Σελίδες

Κυριακή 31 Μαΐου 2009

ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΚΑΤΑ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ Ο Θ.ΤΕΝΕΖΟΣ!

Σε αναπηρικό καρότσι, λόγω της σωματικής εξάντλησης, κατέθεσε την Παρασκευή, στις 30-5-2009 σαν μηνυτής, ο επί 108 μέρες Απεργός Πείνας, για δεύτερη φορά ενώπιον του 19ου Πταισματοδίκη Αθηνών, που διενεργεί εδώ και μήνες προκαταρκτική έρευνα, κατά του παραιτηθέντος προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κ. Ζησιμόπουλου.
Αίσθηση προκλήθηκε στα Δικαστήρια από την απροσδόκητη παρουσία του...


Φάνηκε ίσως, περίεργο στην υπόθεση αυτή η επιμονή της συγκεκριμένης αρχής να εμφανιστεί ο μηνυτής Θ. Τενέζος, να καταθέσει αυτοπροσώπως, σχετικά με τη μήνυσή του.
Όμως με βάση το νόμο, όποιος καταθέτει μήνυση, πρέπει να εμφανιστεί αυτοπροσώπως για να επιβεβαιώσει ενόρκως το περιεχόμενό της και να καταθέσει συμπληρωματικά και διευκρινιστικά στοιχεία, εφόσον χρειάζεται.
Στην πράξη οι μηνυτές συνήθως εμφανίζονται αυτοπροσώπως, απαντούν τυπικά σε ορισμένες ερωτήσεις που τυχόν θα τους τεθούν από τον προανακριτικό υπάλληλο, επιβεβαιώνουν τη μήνυσή τους, και στη συνέχεια επιφυλάσσονται να καταθέσουν σχετικό υπόμνημα, στο οποίο αναλυτικά μπορούν να εκθέσουν τις απόψεις τους. Αν θέλουν δε να παρασταθούν ως πολιτικώς ενάγοντες, τότε πρέπει να διορίσουν και δικηγόρο, ενώ η επιβεβαίωση της μήνυσης γίνεται πλέον χωρίς όρκο.
Όμως σε καθε περίπτωση, η εμφάνισή τους, αυτοπροσώπως, είναι επιβεβλημένη, γιατί εκτός από μηνυτές είναι και μάρτυρες της υπόθεσης, για την οποία με αφορμή τη μήνυσή τους, ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.

Βέβαια αυτό που είναι απορίας άξιο, είναι γιατί αφού η μήνυση εκκρεμούσε από το Σεπτέμβριο του 2008, και αντίγραφά της είχαν κοινοποιηθεί σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Σανιδά, τώρα θυμήθηκαν να πάρουν κατάθεση του μηνυτή, τη στιγμή που ξέρουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται??
Θέλω να πιστεύω ότι οι συνήθεις λόγοι του φόρτου εργασίας των δικαστηρίων, έφερε αυτό το απαράδεκτο αποτέλεσμα, να μεταφέρεται ο Θ. Τενέζος, σε αναπηρικό καροτσάκι για να καταθέσει, τη στιγμή που θα έπρεπε να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο!

Αυτό δε που είναι ακόμη πιο λυπηρό είναι ότι ο άνθρωπος αυτός, λόγω της κατάστασής του, στερείται πλέον της δυνατότητας να έχει έναν νομικό παραστάτη, για να τον υποστηρίξει στις δικαστικές του διαδικασίες.
Στηρίζεται μόνο σε εθελοντική προσφορά, νομικών συμβουλών φίλων και γνωστών και είναι έρμαιο της απαράδεκτης δικαστικής νοοτροπίας και γενικά της ανεπαρκούς απονομής της δικαιοσύνης στη χώρα μας!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: