Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα...
Σε μια προσπάθεια να δείξει ο σαμαροβενιζέλος το κοινωνικό του πρόσωπο θα μοιράζει κάθε μήνα 400ευρα στους αναξιοπαθούντες.
Μη μπερδεύεσαι, δεν απέκτησε άλλο πρόσωπο, ένα έχει και είναι αυτό που ξέρεις καιρό τώρα. Για φτύσιμο.
Σύμφωνα με το εμπνευσμένο αυτό σχέδιο, που το ονόμασαν ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το ποσό είναι κλιμακούμενο και σε συνάρτηση με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου, ο οποίος πρέπει να μην έχει κανένα απολύτως άλλο εισόδημα. Μεμονωμένα άτομα θα παίρνουν 200€/μήνα, 400€/μήνα θα παίρνει οικογένεια με 2 ανήλικα τέκνα, 450€/μήνα οικογένεια με ένα ανήλικο και ένα ενήλικο τέκνο.

Το κορυφαίο όλων είναι ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί από το φθινόπωρο ΠΙΛΟΤΙΚΑ σε 13 δήμους της χώρας και από του χρόνου θα εφαρμοστεί και στους υπόλοιπους. Οι 13 αυτοί δήμοι δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.
Έχει ανακοινωθεί ο αριθμός τους αλλά όχι ποιοί θα είναι!!!
Πως μας βρίσκεις;
Αυτό το ‘πιλοτικά’ έχει την έννοια ότι μπορεί να μην πετύχει, οπότε κάτσε να δούμε αν πράγματι βρεθούν δικαιούχοι και αν ναι, τότε πάμε και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η οποία υπόλοιπη Ελλάδα μπορεί να περιμένει μέχρι το 2015. (Πιλοτικά πάντα)
Το σύνολο του ποσού αναμένεται να φτάνει ετησίως από 850 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ.

Όπως βλέπεις συνεχίζουν να μοιράζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κατά το δοκούν, με ονομασία που κάθε φορά τους δίνουν (επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, κοινωνικό μέρισμα, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και άλλες πίπες), αντί με αυτά τα χρήματα να ανοίξουν εργοστάσια και επιχειρήσεις για να δουλέψει ο κόσμος.
Σου λέει, “από το να δουλεύει ο κόσμος, καλύτερα να τον δουλεύουμε εμείς!”

“Ξαναχτίζουμε από την αρχή το κοινωνικό πρόσωπο του κράτους σε υγιείς, δίκαιες και πιο αποτελεσματικές βάσεις. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα.”

Αυτές τις παπάρες μας είπε ο αρμόδιος υπουργός Δια Βίου Ανεργίας.
Μία προς μια οι λέξεις του με προκαλούν να θέλω να τον βαρέσω με φτυάρι!

Κάτι η επικείμενη ΔΕΘ (όπου εδώ και δεκαετίες μοιράζονται χάντρες και καθρεφτάκια), κάτι οι κρυφές δημοσκοπήσεις και οι σφαλιάρες που θα πέσουν, κάτι οι εκλογές που αχνοφαίνονται αν δεν μαζευτούν τα φράγκα που απαιτούνται για την εξαγορά των ξεπουλημένων τομαριών που σήμερα παριστάνουν τους δημαρ-ιστές, τους ανελ-ιστές και τους ανεξάρτητους, το δίδυμο της καταστροφής σπάει τους κουμπαράδες που γεμίζει από τη δική μας υπερφορολόγηση, χρησιμοποιώντας όλες τις στάσεις του κάμα-σούτρα, για να τα δώσει σε αυτούς που ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ δεν έχουν μία.
Γιατί σε καμία περίπτωση δεν θα τα πάρουν μόνο αυτοί που πραγματικά δεν έχουν κανένα άλλο εισόδημα!

Λες να γκρινιάζω από άποψη; Λες να μην έχω τι να κάνω και να τρώγομαι επειδή κάποιες κοινωνικές ομάδες θα ενισχυθούν οικονομικά;
Όποιος καταφέρει να με πείσει με επιχειρήματα γιατί στο χωριό μου (που δεν νομίζω να ήταν το μοναδικό!) οι ΜΟΝΟΙ που κατά την κυβέρνηση δικαιούνταν (και τελικά πήραν) το κοινωνικό μέρισμα ήσαν οι Ρομά, τότε θα πάψω να διαμαρτύρομαι.

Όποιος θεωρήσει ρατσιστική την αναφορά, παρακαλώ να κάνει στροφή και να φύγει. Αρνούμαι να εξηγώ σε βλάκες.

Εκατό άνθρωποι - κυρίως ηλικιωμένοι και χαμηλοσυνταξιούχοι - είχαν υποβάλλει αίτηση και κανείς δεν πήρε το βοήθημα.
(Σημ: βοήθημα λέμε στην Ελλάδα αυτό που σου κόβουμε τα πόδια και μετά σου κάνουμε ΔΏΡΟ πατερίτσες)
Κανείς δεν το δικαιούταν γιατί κάποια σύνταξη των 300 ευρώ θα παίρνουν όλοι, όλοι θα έχουν ένα σπίτι 50-80-100 χρόνων, όλοι θα έχουν από ένα αυτοκίνητο 25ετίας, όλοι θα έχουν από ένα κοτέτσι ή χωράφι. Οπότε;
Οπότε όλοι …έχουν!!!

Το κράτος πρόνοιας και η οικονομική ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων ανέκαθεν προερχόταν από την φορολόγηση των υπολοίπων πολιτών.
Αυτό δεν σκέφτηκες;
Εσύ που το σκέφτηκες μπορείς να μου εξηγήσεις τι εννοούμε με τον όρο ‘φορολόγηση’; Γιατί αν καταλαβαίνεις ό,τι φορολόγηση σημαίνει να πληρώνεις ΕΣΥ για τα πάντα και μια ζωή, όταν εσύ και τα παιδιά σου πρέπει να στερούνται τα απαραίτητα για μία στα όρια της αξιοπρέπειας διαβίωση, τη στιγμή που πάρα πολλοί γύρω σου συνεχίζουν ανεξέλεγκτα το πάρτι (δεν αναφέρομαι στους αθίγγανους), τότε κάτι κάνεις λάθος.


Κάποτε (αλήστου μνήμης χρόνια) η κοινωνική αυτή ομάδα (καθώς και άλλες) βρισκόταν εντελώς στο περιθώριο. Και σήμερα που πολλά (όχι όλα) έχουν αλλάξει, τουλάχιστον όσον αφορά την αντιμετώπισή τους από την πολιτεία, προσωπικά δεν έχω διαγνώσει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να κάνουν κάτι για να βελτιώσουν τις ζωές τους.

Θες παραδείγματα;
Θα σου καταθέσω τις δικές μου εμπειρίες, που εύχομαι να μην αποτελούν τον κανόνα.
Θα σου πω ότι η πολιτεία δίνει στους Ρομά χρήματα για να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο Δημοτικό, αυτά πηγαίνουν για λίγες ημέρες μέχρι να εισπραχθεί το χρήμα και μετά εξαφανίζονται.
Θα σου πω ότι τους βλέπω στις λαϊκές αγορές να πουλάνε σωρηδόν χαλιά και παπούτσια, χωρίς πολλές φορές να έχουν άδεια για κάτι τέτοιο - τη στιγμή που άλλοι έχουν πληρώσει αυτή την άδεια - και να μην έχουν φορολογηθεί ποτέ για καμία τους δραστηριότητα.
Θα σου πω ότι προσέρχονται στα νοσοκομεία όντας άνεργοι (όπως και χιλιάδες άλλοι πολίτες) και ανασφάλιστοι, χωρίς να διαθέτουν ούτε καν ασφαλιστική κάλυψη από το Ταμείο Πρόνοιας όπως οι υπόλοιποι και απαιτούν να κάνουν όλες τις εξετάσεις τσάμπα. Τόλμησε εσύ να τους διώξεις όταν τους δεις 15 μαζεμένους ένα κουβάρι, αλλά για το πόσο βρισίδι (ή και ξύλο) θα εισπράξεις δεν σου εγγυάται κανείς.

Μήπως θυμάται κανείς τα 3χίλιαρα που μοίραζαν οι οννεδίτες στις φωτιές του 2007 που κατέκαψαν το Νομό Ηλείας στους Ρομά ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ;

Τα ‘έβαλα’ με τους αθίγγανους; Λάθος κατάλαβες.
Τα χώνω στους κυβερνώντες που εξακολουθούν να μας θεωρούν χάνους, εξακολουθούν να μας στραγγίζουν για να μας φτάσουν στο τελευταίο σκαλοπάτι και να μας δίνουν κι εμάς βοηθήματα.
Και όποιος αντιδράσει με αυτό που γίνεται θεωρείται ρατσιστής και μισάνθρωπος.
Ρε άει στο διάολο!

Διαολίζομαι με αυτούς που δεν φορολογήθηκαν ποτέ (δεν είναι μόνο οι αθίγγανοι, να ξηγιόμαστε!) και μαζεύουν συνέχεια λεφτά από τους υπόλοιπους. Ξέρω ανθρώπους με περιουσία που την έχουν «γράψει» δεξιά αριστερά για να μην πάνε μέσα από τα χρέη και σήμερα τους δίνουν τα κοινωνικά μερίσματα.
Αν εσύ το δέχεσαι και τους θεωρείς …μάγκες, εγώ το αρνούμαι!

Αν καταλάβω ότι σηκώνουν έναν άστεγο από το παγκάκι και του δώσουν αυτά τα χρήματα για να ζήσει, όχι για ψήφους, όχι για να παριστάνουν τους αλτρουιστές με τα δικά μας λεφτά αυτοί οι ξεγάνωτοι τενεκέδες, τότε θα το καταλάβω.
Αν δω ότι με αυτά τα χρήματα τραβάνε έναν από τα συσσίτια μίσους των πιθηκοτραμπούκων με το IQ χαμηλότερου της παντόφλας, τότε να δώσω κι άλλα.
Αρνούμαι όμως να πληρώνω από τη τσέπη μου τις μαλακίες τους που στόχο έχουν τη διαιώνιση της μαλακίας τους επ’ άπειρον.
Δεν δέχομαι από τη μια να μας λένε ότι μειώνουν τις επιχορηγήσεις των κομμάτων τους και από την άλλη με το ελάχιστο εισόδημα του καθενός μας να σχηματίζουν τους κομματικούς τους στρατούς.

Το κοινωνικό κράτος χτίζεται σε βάσεις, όταν υπάρχει σχέδιο και όραμα.
Όχι ευκαιριακά να πουλάνε μούρη σκορπώντας χιλιάρικα για να κερδίζουν χρόνο, μέχρι να παραγραφούν τα εγκλήματα που διαπράττουν.

Είμαι υπέρ των Ρομά και οποιουδήποτε πολίτη δουλεύει τίμια, φορολογείται και συνεισφέρει. Δεν θα σταθώ ποτέ αρωγός σε αυτόν που κλέβει, κάνει διακίνηση, εκπορνεύει ή εκπορνεύεται, επειδή απλά ανήκει σε μια –την οποιαδήποτε- κοινωνική ομάδα, από το φόβο μη χαρακτηριστώ ρατσιστής.

Τις ταμπέλες σας, κυβερνώντες και μη, να τις βάλετε εκεί που ξέρετε.

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: