Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΗΡΩΑ Παπα-Στρατη


Ένας από τους λίγους που πραγματικά τίμησαν το ρόλο τους. Πραγματικά Άγιος άνθρωπος. Όμως δυστυχώς δεν θα αγιοποιηθεί από την Εκκλησία, βλέπετε δεν έλεγε "προφητείες" για ξανθά γένη.
Δεν μπορώ παρα μόνο να νιώθω σεβασμό για ένα τέτοιο άνθρωπο. Και επίσης λίπη γιατί το επίπεδο αυτού του ανθρώπου, μου δείχνει πολύ εύκολα τη διαφορά στην υποκριτική χριστιανοσύνη αρκετών Ελλήνων, και στην απλή καλοσύνη ατόμων όπως ο Παπα-Στρατης
.Φτωχότερη είναι από χτες η κοινότητα των εθελοντών στη Λέσβο. Την τελευταία του πνοή άφησε χτες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Λέσβου ο ιερέας Στρατής Δήμου, νικημένος από την επάρατη νόσο.
Ο Παπαστρατής από το Κεράμι, όπως ήταν γνωστός, περιέθαλψε χιλιάδες φτωχούς και πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του πολύχρονου φιλανθρωπικού του έργου. Μαζί με τα μέλη της ΜΚΟ "Αγκαλιά" στο Κεράμι της Καλλονής.Ο Παπαστρατής συνέβαλε καθοριστικά στη δράση του εθελοντικού κινήματος στη Λέσβο και ήταν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στην προσπάθεια για αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Επίσης, αδιάκοπα φρόντιζε καθημερινά δεκάδες φτωχούς συμπολίτες μας.
Η δράση του εξαπλώθηκε σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς εκτός του πρόσφατου αφιερώματος του για λογαριασμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εμφανίστηκε στους New York Times σε ανάλυσή τους αναφορικά με τη μεταναστευτική κρίση στην, ήδη υπό κρίση, Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λέσβο.
"Έχω δει τα μικρά παιδιά με φουσκάλες στα πόδια τους και έγκυες γυναίκες που κρατούσαν τις κοιλιές τους και έκλαιγαν από τον πόνο", έλεγε. "Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι μετανάστες, δεν επιλέγουν να έρθουν εδώ. Είναι τα παιδιά του πολέμου, που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις σφαίρες", σημείωνε.
Δείτε το αφιέρωμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τον πατέρα Ευστράτιο Δήμου

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: