιτέλους!

Exarchias είπε...

Καλησπέρα Μαριαννα.
Ως Blogger θα προσπαθήσω να χτυπήσω το θέμα με την ανάρτηση που γράφω αυτήν την στιγμή.
Ως Δημοσιογράφος, θα προσπαθήσω να μάθω τι απέγιναν οι καλοί οι Γιατροί, και τι απέγιναν οι κακοί... εκτός αυτού, θέλω να δω ποια ακριβώς ειναι η κατάσταση και τι ακριβως μπορούμε να κάνουμε για να πιέσουμε.
Με εκτίμηση.
Χρήστος.

marianaonice είπε...

Τα σέβη μου Χρήστο.
:))

Φυρί-φυρί είπε...

Άραγε θα βγάλουν κάποιο συμπέρασμα αυτοί οι πολλοί (όχι οι λίγοι) που διεκδίκησαν κάτι με την απεργία τους και είδαν τις πλάτες του κόσμου;