Σελίδες

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Δεν είναι θέμα ρατσισμού αλλά επικινδυνότητας μολύνσεως.


Και προσοχή "τρολλαρισμα"δεν αναπαραγαγουμε μια είδηση επειδή απλά μας συγκινεί!και δεν έχει άλλες λεπτομέρειες!το περιβόητο αίμα για τον ΜΕΡΣΙΩΤΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ενώ ήταν απάτη από το 2008 ακόμα αναπαράγεται ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ
Ας μας πει με λεπτομέρειες που και πότε έγινε: .χάρη στην δικιά μας αφέλεια,κάποιοι ασυνείδητοι για να γελάσουν,έχουν πεθάνει επώνυμους αν ξέρετε στα ψέμματα,χάρη στην δική μας κοινοποίηση
Δεν είναι θέμα ρατσισμού αλλά επικινδυνότητας μολύνσεως
. Επίσης το άτομο που χρειάζεται αίμα δεν παίρνει αίμα από κάποιον που μόλις έδωσε αλλά απο αιματοληψιες που πρώτα έχουν περάσει ελέγχους.




Fania Dalampyra
 Πήρα το θάρρος πέφτοντας τυχαία αυτή τη σελίδα γιατί είδα ότι υπάρχει μεγάλη άγνοια στο θέμα της αιμοδοσίας και βγαίνουν λάθος συμπεράσματα. Είμαι γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο καταρχήν. Πρώτον, όπως όλοι πιστεύω γνωρίζουν κάθε άνθρωπος έχει ομάδα αίματος και Rhesus αλλα και πιο πολύπλοκα αντιγόνα κλπ και γιαυτό οποιαδήποτε φιάλη χορηγηθεί σε κάποιον περνάει πρώτον από έλεγχο συμβατότητας .
 Είναι αρκετά πιθανόν λοιπόν το αίμα του παιδιού να μην έχει συμβατότητα πχ με της μητέρας του. Δεύτερον και κυριότερο οποιοσδήποτε άνθρωπος χρειάζεται μετάγγιση στο νοσοκομείο τη λαμβάνει- ανεξάρτητα αν οι συγγενείς δεν μπόρεσαν να συνεισφέρουν στην τράπεζα αίματος της αιμοδοσίας. Δηλαδή αν κάποιος συγγενής δεν επιτράπηκε να δώσει αίμα δεν σημαίνει ότι δεν θα μεταγγισθεί ο ασθενής από την τράπεζα - έλεος δεν συμβαίνουν πουθενά αυτά τα πράγματα!
¨Οπως έγραψε παραπάνω συνάδελφος ακόμα και γρίπη να εχεις πριν 1 βδομάδα δεν μπορείς να δώσεις αίμα και αυτό γίνεται για την ασφάλεια του ασθενή που θα λάβει το αίμα όχι για να τον σκοτώσουμε.
 Παρακαλώ λοιπόν όσοι άνθρωποι θεώρησαν ότι πέθανε μια γυναίκα για τους χ , ψ λόγους να ψάχνουν πρώτα πώς γίνονται οι διαδικασίες για να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης. Ευχαριστώ και συγνώμη για την παρέμβαση.
Eugenia Panousopoulou
 Επειδή είμαι αιμοδότης, πριν να δώσεις αίμα συμπληρώνεις ένα ερωτηματολόγιο όπου αποκλείονται πολλές ομάδες και ΟΧΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ αλλά για λόγους υγιεινής.
 Αν ποτέ χρειαστείς αίμα, εσύ ή το παιδί σου, η κάποιος δικός σου θα θες να είσαι σίγουρος πως δεν είναι μολυσμένο, και οι ομοφυλόφιλοι είναι στην ομάδα υψηλού κινδύνου καλώς ή κακώς, οπως και οι γυναίκες που αλλάζουν τακτικά συντρόφους, όπως και πολλοί ακόμα.
 Ακόμα κι αν έχεις πάρει αντιβίωση πρόσφατα δεν επιτρέπεται να δώσεις...το αίμα άλλωστε πάει σε τράπεζα αίματος κι όχι απ'ευθείας απ' αυτόν που δίνει στον ασθενή.
Το αίμα δόθηκε απ' την τράπεζα αίματος στη γυναίκα σίγουρα, μην έχεις αμφιβολία. Απλά μετά το χρωστάς και δίνουν οι συγγενείς στην τράπεζα.

http://enomenoiblogers.blogspot.com

1 σχόλιο:

~reflection~ είπε...

Είναι αυτή η παρορμητική αντίδραση του Έλληνα που πριν ενεργοποιήσει την Κρίση της Σκέψης - που θέλει και λίγη προεργασία- αντιδρά σχεδόν αντανακλαστικά υπερασπίζοντας το αυτονόητο ακόμη κι αν αντιφάσκει με την ορθότητα των Διαδικασιών...