Σελίδες

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ!!


Επειδή σήμερα η μάστιγα της κοινωνίας μας είναι οι απατεώνες πάσης φύσεως, από τους πλέον υψηλά ιστάμενους μέχρι τον τελευταίο απατεωνίσκο της συμφοράς, που μπορούν να καταστρέψουν από μία οικογένεια, μέχρι μία ολόκληρη πόλη ή και ένα ολόκληρο κράτος, όπως καλή ώρα το δικό μας....
Ας έχουμε υπόψη μας αυτό το δημοσίευμα, για γνώση και συμμόρφωση!

Απίστευτη απάτη με θύματα συγγενείς ασθενών. Οι δράστες, που -όπως εκτιμάται- έχουν στη διάθεσή τους νοσοκομειακές λίστες ατόμων με χρόνιες παθήσεις, εκμεταλλεύονται τον πόνο των συγγενών τους και τους αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Τηλεφωνούν σε πολύ στενά συγγενικά πρόσωπα των ασθενών δηλώνοντας πως είναι από τη γραμματεία μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας στο οποίο -όπως ισχυρίζονται- μεταφέρθηκε κατεσπευσμένα και διασωληνώθηκε, εξαιτίας αιφνίδιας επιδείνωσης της υγείας του, το αγαπημένο τους πρόσωπο. Αναφέρουν ένα όνομα γυναίκας που υποτίθεται πως είναι η προϊσταμένη της κλινικής στην οποία έγινε η κατεπείγουσα εισαγωγή και δίνουν, επίσης, ένα σταθερό τηλέφωνο για περισσότερες πληροφορίες.

Στο τηλέφωνο αυτό απαντά μια γυναίκα μέλος του κυκλώματος και πιστοποιεί το γεγονός της εισαγωγής στην Εντατική μετά από ξαφνική επιπλοκή, ενώ ενημερώνει πως απαιτείται άμεση χειρουργική επέμβαση ή ακόμα και μεταμόσχευση για να σωθεί από βέβαιο θάνατο ο ασθενής.

Το ποσό που ζητείται είναι συνήθως από 8.000 ευρώ και πάνω, ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια των «ασθενών», και παραλαμβάνεται από… κούριερ, ο οποίος φορά πάντα το κράνος του, παίρνει τα μετρητά, παραδίδει μια εικονική απόδειξη του νοσοκομείου και εξαφανίζεται.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που χειρίζονται το θέμα προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο που συνοδεύει το τηλεφώνημα που γίνεται από το θύμα στην «προϊσταμένη» του νοσοκομείου. Σε όλες τις περιπτώσεις που έχουν ερευνηθεί δεν διαπιστώνεται να έχουν γίνει… τέτοια τηλεφωνήματα από τις συσκευές των θυμάτων.

Δεν αποκλείουν, λοιπόν, την εκδοχή οι δράστες να μην κλείνουν το τηλέφωνο εκμεταλλευόμενοι τη σύγχυση και τον πανικό που κυριεύει τους συνομιλητές τους και να το παραδίδουν στην «προϊσταμένη», που απαντά στο υποθετικό τηλεφώνημα το οποίο γίνεται από το θύμα.

Μέχρι χθες είχαν καταγγελθεί στην αστυνομία τρία σχετικά περιστατικά, όμως εκτιμάται ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί θεαματικά τις ημέρες που ακολουθούν.

 
Μοιραστείτε http://enomenoiblogers.blogspot.com

2 σχόλια:

Aνεμος είπε...

αλλη μια απατη ας προσεχουμε

to alataki είπε...

Τι να πει κανείς...
Κρίμα για την κοινωνία μας...